Stratocaster tremolo kart meddig kell betekerni? Egészen addig, hogy megszoruljon?
Figyelt kérdés
Mennyire kell játék közben mozgatni? Nyomni kell, vagy húzni? Most vettem bele a kart, és nem szeretnék kárt tenni a gitárban. Egy Squier Affinityről van szó.2014. aug. 1. 15:38
1/16 anonim válasza:
Hmmm...
Nem kell feltétlenül szorulnia. Arra vigyázz, hogy ne húzd túl, mert ha beletöröd, azt elég nehéz megcsinálni.
Van, aki azt szereti, ha viszonylag stabil helyzetben áll a kar, van aki azt, ha laza és amikor elengeded, akkor lefelé fordul magától.
Azt nem értem, hogy mi az, mennyire kell mozgatni meg hogy nyomni vagy húzni kell... ha azt akarod, hogy a hangmagasság lejjebb menjen, akkor nyomni, ha azt, hogy följebb, akkor húzni, mozgatni meg annyira kell, amennyire ahhoz a hangzáshoz szükséges, amit el akarsz érni, de azt hiszem, ettől magadtól is rá kellett volna jönnöd. :)
3/16 anonim válasza:
Nem kell semennyire sem mozgatni.
Azt a gitárt amúgy is brutálisan el fogja hangolni.
4/16 anonim válasza:
A Squier Affinityn (nekem is van), meg amúgy az összes hasonló gitáron csak arra jó a hajlítókar, hogy elhangolja a gitárt. Nézz meg akár egy Jimi Hendrix élő felvételt, hogy a hajlítgatás után hogy szét van hangolódva a gitárja, pedig ő nem szarral gurigázott :) Amúgy a kérdésedre válaszolva, ahogy a menet kiadja, bár nekem sosem sikerült úgy betekernem, hogy tartson is, ne is szoruljon, de ne is lötyögjön.
5/16 anonim válasza:
Az eredeti fender stratot is elhangolja...ne aggódj.
6/16 anonim válasza:
Az én Vintage stratomat sem hangolja el.
Jó gitárt kell venni és nincs gond vele.
7/16 anonim válasza:
Az elhangolódás gyakran nem (csak) a híd miatt van, sok más helyen akadhat a húr, a húrlábnál, a nyeregnél, a húrleszorítónál...
8/16 anonim válasza:
Azért vicces, hogy szerencsétlen nyomorult kérdezett egy egyszerűt, mi pedig már majdhogynem azon vagyunk, hogy az egész gitározástól eltántorítsuk :)
9/16 anonim válasza:
Ezért nem is kezdtem el azon rugózni, hogy mennyire fog ettől elhangolódni...
10/16 A kérdező kommentje:
Már csak azt nem értem, hogy "felfelé" hogyan tudom húzni? A gitár teste felé nyomva már megy, mélyül a hangja, de alaphelyzetben a híd ugye teljesen a testre simul, ezért a kart már nem tudom kifelé húzni, hogy emelkedjen a hangmagasság.
2014. aug. 2. 14:05
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!