Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Egyes emberek miért becsülik...

Egyes emberek miért becsülik le az elektronikus zenét?

Figyelt kérdés

Sokan azt állítják, hogy csak az az igazi zene, ami hangszerrel készül. Ezzel valahogy nem tudok egyetérteni. Elektronikus műfajban is vannak nagyon király előadók. Nem a diszkóra gondolok pl : Industrial , EBM, Dark Electro.

Szerintem ezekben a műfajokban van ráció. Az industrialt lehet ötvözni metállal is. Csak sokan már úgy állnak hozzá, hogy egyből leszarozzák ezeket a műfajokat.

Ilyenekre gondolok pl:

http://www.youtube.com/watch?v=yg7dfSQUjmU

http://www.youtube.com/watch?v=7ndz4DwTpQ8

http://www.youtube.com/watch?v=ZC8vMd4e0OY

http://www.youtube.com/watch?v=F2X8hwR7_WM

2014. júl. 17. 12:48
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
Pont erről beszélek. Neked lehet , hogy nem tetszik mivel veled nem kompatibilis. Ízlés kérdése , kinek mi jön be. Én látom benne a rációt .
2014. júl. 18. 00:20
 12/17 anonim ***** válasza:

Én a Linkin Parkot és a Limp Bizkitet azért nem szeretem annyira mert van benne DJ és az elb@.ssza az egészet!

Az egyik válaszolónak üzenem aki leszólta a Rock zenét: "Azért mert nem szereted a Rockot attól még nem kell leszólni"

De ezek a tuctuc zenék tényleg nem jók, 2-3x meghallgatom aztán már egy életre meguntam.

David Guettat régen szerettem de most annyira fo...s zenéket csinál hogy arra nincsenek szavak!

2014. júl. 18. 01:21
 13/17 A kérdező kommentje:
De én közel sem a Guetta féle előadókról beszélek ....
2014. júl. 18. 10:09
 14/17 anonim ***** válasza:

Jómagam eléggé konzervatív beállítottságú vagyok, nagyon sokáig ódzkodtam az elektronikus zenétől (rock és metál volt a favorit - tudom, ez sem zene, csak a jazz és latin, meg a hasonlók:)), de amikor rátaláltam az electro sötét oldalára, az odab....tt.

Szeretem, ha egy zenének van mondandója, ez megvan az igényesebb rock és metál zenékben, és bizony ott van az industrialban és ebm-ben (meg az alstílusaikban) is. Számomra a dance, house és a többi populáris partyzene semmit sem mond, csak ugrálni kell rá. Viszont az industrial és ebm nagyon jól visszadja ezt a gusztustalan, mocskos, züllött, hanyatló világot, amiben élünk. Ehhez felhasználja a rideg, kemény hangzást, valamint a provokatív, nyers, sokszor durva szövegeket (amiket nem feltétlen lehet érteni, de a mai világban semmibe sem kerül megszerezni a dalszövegeket).

Nem véletlen, hogy ezek a műfajok kompatibilisek a goth szubkultúrákkal, el lehet rajtuk/alattuk merengeni a körülöttünk lévő szemétdombról.

Egy zene lényege szerintem, hogy valamilyen érzelmi hatást kiváltson a hallgatóból, és ha erre képes a dark electro, akkor igenis teljesítette a feladatát, ne adj isten még az üzenet is átjött.

Csak a hangszerelés miatt ignorálni zenei műfajokat szerintem ostobaság. Kinek mi jön be. Attól, hogy nekem nem jön be a jazz, dance, még nem sz.....m le, egyszerűen nem hallgatom, még ha értékelem is a mögötte lévő zenei ismereteket (kisiskolás koromban zenltem). Amúgy a nívósabb dark electro együttesek sem folytatnak tömegtermelést, elég ritkán adnak ki új albumokat, sokszor több év is eltelik köztük. Igaz, kisebb rá a kereslet, mint egy Guettára, és nyilván nem kell hozzá zongora/hegedűzseninek lenni, de ezekhez is kell a muzikális beállítottság, különben csak értelmetlen, valódi mosógépfrekvencia lesz az eredmény.

