Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Mi a velemenyetek a Nightwishrol?

Art13 kérdése:

Mi a velemenyetek a Nightwishrol?

Figyelt kérdés

2014. jún. 18. 16:27
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:

hát Anetteből én is totálisan kiábrándultam. pedig az egyik legnagyobb fanja voltam, de amit leművelt a kirúgása óta, az nálam is kiverte a biztosítékot. a lemezéről meg inkább nem is mondok semmit. mindent összevetve, óriási csalódás nekem Anette. emberben ekkorát nem csalódtam.

persze mindig Tuomas a csúnya, rossz bácsi, aki sorra kirúgdossa az énekesnőit... szerintem meg inkább az énekesnőknek kellene magukba nézni, miért is lettek lapátra téve. nagy a gyanúm, Floor se fogja sokáig húzni, ha így finnyáskodik majd a fanokkal való kontaktustól. a NW fiúk nagyon barátságosak, mindegy milyen fáradtak, a rajongókkal akkor is mindig, mindenhol mosolyogva kommunikálnak. Floorita meg nyavalyog.

2014. aug. 26. 19:56
 22/34 anonim ***** válasza:

Anetteben az a baj, h nagyon lobbanékony természet, ami a szívén van egyből kimondja, pedig az ő szakmájában elvárják h ne nagyon mondogasson olyasmit amivel másokat megbánt. Állítólag felhívta Tuomast "engedélyt kérni" h NW számokat is énekelhessen a turnéján. :D

Floorról nem tudok nyilatkozni, először még 2012 év végén láttam közelről koncert után, ott elég normális volt, sokáig kint volt beszélgetni a rajongókkal, tavaly mire véget ért az Imaginaerum turné, a végére már nagyon belelendült a NW énekesnői szerepbe, mert szemmel láthatóan az önbizalma is nagyobb lett. De hogy emberileg mennyit változott azóta arról nem tudok mit mondani.

2014. aug. 27. 15:32
 23/34 anonim ***** válasza:

hát szerintem Tuomas pont az az ember, akit kérdezni sem kell, mert úgysem tiltaná meg. ha Tarjának nem mondta, h "ácsi" akkor Anettenek tuti nem mondaná. ő úgy van vele, nekik írta, az ő hangjukra, ezáltal részben az övék is, tehát ott és akkor éneklik, ahol és amikor csak akarják.

ebben az egész kirúgás dologban egyébként Anette maga volt a legnagyobb bűnös, mert ő akkor, abban az évben már nyár végén tudta, h terhes, Tuomasnak mégis csak októberben szólt, kb 2 héttel azelőtt, hogy Tuomas Floort hívta. most komolyan, mihez kezdett volna turné elején Tuomas egy állandó rosszullétekkel küzdő terhes énekesnővel? arról nem is beszélve, hogy szülni is még a turné alatt szült volna, és akkor le kellett volna mondani miatta jópár koncertet.

Floorita nekem nem szimpatikus, de a hangja az atom, szóval amíg beválik énekesnőként, nem foglalkozok vele, milyen ember. többet nem esek a NW-el kapcsolatban abba a hibába, hogy megkedveljem az énekesnőt. jó hangja legyen, ne énekeljen hamisan élőben sem, oszt kész.

2014. aug. 27. 18:23
 24/34 anonim ***** válasza:

Szerintem október helyett szeptembert akartál írni, okt. elejétől már Floorral léptek fel.

Bár én úgy olvastam h már augusztusban közölte velük h terhes, de nem is ezért küldték el, ha alkalmazkodóbban viszonyult volna és máshogy reagálta volna le a dolgokat, maradhatott volna. Amikor bejelentette h gyereket vár, még Anette ajánlotta h addig keressenek valakit helyette helyettesítésre, amivel Tuomas egyet is értett és ő hozta fel Floor Jansen nevét, mire Anette visszavágta h na azt már nem - később mondta h ha Floort vennék be, akkor tudja h az lenne a következménye h a rajongók őt akarnák marasztalni és így Anette nem tudná "megtartani az állását". Ekkor volt egy összezördülés, meg ugye a másik eset aminél már tényleg elszakadt a cérna, amikor megtudta h nélküle is megtartották a koncertet amíg kórházba került egy estére - nyilván úgy gondolta h majd lefújják az esti koncertet. Ennél az esetnél nagyon összeveszett a többiekkel, aztán még megtartottak egy koncertet vele, de a következő alkalommal már Floor volt helyette...

