Milyen Les Paul formájú gitárt érdemes venni 50-55e Ft alatti árkategóriában? PST, Epiphone, Cort, stb?
Már elég sokat keresgéltem a téma után , de eléggé tanácstalan vagyok a döntésben .
Ezeket néztem eddig ki (kb. tetszési sorrendben) : PST Classic Standard LP 202 , Epiphone Les Paul 100 , Cort CR100 , Epiphone Les Paul Special II , SX GG1 Standard Plus , DIMAVERY LP-520 , és még sorolhatnám...
A keret ahogy írtam 50 ,max. 55 ezer Ft lenne rá . Kipróbálásra nem igazán van lehetőségem , főleg ennyi fajtát . Tudom , hogy sokan elsőre rávágnák , hogy spóroljak még és vegyek Vintage V100-at , vagy valami használtat , de tényleg csak ennyi a pénz rá és ez is szűkösen, használtat pedig nem szeretnék venni ! Kérném hogy konkrétumokat írjatok ! Mit lehet kihozni ennyi pénzből , személyes tapasztalatok , hogy miért jó az egyik , vagy a másik , esetleg miért rossz , milyen a hangja , ne azt hogy az "uszadékfa" meg ilyenek ! Kezdő vagyok , tehát leginkább tanulásra kéne ez a gitár ! Főként Blues és klasszikus Rock és hasonló könnyebb műfajokat szeretnék majd játszani rajta . Eddig tehát ez a legszimpatikusabb :
Főleg az adatai alapján , de ezen kívül nem sokat tudok róla , sőt erről a márkáról sem...
Kinek mi a véleménye a dologról ?
Konkrétan a hangzás vagy minőség tekintetében nem tudok segíteni, de azt vedd figyelembe, hogy az ismertebb és elismertebb márkák esetében egyrészt valamivel talán nagyobb az esély, hogy megfelelő minőségű a hangszer, másrészt később, ha esetleg lecserélnéd, az értékvesztése is kisebb.
Leginkább ebből a szempontból az Epiphone Special II vagy a Cort talán a jó választás.
Azért a használt gitárral szerintem is jobban járnál.
Én PST-t nem vennék a fentiek miatt. Meg az éger nyak miatt se (nem is értem, nem elírás-e, az éger egy kimondottan puha fa, körömmel is be lehet szinte nyomni, hogy lehet abból normális nyakat csinálni? A Carvin csinált még régen párat, de abba karbon erősítést raktak).
"les pauloknak vastagabb a nyaka, mint pl a stratonak vagy telecasternak"
Ez elég elnagyolt kijelentés így. Kb, mindegyik felsorolt típus 5-6 különböző profilú és vastagságú nyakkal készült.
". Jól ki van dolgozva és szép." aztán " Kicsit rozsdásodnak a csavarok és zörög a hangszedőt tartó rugó, a gyári kapcsoló pedig belül műanyag távtartón állt és az eltörött egy idő után. "
"gy az egyben Gibson féle les paul formája van"
A fej teljesen más (nem véletlenül mivel a fejformát levédette a Gibson), Úgy látom, ennek sík a teste, a Les Paul-ok nagy része faragott domború fedlappal készül. A kapcsolók és a potik elhelyezése teljesen más. Amúgy tényleg az a test kontúrja :)
.
A kategóriának megfelel, de szerintem erre a kategóriára nem kimondottan jellemző a jó kidolgozás. :)
Nyilván az áráért elfogadható kompromisszum.
"Én PST-t nem vennék a fentiek miatt. Meg az éger nyak miatt se (nem is értem, nem elírás-e, az éger egy kimondottan puha fa, körömmel is be lehet szinte nyomni, hogy lehet abból normális nyakat csinálni?"
Gondolom akkor ez az éger nyak csak elírás lehet , mert komolyabb használat mellett (buli, koncert) már széthullott volna . Bár több féle PST LP is van, aminél más faanyag van írva...
Még nem tudom melyik fajta lesz, de ráérek gondolkodni, mert valószínűleg még kicsit később lesz a vásárlásból valami .
Köszönöm az eddigi válaszokat és esetleg, ha másnak is van valami tapasztalata valamelyik gitárral kapcsolatban, szívesen várom !
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!