Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Egyes emberek miért becsülik...

Egyes emberek miért becsülik le az elektronikus zenét?

Figyelt kérdés

Sokan azt állítják, hogy csak az az igazi zene, ami hangszerrel készül. Ezzel valahogy nem tudok egyetérteni. Elektronikus műfajban is vannak nagyon király előadók. Nem a diszkóra gondolok pl : Industrial , EBM, Dark Electro.

Szerintem ezekben a műfajokban van ráció. Az industrialt lehet ötvözni metállal is. Csak sokan már úgy állnak hozzá, hogy egyből leszarozzák ezeket a műfajokat.

Ilyenekre gondolok pl:

http://www.youtube.com/watch?v=yg7dfSQUjmU

http://www.youtube.com/watch?v=7ndz4DwTpQ8

http://www.youtube.com/watch?v=ZC8vMd4e0OY

http://www.youtube.com/watch?v=F2X8hwR7_WM

2014. júl. 17. 12:48
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
mert az, hogy két hónap, max fél év alatt megtanulod kezelni a fruity loopsot vagy a reasont, az nem egyenrangú azzal, hogy egy jazzgitáros életéből 60 évet gyakorlással tölt, vagy hogy egy zongorista 5 éves korától 20 éves koráig tágítja az ujjait, hogy átérjen egy tredecimát. plusz tíz djből talán egy van, aki meg tudja mondani, hogy mi a különbség C-dúr és c-moll között.
2014. júl. 17. 21:21
 2/17 A kérdező kommentje:
Engem valahogy nem igazán tud érdekelni az , hogyan készül egy zene. Ha jó a hangzása akkor felőlem lehet gépzene is. Egyébként a nagy DJ-kről beszélek, hanem industrial, dark electro zenészekről. Más világ mint a többség által megszokott Disco, Trance. De mégis van benne ráció . Szerintem egy elekronikus zene is lehet olyan jó mint egy rock, ha jól meg van csinálva. Minden műfajban vannak jók és rosszak egyaránt. Azért egy normálisabb elektronikus zenét nem csak úgy összedobnak, azért oda is kell tudás. Az meg tökmindegy mennyi idő alatt sikerül elsajátítani . A hangzás a lényeg.
2014. júl. 17. 23:11
 3/17 A kérdező kommentje:
bocs elírtam. ** nem a nagy DJ-kről beszélek**
2014. júl. 17. 23:12
 4/17 anonim ***** válasza:

ja csak én nem a rockzenével vetettem össze, mert az ugyanúgy 99%-ban szemét, mint a mosógépfrekvencia. csak kicsit tágítanod kéne az ízléshorizontodat, mert az elektro és a rock a könnyűzenének uszkve 10%-át fedik le.

engem meg érdekel, hogy hogy készült egy zene. a mcdonaldses szendvics is van ugyanolyan ízre, mintha a nagyi csinálná a szendót, csak annyi a különbség, hogy a mcdonaldsos szendvicsben nincs tápérték.

ennek az egész gépzenekultúrának van amúgy egy régi és sokkal jobb elnevezése: zenebohócság. és még mielőtt megkérdezed, valóban vannak jó elektronikus zenék, de nagyon kevés olyan ember van, aki ért a zenéhez és a dj szoftverekhez is. ennek oka nyilvánvalóan az, hogy aki ért a dj szoftverekhez, az feleslegesnek tartja, hogy zenét tanuljon, mivel az igénytelen gyökerek bármilyen szemét zajt megesznek, hiába való a tanulás. aki viszont a zenéhez ért, az inkább kiteljesedik egy vagy több általa választott hangszeren, és nem a billentyűzetét fogja nyomkodni zeneszerzés céljából.

2014. júl. 17. 23:19
 5/17 A kérdező kommentje:
Persze mert hangszerekkel nem lehet igénytelen zenéket játszani :) Pl Black Metal: Burzum - Mayhem és társai. Mondanom sem kell, hogy milyen igénytelen zenét nyomatnak az imént felsorolt előadók. És igen, van electro rock is és electro metál, pl egyre népszerűbb az industrial metal, pl Rammstein.
2014. júl. 17. 23:38
 6/17 anonim ***** válasza:
kérlek hagyjál már engem a rockkal meg a metállal, mondtam már, hogy ugyanúgy nem a szívem csücske, mint a düccdücc. nem csak ez a két zene létezik. hallgass jazzt, fúziót, latin zenéket, meg komolyzenét, ha az érdekel, hogy milyen zene az, ami után az elektronikus zene többé nem fogja kielégíteni a vágyaidat.
2014. júl. 17. 23:42
 7/17 A kérdező kommentje:
Kicsit önzőség kijelenteni azt , hogy nem ért a zenéhez az , aki pl elektronikus zenét hallgat vagy csinál tökmindegy. Szerintem ahány ember annyi ízlés. Nem kell lehülyézni a másikat azért mert ő nem jazzet hallgat vagy akármit, ami hangszeres zene, ettől még nem lesz valaki hülyébb vagy okosabb. Ízlések és pofonok .
2014. júl. 17. 23:52
 8/17 anonim ***** válasza:
most akkor légyszi copy-paste-eld ide nekem, hogy hol hülyéztem le azt, aki nem jazzt vagy más hangszeres zenét hallgat, jó? azt sem állítottam, hogy aki elektronikus zenét csinál, az nem ért a zenéhez, csak bátorkodtam megereszteni azt a feltevést, hogy kevés olyan ember van, aki a reasonjén összerak valami elektrodüccöt miközben otthon a bartók művekből levezetett tengelyrendszert vizsgálgatja.
2014. júl. 17. 23:57
 9/17 A kérdező kommentje:

De te azt hiszed , hogy a Disco és Trance zenékről beszélek jóember :D http://www.youtube.com/watch?v=DVJqGSwh4pg ezt csekkold meg.

Ez nem holmi összegányolt ducc ducc zene.

2014. júl. 18. 00:02
 10/17 anonim ***** válasza:

hát apám, ez tényleg sokkal színvonalasabb, mint egy techno mix :D

legalább ha valami deadmau5-t küldtél volna, abban van egy kis művészi érték is.

2014. júl. 18. 00:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!