Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Gitározni szeretnék (bövebben...

Gitározni szeretnék (bövebben lent)?

Figyelt kérdés
Megszeretnék tanulni gitározni.Nem tudom hogy melyikfajta gitárt válasszam. Elvileg elektromos "torzító" gitárt szeretnék,mer az tetszik ügy hangilag meg kinézetileg. Szóval az lenne a kérésem hogy az jó , hogy egyböl elektromos gitárral akarom kezdeni? Végulis nincs nagy külömbség az akusztikus és az elektromos között. Milyen fajta gitárok vannak és mi az érdekességük? A netröl meg tudnék tanulni gitározni? Vagy inkább menjek el ey tanárhoz?

2014. jan. 20. 19:18
 1/8 anonim válasza:
Nagyon is sok különbség van akusztikus és az elektromos gitár között, és nem hiszem, hogy nertől nagyon sokat tudnál tanulni alapok nélkül. Szerintem menj el kicsit tanárhoz, aki megtanítja az alapokat (hogyan fogd a gitárt, hogyan szoríts le egy húrt, hogyan fogj le egy akkordot, hogyan olvass tabulatúrát, esetleg kottát, stb.), és aztán már mehetsz tovább magad is egy idő után a netről levadászott anyagokkal. Ha teljesen kezdő vagy, akkor szerintem egy klasszikus gitárral úszod meg a legolcsóbban, amin sok mindent megtanulhatsz, mielőtt egy elektromosat vennél, erősítővel, meg effektekkel, ami egy zsák pénz.
2014. jan. 20. 19:26
 2/8 A kérdező kommentje:
És hogyha a pénz nem lenne baj? Mert gondolom,hogy azért az elektromos gitárhoz másféle dolgokat kelllene megtanulni.És ha tényleg azzal kezdenék nehezebb lenne mind a klasszikussal? Másrészt nekem a klasszikus túl lágy vagy ,hogy mondjam. Amilyen számot én akarok zenélni nem igazán klasszikus gítárral játszható, és itt nem a rockra gondolok.
2014. jan. 20. 19:48
 3/8 anonim ***** válasza:

Ha elektromoson akarsz kezdeni, akkor hajrá. Az előző válaszoló az anyagiak miatt ajánlotta a klasszikus gitárt. Jó lenne tudnunk, hogy milyen is az a nem klasszikus, de nem is rock zene. Ha country-t akarsz mondjuk játaszni, akkor az alábbi kombináció ajánlott:

[link]

[link]

Mondjuk ha valami koszos bluest tolnál:

[link]

[link]

Ha mpndjuk metált:

[link]

[link]

2014. jan. 20. 20:53
 4/8 A kérdező kommentje:
Hát én ilyen modlellekre gondoltam [link]
2014. jan. 20. 21:00
 5/8 anonim ***** válasza:

Én fémhúros western gitárral kezdtem, járok tanárhoz, aki könnyűzenékkel oktat. Rengeteg olyan alapot, technikát megtanultam ezzel a gitárral ,amit most már jól tudok alkalmazni elektromoson. Ha esetleg mégis akusztikust veszel, akkor semmiképp ne klasszikust. Fémhúrossal egy csomó dolgot meglehet csinálni, amit nylon húrossal nem, mint pl. slide. Már jó ideje megvettem az elektromost, de a mai napig egy egy új dalt akusztikuson tanulok meg, majd mikor már minden hang a helyén van és megvan a technika, akkor szórakozok az elektromossal. Van egy csomó jó kis gitáros dal, ami mindkettőn nagyon jól hangzik, mint pl. a The Shadows zenéi, vagy egyes Pink Floyd dalok.

Ha nem pénz kérdése, akkor nyugodtan kezdj egyből azzal, amit szeretnél, de netről nehéz megtanulni, én is javaslom a tanárt.

2014. jan. 21. 08:59
 6/8 anonim ***** válasza:
figyelj irjál le számokat hogy miket szeretnél föleg játszani és akkor tudunk jobban válaszlni
2014. jan. 24. 13:45
 7/8 dodo112500 ***** válasza:
Szia! Én is nemrég kezdtem. Egyelőre klasszikus, nylonhúroson játszom, de majd elektromoson fogok és játszottam már elektroakusztikuson egy fellépésen. Először mindenképpen érdemes klasszikussal kezdeni, mert azon meg lehet tanulni minden alapot. Gitártanárom mesélte, hogy egy barátja gyakorlatilag elektromoson nőtt fel és azon az elektroakusztikuson, amin én játszottam a fellépésen, elég nehezen ment neki. Szóval azt javaslom kezdd te is klasszikuson, azon minden alapot meg lehet tanulni. Ha szorgalmas vagy, 2 év múlva akár elektromoson is játszhatsz ;) Nekem is ezt mondta barátom bátorításnak.
2014. márc. 7. 18:45
 8/8 anonim ***** válasza:
Ugyanúgy meg tudja tanulni az alapokat az elektromoson is...
2014. márc. 7. 18:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!