Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Miért fikázzák sokan a Rap-et? :O

Miért fikázzák sokan a Rap-et? :O

Figyelt kérdés

16 éves lány vagyok és szinte csap Rap-et hallgatok.

Ha valaki meghallja elkezdi fikázni ,

ha valaki meghall egy komolyabb szövegű Rap-et rögtön lefikázza.

Mint pl ezt :

http://www.youtube.com/watch?v=sGJPC71kzF0

Nem értem miért fikázzák , érteni kéne a szövegét és vágni mi a téma .

Szerintetek miért fikázzák ilyen sokan a rap-et ?

2009. dec. 10. 09:55
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

én a 15:16-ossal értek egyet. tökéletesen mintha én irtam volna.

+ hozzáfűzök még annyit, hogy a repperek fikázzák agyon a többi más stilust. ^^

2009. dec. 11. 17:17
 12/12 Joshika válasza:
Nos,ide írom a válaszom.Egy,tisztázzunk valamit.Akiszerint a RAP nem ritmikus,dallamos,zeneiileg magasszintű stb; az magyagrázza meg mért a legnagyobb szinten álló zenei ág a világon(MO-t kivonom,itt az 50 év lemaradás ebben is látszódik),mért visz el szinte majdnem minden minden díjat?miért vannak manapság ebben a letöltés éhes világban is több milliós eladásaik?sokak mért tartják költészetnek világirodalmi tudásaik ellenére is?miért olyan gyarkori téma amcsi filmekben?miért ekkora üzlet?stb;nos aki zenét valaha is tanult szemrebbenés nélkül kijelentheti,hogy a világ legmagasabb szintű zenéjét pár magyar elengendő tudás híjában megmagyarázta.nos kezdjünk bele.a magyar zene az tényleg ratyi,persze demjént,máté péter kimentjük.de a magyar rap bizony tényleg értékelhetetlen.akinek valaha is nőtt füle az anyaméhben azt tudja mi a különbség egy plies,scarface,z-ro,trick daddy,trae,mobb deep v vmi magyar közt a különség.folytatom úgy,hogy zenei éhségem a világ összes stílusát bekebelezte.a jó öreg blues-os bessie smithtől curtis mayfieldig.deep purple,colosseum ii,vaughan williams,film scores(patrick doyle v akárki),santanáék,csakhogy párat említésbe hozzak.de úgygondolom a zene egyre jobban fejlődik(technikával párhuzamban)ez a Hip-Hop kultúrát nagyon feldobta,és már távol vagyunk a jó öreg Sugarhill,Spoonie G cumoktól.Nos,én nem vagyok elfogult,csak állandóan újjáformálom a zene terén alkotott véleményem,így tudok mindig pontos képet alkotni arról mi áll a csúcson.ezt kicsit mássképp egy híresnek talán nevezhető magyar festő jegyezte meg.(szabó vladimir)nos a jelenlegi top10 zenei előadóból 8-at rappernek adnék.lady gaga és bieber kapja a maradékot.persze nektek tattárjárás alatt már magyarságot elvesztett hű rapgyűlölkődőknek,persze,hogy az alantas földi dallamok sütnek át jobban.én megértem a neoton familiás elmaradottságot(már abban az esetben,ha ilyeneket rapentúli munkáknak tartanak),de én nem vagyok botfülű,hogy ostoba tudatmódosító neten terjedő szlogenekkel támasszam alá a zenei kozmopolitizmus elleni nézeteim.ugyanmár miket nem írtak ide,áldom az úr nevét,amiért az amerikai rapszátrok 30% kisebb láncoknál nem vesz nagyobbat a nyakába.és nézd meg Kanye West,faláncokat hord.ezt zevezem zsenialitásnak.és persze erre lehet fogni a fák növekvő huzamú kiírtását,eltakargatva Kína egyszerhasználatos evőpálcika termelése mellett.a nagyobb láncokra is rálehet kenni a Véres Gyémántokat,amik valljuk be,európai mágnásokon,és egyéb idehaza ún. sznobokon landol.kötvehiszem,hogy maguk végighallgattak volna akár egy jay-z albumot is véleményeik alkotása elött.felesleges vitába szállnunk,mert sajnos magyarországon és pár maradi ifjancon kívül az én véleményem globális.a rock and roll,rock ideje lejárt és kész,ami elavult az elavult de még lehet jó hisz nem bűn louis amstrongot hallgatni,de a hip-hop az egyetlen ami havonta képes új formákat ölteni,mint ahogy a Zara üzletlánca is képes 6 hetente új szériákkal kijönni,míg más cégeknek ehhez több hónap,esetleg egy év kell.viszont ezt csak az képes köventi,akiben ott lapul a kíváncsiság.természetesen alapkövetelmény tartani a minőséget.amellett ha valaha meghallgatnak egy igazi rappert rájönnek milyne bonyolult technikáról van szó.túllépi a szövegmondó stílust és éneklést a kettőt egybevegyítve valami érdekes eleggyé.amellett városonként,sőt rapperenként más stílusokat tudok felmutatni,ami már elöször is feltűnik a halgatóknak.többet az olvasottak arányát tekintve nem is írok ide.öregem,ez a RAP cucc globális.vágjátok?,,az élet olyan mintha 5 napból állna".ha valaki kitalálja ezt melyik rapsztár mondta,csak úgy egy számában a többi tehetséges sváltozatos sora mellett,az már alkothat egy kisebb véleményt.de előítéletekkel ne éljünk.
2012. márc. 16. 17:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!