Anettével az volt a gond h kissé el volt szállva magától és elvárta volna h elsősorban ő hozzá alkalmazkodjon mindenki. Még interjúiból is kitűnik szavaiból - legalábbis amiket olvastam tőle, nekem így állt össze róla a kép, h ő olyan személyiség akivel nem könnyű kijönni. Meg annyira maszatol és ferdíti a dolgokat, másokat feketít h magát áldozatként mutassa be, pl. amikor panaszkodott h senki nem ment meglátogatni őt a kórházban, vagyis h a többiek milyen szemetek, h ennyire nem érdekli őket h mi van vele. Egyik nap rosszul lett, hányt, bement a kórházba megfigyelésre, de másnap már jött is ki, mellesleg az amerikai menedzser meg mellette maradt a kórházban. Mit kellett volna látogatni rajta? Jézusom, nem haldoklott, csak terhességi rosszulléte volt, meg aznap mikor bekerült, Tuomasnak így is elég nagy gombóc ugrált a gyomrában, h ne legyen nagy lebőgés az esti koncert, amire csak pár órájuk maradt, h egyeztessenek a Kamelotos énekesnőkkel, h mégis mit hogyan kéne énekelniük, akik még a szöveget se nagyon tudták...

Na meg a másik kedvencem, amikor kikötötte a NW-nek, h őt semmilyen formában nem jeleníthetik meg, említhetik a koncert DVD-n. Ezzel a kikötésével úgy gondolta h ezzel majd jól keresztbe tehet a Nightwishnek, mert a rengeteg felvétel, amin ő is rajta van, marad a fiókba, de hát a Nightwish ugye ebből nem csinált gondot, ha Anette nem akar szerepelni, nem erőszak. Ezzel csak egy csomó rajongót haragított magára, mert biztos sok rajongó szívesen látta volna Anettet is a DVD-n és ők nem a Nightwishre fognak haragudni, hanem Anettére, mert az ő döntése volt, s ez inkább olyan hatást kelt mintha hátat fordítana a rajongóinak. Kb. mint amikor kijelentette h ő ugyan egy darab NW dalt nem fog élőben énekelni, mert aki egy kijelentést tesz, az azt sugallja: utálom a NW-t, utálom a dalokat és ti is le vagytok szarva rajongók. Aztán pár nap múlva "meggondolta" magát, gondolom nem kevés rajongó felháborodott h ezt most komolyan mondta-e. Aztán mondja, h hát izé nem is, ő mégis szívesen énekelne, de a Tuomas biztos nem örülne ha ilyet tenne... na jó haggyjuk már. :D

Az meg h úgy döntött h nem óhajt a DVDn szerepelni, végülis elsősorban önmagával tolt ki:

1. Neki is megmaradt volna emlékbe életének ez a korszaka, olyan híres mint ezekben az években, meg annyi ember előtt énekelni már soha nem fog. Gyerekei meg unokái meg büszkék lehettek volna rá: bibíí az anyukám híres énekesnő, még DVD-n is szerepelt, több ezer embernek énekelt.

2. Az eladott DVD-k után ő is kapott volna a jogdíjból. De biztos gazdag és nincs szüksége a pénzre.

3. Egy csomó rajongónak csalódást okozott ezzel a hozzáállásával.

Tuomasról meg nem csak Anette, de általánosságban mindenki példát vehetne, ő nagyon odafigyel arra mit mond, interjúiban nem mond sértőt másokra, nem rosszmájúskodik. Erre is egy példa, ki hogy viszonyul egy kérdésre, nem szó szerint idézek most, hanem csak ahogy megmaradt az emlékezetemben, még a Dark Passion Play megjelenése idején volt egy interjú Tuomassal, benne h mit gondol Tarja szólólemezéről és másik interjúban Tarját kérdezték mit gondol az új NW lemezről.

Tuomas: Igen, megvettem Tarja lemezét és figyelemmel kísérem karrierjét.

