Vegyek Line6 m5-ös multieffektet?
Gitár:Behringer
Kombó:Behringer V-tone Gm108 15W.
Ha ezekhez venném a Line6 m5 öt akkor Javítana a hangzáson,vagy semmit nem változna,esetleg még rosszabb is lenne?
Általános tévhit az, hogy az effektek bármit is javítanak a hangzáson.
Az effektek nem hangzás javításra vannak, nem is javítanak semmit. Színesítenek.
Egyéb probléma, hogy az ilyen kis kombókon nincs effect loop, így például nem tudsz delayt vagy zengetőt a torzított hang után rakni.
A vtone erősítőhöz ne vegyél multit, teljesen felesleges.
Elégedj meg azzal, amit tud, vagy vegyél egy jobbat.
Tehát akkor vegyek inkább egy olyan erősítőt,amin nincs torzító ls arra csatlakoztassam a Multieffektet?
Egyik haverom vett most retek erősítőhöz és gitárhozt effekt pedált és azt mondta,hogy nagyon jó.
Jobb alatt értem azt,hogy számomra megfelelő (Rock,Metal,Heavy Metal,Punk Rock) Hangzás.
Te ezt nem jól gondolod el, alapból.
Olyan erősítőt kell venni aminek legalább egy csatornája normális, használható.
Vagy kettő.
Tök mindegy, hogy a második csatorna torzított-e vagy sem alapból.
Metálra vegyél egy boss metal core-t, vagy metal zone-t, vagy egy digitech metal mastert.
Felesleges multi effekt, ha csak metált nyomsz, mert nem használod ki. MEtálra felesleges a multik tudásának 3\4-e.
Rammstein,Sistem of a down,Lordi,Tankcsapda,hooligans,Green day,Linkin Park,Dope,Nightwish,Republik,Edda,Guns And Roses.
Csak pár zenekar,kiknek a zenéit játszom és ezért szeretnék Multieffektet.
Akitől vettem a gitárt még anno,mondta,hogy mindenképp multieffektet vegyek.
Felteszem a kérdést másképpen.
Line6 m5 Megéri az árát? jóféle?:D
Hát akitől vetted a gitárt nem túl nagy virtuóz ezek szerint. Mindegy.
Kérdésedre a válasz:
Ő egy jó belépő szintű multieffekt:
Ő meg a te kiszemelted:
Szerintem ránézésre levágós a válasz.
Objektív véleményt nem tudok neked mondani róla, van aki szereti a multikat, van aki nagyon nem. Én az utóbbiak közé tartozom, akkor se kéne ha hozzám vágnád.
Na most az M5 eleve nem multieffekt. Legalábbis nem a klasszikus értelemben.
Másrészt metálhoz meg az általad felsorolt zenékhez abszolút fölösleges bármilyen multieffekt.
Egy jó torz csatorna kell.
Egyébként az a Behringer meglepően jól is tud szólni, szerintem nem életbevágó lecserélni, csak be kell jól állítani, meg jól kell rajta játszani, hogy jól szóljon. :)
Már látásból megmondom,hogy nekem nincs pénzem arra a Boss-ra.:)
100-150 € környékén gondolkodtam.
Akitől vettem a gitárt zenekarban játszik,jár fellépésekre és láttam,hogy mit tud.:D
Figyu. Nem bántás, baráti jótanács. Ha nincs pénzed megvenni egy normálisat,csak azért sz..rt ne vegyél. Csak lom lesz. Inkább várj még.
Másik:
Zenekarban bárki játszhat,akkor is ha nem tud. Az meg,hogy lenyűgöz egy kezdőt...semmi meglepő nincs benne. De mindegy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!