Lényeg a lényeg, hallgassa mindenki azt, ami tetszik neki, azt pedig, ki mit gondol a zenei ízlésünkről, le kell tojni.:)

2014. okt. 12. 11:06
 15/17 kizcar válasza:

Kérdező!

Te mondod, hogy nem kell leszólni egyes zenei stílusokat, amikor te is azt teszed?

Te is leszóltad a dark ambientet, black metált, trance-t, disco-t.

Ha ezek igénytelenek, akkor mit szólsz a goregrind műfajhoz?

Na mindegy. Kicsit gondolkozzál!

Az általad linkelt zenék közül nekem csak az első tetszik mert dallamos, fülbemászó, a többi már nem. Akkor most én is mondjam, hogy igénytelen zenéket linkeltél.

Mindenkinek más az igényes zene. Nekem a dallamos, rímes zenék azok.

Abban igazad van, hogy az elektronikus zenéhez is kell tudás, nem csak úgy összedobják.

Az viszont tény, hogy kevesebb tudás szükséges hozzá, de nem sokkal.

Abban is igazad van, hogy ahány ember annyi ízlés. De akkor te se igénytelenezd le a dark ambientet, black metált és dance zenéket.

Ha neked az elektronikus zene az zene, akkor számodra az zene és kész, szard le mások véleményét, de tarts tiszteletben!

Ezt meg mindenkinek!

Véleményem szerint elég bölcsnek kell ahhoz lenni, hogy valaki meg tudja különböztetni az igényes és igénytelen zenét.

Például én egyáltalán nem hallgatok dark ambientet, black metált, goregrindet, klasszikus zenét - a Moonlight Sonata kivételével. Ennek ellenére mégis fel tudom bennük ismerni az igényességet. Van olyan Burzum szám amire simán azt tudom mondani, hogy igényes.

Másodjára mindenkinek más és más az igényes zene.

Többé-kevésbé nem nagyon lehet általánosítani, de ha mégis arra vagyunk kíváncsiak, hogy általánoságban egy bizonyos szám igényes vagy sem, elég beírnunk a YouTube keresőjébe a bizonyos szám címét és megnézni a látogatottság számánál a "tetszik"-ek értékét, és mindjárt rájöhetünk, hogy az átlagnak igényes e a bizonyos zene vagy sem.

De a lényeg, mint már írtam: mindenkinek más és más az igényes zene.

Lehet is meg nem is igényes, igénytelen zenéről beszélni.

Emberfüggő.

Például a haveromnak egy deep house mixben szereplő számok közül mindegyik tetszik, de nekem már csak egy. Én nagyon dallamorientált és rímorientált vagyok, ezért csak kevesebb zene fog meg.

Végül pedig szerintem is zene az elektronikus zene. Ahogy fejlődött a világ, megjelentek a modern elektromossággal működő eszközök, úgy alakult ki. Tehát zene modern elektronikus eszközökkel.

A kettőezres év után szülöttekre sem mondhatjuk, hogy nem emberek azok, csak azért mert kettőezer után születtek. Jó ez nem pont jó példa volt.

Tudás kell ide is bőven. Kezelni a szintetizátort, samplert, szoftvereket, azt az új fajta érintős "gitárt", keverőpultot, stb.

2014. nov. 22. 13:34
 16/17 kizcar válasza:

Előző vagyok!

Annyit hozzátenék, hogy többé-kevésbé más és más dallamok tetszenek a különböző személyiségű embereknek. Vidámabb természetű embernek a vidám dallamok, szomorú természetű embernek a szomorú dallamok jönnek be.

2014. nov. 22. 13:41
 17/17 kizcar válasza:

Még mindig előző vagyok!

Véleményem szerint azért, mert begyepesedettek, maradiak.

2014. nov. 22. 13:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!