Tarja: Nem, nem hallottam az új Nightwish lemezt, de bízok benne h Tuomas küld részemre egy példányt belőle és akkor én is meghallgatom.

Na melyik válasz a szimpatikusabb? :)

Meg Tarjának is vannak "aranyköpései" amitől lefordulok a székről és nem tudom h sírjak vagy nevessek. Amikor Anette elkerült a NW-ból, vki megkérdezte Tarját interjúban, h visszamenne-e a NW-be, mire ő: csak abban az esetben ha "bizonyos személyeket" eltávolítanának a zenekarból. lol...

De valaki említette egy fórumon, h mostanában olyat olvasott Tarjától, amiben pozitívan nyilatkozott a Nightwishről. Megmozdult valami? Mondjuk Floorral állítólag jóban van.

Egy ideje a "20 éves a Nightwish" koncerten filózgatok, ami igaz h csak 2016-ban lenne és azon felül h jó volna ha ott Joensuuban tartanák meg, igazi élő nagyzenekari kísérettel, mekkora lenne már, ha vendégként fellépne pár szám erejéig Tarja meg Anette is. A rajongók örülnének egy ilyen nem hétköznapi koncertnek, de amíg nem teszi le mindenki a csatabárdot, reménytelen elképzelés. Azért meg lehetne említeni Tuomasnak a dolgot, 2 év alatt sok minden történhet, az emberek is változnak. Mit szólnátok ahhoz ha mind a 3 énekesnő összejönne egy koncertre? :)

2014. aug. 31. 20:58
 25/34 anonim ***** válasza:

Tarja szerintem már régen megbánta a lépését, mert azért valljuk be, ha nem lett volna NW énekesnő, ma a kutya se ismerné. hiába van szólókarrierje, a koncertjeire akkor is csak azért mennek, mert ő volt a NW énekesnője. soha a büdös életben nem lesz olyan sikeres, mint a wish-el. és ez vonatkozik Anettere is. ő is egy senki volt, akit Tuomas karolt fel, és tette azzá, ami. ezért nem bírom, amikor Tuomast pocskondiázzák. Tuomas szerintem eléggé fair volt mindenkivel. jó persze, Tarját nem éppen szép módon tette ki, de mielőtt kitette volna, többször próbált leülni vele, megbeszélni dolgokat, de Tarja egyszerűen lesz*rta. a kirúgása előtt már vagy 1 éve nem is nagyon beszélt a srácokkal, csak amikor nagyon muszáj volt. hát így csak azt kapta amit megérdemelt.

azt azért tényleg jó lenne látni, ahogy a jubileumi koncerten együtt énekel a 3 nő, békességben. de erre kb 0 az esély sztem.

2014. aug. 31. 22:36
 26/34 anonim ***** válasza:

Én is 0% esélyt látok arra h összehozzák őket egy koncert erejéig, most képzeld el, felkeresnék Tarját vagy Anettét h meghívhatnák-e őket a NW 20. szülinapjára fellépni. Mire gondolnának?

"Kirúgtak engem és még én tegyek nekik szívességet, h parádézzak mint díszvendég?"

Biztos ez lenne az első gondolatuk, ugyanakkor csak azt tudom írni, ha elvállalnák, nem járnának rosszul, pontosabban azon ők is nyernének. Nem csak a pénzt amit kapnának, hanem a hírnevüknek is jót tenne, ill. visszaállna (visszább állna). Rajongók is pozitívan értékelnék minden oldalról ha látják h nincs "harag", meg hát mekkora öröm lenne sokak számára ha az elveszett kedvencek újra felbukkannának még ha csak 1-2 szám erejéig is.

Ha tényleg félretennék az exek a személyes dacoskodásaikat és bevállalnának ilyesmit, azon ők is csak nyernének. Tegyük fel ha Tarja elvállalná, Anette meg nem, akkor Tarját pozitívan ítélné meg a közönség, Anettére meg mindig úgy mutatnának, h ez még mindig duzzog? Tehát ha lenne egy ilyen "fúzió", akkor már mind2 elvállalhatná.

Nightwish meg megint nyerne ilyesmin, jobban a hírekbe kerül és egy ilyen speciális koncertet is jobban el lehet adni.

