Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Szerintetek érdemes torzítós...

Szerintetek érdemes torzítós gitárt venni kezdetnek? Azzal ugyan úgy lehet tisztán játszani hangokat?

Figyelt kérdés
2009. dec. 22. 15:33
 1/6 anonim ***** válasza:

3 féle gitár van, western = fémhúros dobozgitár; klasszikus = nylon húros dobozgitár; elektromos =amiről te beszélsz most :P

az első kettő kb egy kaptafára megy, hagyjuk, te esetedben az elektromossal törődünk, maga a gitár alig szól, ha csöndben vagy akkor hallod csak ahogy játszol, de ha rákötöd erősítőre akkor abból jön a hangja... eddig világos.. a többi az erősítőn és az arra kapcsolt effekteken múlik, alapjáraton lehet clean módban játszani, abban nincs rajta semmi torzítás.

Torzításból van csomó féle, distorsion is van csomó, van overdrive is, de azokban is van mindenféle :D aztán van visszhang, meg minden nyalánkság, azt már csak hozzáteszed, választható.

Remélem segíthettem.

2009. dec. 22. 19:14
 2/6 A kérdező kommentje:
köszi:D
2009. dec. 22. 20:52
 3/6 anonim ***** válasza:

Első, te hülyén írtad le, többfajta gitár van, csak te ismersz 3 fajtát:D Mindegy, lényeg a lényeg

kérdező, te nem olyan gitárra gondoltál, amelyikben beépített torzító van? Mert vannak olyanok is. Őszintén szólva, én nem vennék olyat.. szerintem felesleges. Szinte az összes komolyabb erősítőben van torzítás, és így minek legyen a gitárban is egy? Meg ha az elromlik, akkor gondolom drága lehet megjavíttatni, ha a gitárt kell szétszedni hozzá. Továbbá, a beépített torzítós gitárok gondolom drágábban mint egy torzító nélküli, és egy torzító pedál meg már 8ezer forintért kapható. Ha nem a beépített torzítós gitárra gondoltál, akkor bocsi:)

2009. dec. 23. 11:14
 4/6 A kérdező kommentje:
beépített torzítós gitár..:D
2009. dec. 24. 13:06
 5/6 anonim ***** válasza:
én meg téged nem értelek, pl nem hallottam még olyanról hogy beépített torzítós gitár, + a legalapabb erősítőben is van torzító... ja, és légys szíves mondd el akkor hány féle gitárt ismersz te...
2009. dec. 30. 10:31
 6/6 anonim ***** válasza:

Hát, pedig van beépített torzítós gitár, és a kérdés is arról szólt, ha nem hiszed járj utána:D

És ha már így rákérdeztél, van Klasszikus gitár, Fémhúros akusztikus (azt is több csoportra lehet osztani) Elektroakusztikus, Szólógitár, Basszusgitár, és a különlegességek kedvelőinek Hárfa-gitár (gondolom erről sem hallottál még:)), és még van sokféle:D

2009. dec. 30. 11:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!