Tankcsapda vagy Depresszió? Melyiket szereted jobban és miért?
"Maradjunk annyiban, hogy a 2 legismertebb magyar rockbanda."
Ja, ez már így inkább igaz. Sajnos.
20:15-nek: A második felével egyetértek. Amúgy meg csak a véleményemet írtam le.
20:36-nek: Bzd meg te! Fikázás nélkül is ki lehet fejteni a véleményedet!:@
Szerintem a Tcs-nek van 20 év a háta mögött majd ha a Depinek lesz akkor azt mondom tudnak vmit.
Ja és új album így sz@r új album úgy sz@r azért a Tankcsapda mindig teltházas bulit csinál csarnokokban
Mind a kettőt szerettem, és szeretem is, de...
Depresszió: Szerintem Ferinek jobb volt, amíg nem járt énektanárhoz, mert így elveszett a hangja jellegzetessége, de a szövegek tartalmasak, és van bennük mondanivaló, a zenék meg jól meg vannak írva. (ez a legutóbbi albumuknál, az Egyensúlynál is előjött... bár nem hasonlított a régebbi Depresszió hangzásra, Feri hangja miatt, de a számok nagyon jól sikerültek.)
Tankcsapda: Régen nagyon jók voltak, de ennyi évvel a hátuk mögött Én egy kicsit többet várnék el tőlük, azt hiszem jogosan. Tehát most az új albumukon figyeltem, hogy a szövegeknek a tartalma kb egy mondat, és késsz...(pl.: Kóla jég és whisky-ből:
"Ez a másik ez meg Barbara, na
Ő se szent, ha bárki hallana róluk
Tudnia kell, ezek tömni való libák
Nekem mind a kettő megvolt,
De hogyha egyik se lett meg, volna
Akkor se omlana össze bennem semmilyen világ
Tudod a többiek már várnak, na gyere éljünk egy kicsit a mának…
Hagyjuk a romantikát, inkább igyál még egy kortyot,
Én meg tömök egy laza pipát, aztán kezdjük végre a dolgot, bébi, kezdjük végre a dolgot")
Nincs igazi értelme. Meg már kényszerrímeket használnak (pl.: Mindenkiből egy részlet:
"Hallom hogy csörög a kassza,
látom hogy az emberi massza
csak áll a sorban és az idejét b****a
közben azt gondolja mennyire klassz a,
legdrágább kötél, hogy magát, egy divatos kampóra akassza."
De többnél is meg lehet figyelni...) és a zene se sokban változik... Ennek ellenére szeretem őket is, és hallgatom is a zenéjüket.
Tehát, ha a mostani számaikból kéne választani, akkor egyértelmű, hogy Depresszió, de ha a régebbi számaikat nézzük, akkor mind a kettő nagyon jó, tehát nem hiszem, hogy tudnék dönteni...
Ja és új album így sz@r új album úgy sz@r azért a Tankcsapda mindig teltházas bulit csinál csarnokokban
a tankcsapda mint irtma feljebb szerintem hajlik a divatzene felé... nagyobb a befogadó közönsége... teszem azt h közeli példát hozzak a kaposvári Fekete Sereg pl.. a témája többnyire középkori témák, és kicsit zuzosabb metál, szerintem zeneileg sokkal igényesebb ( tekintve itt a tartalomra, mondanivalóra, gitár, basszus és dobjátékra) de ez csak az én véleményem mer mindenkinek más tetszik.. de pl a fekete sereg zenéje sokkal kisebb befogadó közönségnek adható el igy persze h nem lesz teltházas koncertje mindig...
Depresszió. Sokkal jobbak, szerintem. A legújabb albumuk (Egyensúly) is jó lett SZVSZ.
12/F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!