Tarja esetében jól látható volt a pénz személyiség-ember deformáló hatása, jól elszállt magától ahogy jött a hírnév és a pénz vele együtt. Tényleg annyi volt a munkája, kiállni a közönség elé és énekelni, a zeneszerzésben semmit nem vártak el tőle, elé rakták a kész szöveget és dallamot, csak fel kellett énekelni. Ahhoz képest, úgy kezelte az egész zenekart, h ott ő a központ és a zenekar sikere az ő érdeme... Nem csoda h Tuomasnak ez rosszul esett.

Tuomas viszi az egész zenekart, tavaly júliusban írt 3 számot, utána januárra még 6-ot, meg 3at Marco hozott, a szöveget mindenhez Tuomas írja, aztán meg az év többi részében a zenei részen dolgozik a producerekkel együtt, 1-1 számon néha hónapokat. Floornak is majd csak annyi dolga lesz, ha felvettek minden hangszert, behívják pár napra felvenni az éneket és neki ezzel nincs több munkája az új albumon, amíg nem kezdik a koncertre a próbákat addig "pihi" van.

Tuomas a Century Child-ot már úgy írta meg, h nem legyen olyan magas mint az előző albumok, Tarja már akkor hangoztatta interjúkban, h ha befejezte a sulit, elhagyja a Nightwish és szeretne opera énekesnő lenni... Akkor még fiatalon úgy gondolta, h a NW egy ugródeszka számára és van még annál fentebb is - hát mint láthatjuk neki a Nightwish volt a csúcskorszak, pénzben hírnévben sehol se járhatott volna jobban mint a zenekarban. Opera énekesnő? Ahhoz nem elég jó. Én úgy érzem, a zenéje azért "metálos", mert ezt várják el a rajongói, de legszívesebben más stílusban mozogna, viszont abból meg nem élne meg, mert ennek a rajongói tábornak nem a klasszikus zene való.

De dicséretes h nem adta fel a zene iránti elkötelezettségét, 3. vagy 4. albumát adta már ki mióta nincs a NW-ben? Jobban nyomul mint Tuomas. :D

2014. szept. 2. 13:24
 27/34 anonim ***** válasza:
pontosan leírtad Tarjaról, amit én is gondolok és látok rajta. a metál sose volt az ő világa, csak azért énekli ezt, mert ez hozza a lóvét. de ő egy díva, nem egy metállady. látszik rajta mennyire kényelmetlenül érzi magát ebbe a műfajba. az operára viszont még nagyon sokat kellene gyúrnia. és abba nincs is annyi lóvé.
2014. szept. 2. 14:59
 28/34 anonim ***** válasza:

Valami készül:

[link]

Hogy ez a videó most új videoklip lesz vagy más jellegű felvétel, nem derül ki, de ha mégis új klip akkor idejében elkezdték és feltételezem még hónapokig dolgoznak utána rajta mire teleeffektezik. Floornak mindenesetre begöndörített haja lesz. :)

2014. szept. 8. 10:53
 29/34 anonim ***** válasza:

nekem inkább csak hullámoknak tűnik mert nagy csavarókra volt rakva. de azért azt a gusztustalan orrpiercinget már igazán kivehetné. mindig azt hiszem, hogy egy darab fika akadt az orrára XD

ha ennyire kikészítik a csajt akkor tuti új klip lesz. nem hiszem hogy valamelyik régebbi dal feldolgozása. annyira még Tuomas sem lehet szentségtörő, hogy bármelyik előző énekesnő dalát újra felvegye az új nővel. elénekelni igen, na de egy klip, az már más tészta.

2014. szept. 8. 11:32
 30/34 anonim ***** válasza:

Egyetértek, az orrpiercing az olyan gáz, főleg ennyi idősen, még akkor is ha rocker. :)

Na meg amit mindig jól rejteget magán, a bal karján a tetkó. Fényképezésnél vagy a jobb oldalát mutatja, vagy beáll valaki mögé h ne látsszon a bal karja. Azért itt a tükörből kicsit látszik, egyébként színes virágminta van rajta, biztos az új album megjelenésekor szeretné debütáltatni. :D

[link]

[link]

[link]

2014. szept. 8. 15:19
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!