Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Rock és metal műfajból melyik...

Rock és metal műfajból melyik bandákat érdemes hallgatni? Melyek az "alap" együttesek?

Figyelt kérdés
Még csak 18 éves vagyok, és 3-4 éve hallgatok rockot és metalt, szóval nem igen tudtam megtapasztalni, milyenek is a régi nagyok, de azért mégsem akartam eltűnni abban a páwák és p'csák által hallgatott, zenének hívott akármiben. Jelenleg a Slayerrel ismerkedem, hallgatok még Metallicát (Master of Puppets a kedvenc), és a Guns 'N Roses sem ismeretlen, plusz a legrégebbiek közül a Black Sabbath (bár nem túl sok számuk tetszik, de alapnak éreztem, hogy ismerjem őket). A maiak közül Slipknot, Rammstein, Murderdolls, néha Linkin Park, Oomph!, ritkán Skillet (tudom, keresztény rock, csak 1-2 számuk tetszik), kicsit régebben The Black Dahlia Murder, Five Finger Death Punch, Bullet for my Valentine, újabban az Arch Enemyvel és a The Agonisttal is haverkodom, hébe-hóba Egypt Central, valamint az Emperorral és a Mardukkal ismerkedem. Magyar előadók közül a Tankcsapda és a Road tetszik, még a Depressziót is ismerem, tudok a Led Zeppelinről és a Deep Purple-ről, azokba is tervezem belehallgatni ( szóval viccesen széles a zenei skála XD). Tehát, ha sikerült elolvasnotok idáig, a kérdés annyi lenne, hogy mik azok, amik alap bandának számítanak még, amiket érdemes meghallgatni, és mit hanyagoljak (akár ezek közül is, akár magyar, akár külföldi)?

2014. jan. 2. 01:35
1 2 3
 21/26 Don't try so hard ***** válasza:
85%

1.koszonom,hogy leteznek emberek akik meg zenet hallgatnak nem a mai zenenek nevezett valamit.

2.jo uton haladsz, amiket irtal azok kozul en is sokat szeretek, Guns n Rosest, Metallicat, Bullet for my valentinet.....Nirvanat nem szoktal?? En azt is szeretem.Smells like teen spirit az lightosabb, de a Pay to play is jooo :)

2014. jan. 14. 22:28
 22/26 Don't try so hard ***** válasza:
85%

1.koszonom,hogy leteznek emberek akik meg zenet hallgatnak nem a mai zenenek nevezett valamit.

2.jo uton haladsz, amiket irtal azok kozul en is sokat szeretek, Guns n Rosest, Metallicat, Bullet for my valentinet.....Nirvanat nem szoktal?? En azt is szeretem.Smells like teen spirit az lightosabb, de a Pay to play is jooo :)

14L

2014. jan. 14. 22:29
 23/26 anonim ***** válasza:
100%
Régiek közül még mondanám Megadethet és a Panterát, újak közül az Avenged Sevenfoldot mindenképp és még talán a Triviumot.
2014. jan. 31. 18:10
 24/26 anonim ***** válasza:
75%

Ha írnék egy személyes listát, a top 25 kedvenc lemezemről, akkor nagyjából így állna össze:

1. Pink Floyd – Dark side..

2. Dio – holy diver

3. Iron Maiden - seventh son of..

4. led zep: 4

5. Black Sabbath – Black Sabbath

6. Dire Straits– brothers in arms

7. Deep Purple: In Rock

8. Judas Priest – british steel

9. Audioslave– Audioslave

10. Accept: Balls To The Wall

11. Metallica – master of pupp.

12. Megadeth – rust in piece

13. Manowar – king of metal

14. Rainbow: Long live rock n'roll

15. Guns n roses – appetite for d.

16. Danzig 4

17. UFO: Phenomenom

18. Savatage: Hall of the mountain king

19. Jethro Tull: Aqualung

20. ZZ Top: Eliminator

21. Soundgarden: badmotorfinger

22. Uriah Heep : demons and wizard

23. Motorehad ace of spades

24. Thin Lizzy: Jailbreak

25. AC/DC: Highway To Hell

Magyarok közül még ajánlanám az egyik személyes nagy kedvencemet, a Dinamitot. Elsősorban a Vikidálos időszakot. + Kalapács, Pokolgép, Deák Bill, stb.

2014. febr. 9. 13:10
 25/26 anonim ***** válasza:
100%
System of a down,Accept,Sabaton,Suicide Silence azthiszem ezeket kihagyták
2014. febr. 10. 02:36
 26/26 Schmiedt Martin ***** válasza:
100%
Nagyrészt metál bandák hangzottak el,ezt "ellensúlyozva" említenék olyan,amúgy teljesen névtelen rockbandákat,mint pl.a Nirvana,vagy Marilyn Manson,Sex Pistols,Who,Green Day,Jimi Hendrix Experience,Doors,Beatles.
2016. jan. 7. 16:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!