Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Slash-t vagy John Frusciante-t...

Slash-t vagy John Frusciante-t tartd jobb gitárosnak?

Figyelt kérdés

2014. júl. 24. 20:26
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:

hát valóban nem szoktam cilinderben pulihajkoronával pentatonskálákat darálgatni többtízezer rajongó előtt, viszont ugyanennyi erővel akkor pókembert is mindenkinek imádnia kell, mert senki nem röpülget fonálon lógva felhőkarcolók között...

a kérdés arra vonatkozott, hogy melyikük a jobb gitáros. nos, a mai értékválságban sajnos szubjektivizálják a 'jó' fogalmát. a jó gitáros mindenféle zenei műfajban járatos, egyedi soundja és stílusa van, sajátságos ötletei, mindamellett, hogy az adott műfaj történetében is járatos. frusciante pont ilyen, míg slashtől soha életemben nem hallottam aréna hardrockon kívül semmi mást.

2014. júl. 25. 23:20
 12/22 anonim ***** válasza:
Na, ezt már sokkal jobban részletezted, így érthetőbb, mire akartál kilyukadni... még ha nem is teljesen értek egyet ezzel a meghatározással.
2014. júl. 26. 00:40
 13/22 anonim ***** válasza:

Slash vagy Frusciante?

Guthrie Govan! :D

2014. júl. 27. 19:12
 14/22 anonim ***** válasza:

Slash = pentaton skálák? Aki játszott már tőle bármit, tudhatja, hogy nem teljesen így van azért.

Frusciante miben változatos? Mutattok videót légyszi?

2014. júl. 28. 09:08
 15/22 anonim válasza:
2014. aug. 11. 23:29
 16/22 anonim ***** válasza:
67%

Nem tudom ez a videó mit akar bizonyítani :) Semmi extra nincs benne, se zeneelméletileg, se technikailag...

Frusciante-t megmondom őszintén annyira nem ismerem, de néztem tőle most sok videót, szólókat stb.. Szerintem közelében sincs "komolyabb szintnek" és ezért nem is tartom "jó gitárosnak" annak ellenére, hogy mennyire népszerű. Nagyon sok túlsztárolt gitáros van, de ezzel nincs is baj, csak tisztában kell lenni azzal, hogy ez nem azt jelenti, hogy az illető megállná a helyét a felkészültebb és komolyabb zenészek mellett mint pl a fent említett Guthrie Govan.

Valamilyen szinten lekorlátozza őket az is, hogy milyen stílusban játszanak, mert az egyszerűbb rock, hard-rock, metál stb... zenék közel sem igényelnek akkora tudást mint pl a jazz, progresszív rock, jazz fusion... Ennek ellenére sokkal populárisabbak mint az utóbbiak és ezért népszerűbbek is.

Slash és Frusciante erős jóindulattal is gitárosként csak középszinten van SZERINTEM. Akik nem így gondolják azok nézzenek körül más stílusokban is és sok nagyon jó és elismert gitárossal fognak találkozni, akik sokkal felkészültebbek és tanultabbak is. Nem beszélve arról, hogy legtöbbjük nincs leragadva egy stílusban.

PL:

- Guthrie Govan

- Scott Henderson

- John Petrucci

- Robert Fripp

- Steve Vai

- Django Reinhardt

- Alapi István

- Tátrai Tibi

- Pat Metheny

- és sokan mások :)

Ez csak az én véleményem és mindenki azt hallgat amit akar, függetlenül attól, hogy ki jobb kinél...

2014. aug. 13. 18:15
 17/22 anonim ***** válasza:
Még annyit, hoyg ha választanom kéne köztük, akkor Slash-t tartanám a jobbnak, de csak azért, mert az ő stílusa tényleg egész egyedi tud lenni és kifejezetten érdekes dolgokat csinál néha. Bár nyilván ezt el lehetne mondani a másikról is, ha valaki jobban ismeri, de nálam lejáratta magát azokkal az improvizált? szólókkal amit láttam videókon, meg hogy többször mellé nyúlt elég durván...
2014. aug. 13. 18:18
 18/22 anonim válasza:

17

Jó hát ha te is annyira szétdrogoztad volna magad mint ő te is mellé nyúlnál párszor. Agya nem sok maradt. Ennek ellenére szerintem simán veri Slasht, ha már a kettő közül kell választani. Slash zenéjében a kreativitás szikrája sincs meg.

2014. aug. 14. 20:29
 19/22 anonim ***** válasza:
41%

"Slash zenéjében a kreativitás szikrája sincs meg."

Ez ritka nagy baromság :) De örülök, hogy felhoztad, mert Frusciante szólóiban tényleg nagyon kevés kreativitás van. Elég csak meghallgatni néhányat és észre lehet venni, hogy olyan mintha állandóan csak magát másolná. 1-2 kivételtől eltekintve az összes sablonos, unalmas és kicsit sem kreatív. Slashre legalább lehet mondani, hogy tud pár szép dallamot csinálni és foglalkozik velük. Szólókban sokkal összeszedettebb, érdekesebb és kreatívabb. Játéktechnikája is egyedibb szerintem. Ő sem tud olyan sokat, de azt legalább korrekten hozza. Frusciante pedig dallamtalan, unalmas, sablonokból építkezik, szétszórtabb és sokszor "megakad nála a lemez" és egész sokkal gyengébb (jah a drogok mi? :D).

Nem akarom fényezni Slash-t, mert érte sem vagyok annyira oda, de ha ez a kérdés arról szólna, hogy melyikük játéka egyedibb és kreatívabb, akkor félig-meddig objektíven kilehetne jelenteni, hogy Slash a jobb (ebben).

Amúgy meg mindketten összehoztak pár jó témát, felesleges ezen vitázni...

2014. aug. 15. 14:38
 20/22 anonim válasza:
Nem tudom Slash sem mutat semmi újat igazából. Nekem unalmas. Koncerteken is gépiesen eljátssza amit kell, a véreshugyozósan izzadságszagúan begyakorolt szólókat is tabra pontosan de improvizálás nulla, kreativitás nulla. Technikailag annyira nem nagy a repertoár bár azt valóban biztosan hozza bár az egészet olyan gépiesen. Nulla átéléssel. Szerintem egy koncerten egy zenész jammelgessen is néha lehet hogy nem lesz valami jó de az hogy feláll gépiesen eljátssza amit kell az távol van a jó gitárostól urambocsá próbálja meg élvezni amit csinál, de úgy hogy a közönség is élvezze. Ebben Slash sehol nincs benne annyi a nagy szám hogy a GNS-ben volt. Ha nem ő van ott hanem más a kutya sem ismerné mert amit ott nyomott meg amit azóta csinál n+1 gitáros meg tudja.
2014. aug. 15. 14:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!