Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Érdemes tőkevédett származtato...

Érdemes tőkevédett származtatott alapba pénzt fektetni? Link

Figyelt kérdés

Már van pénzem lekötve banknál. Most azon gondolkodtam, hogy érdemes-e ebbe az alapba pénzt fektetni. És ha igen, akkor mekkora összeggel?

Ez lenne az alap: [link]

2013. dec. 20. 16:20
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

Szerintem tőkevédettbe nem érdemes.

A tőkevédettség is pénzbe kerül. Az alap a tőkevédelem erejéig nagyon biztonságos, alacsony hozamú dolgokba fektet, illetve az alapnak van költsége is, azt is alacsony hozamú nagyon biztoságos befektetéssel termeli ki. Ha ezután is marad(na) bármi befektethető összeg, akkor azt a minimálisat rakja kockázatosabb dolgokba (ha "elbukja, akkor még mindig biztosítva van a tőke a biztonságos befektetések által), de ez a torta olyan kis szelete, hogy normális hozamot nem hozhat.

Összességében az alapkezelői költségek miatt majdnem biztos, hogy az átlagos éves hozama alacsonyabb lesz, mintha simán te kiválasztanál valami nagyon alacsony hozamú befektetést (állampapír vásárlás, banki lekötés).

Tehát nem, nem érdemes ilyenbe tenni a pénzed. A "tőkevédelem" a parasztvakítás, amivel be akarnak ugratni, de ennek az ára a hozam teljes elmaradása.

2013. dec. 20. 17:40
 2/12 anonim ***** válasza:
Igen, de kb. pont annyit hoz, mintha a párnában tartanád. Vagy lekötetlenül a számládon. Vagy lekötve a mostani 2-3% körüli kamatra.
2013. dec. 28. 16:29
 3/12 A kérdező kommentje:
Akkor mibe érdemes fektetni?
2014. jan. 1. 18:16
 4/12 anonim ***** válasza:

Ha befektetési alapoknál akarunk maradni, akkor az abszolút hozamú alapokba. Azokból is vannak kifejezetten jól teljesítők, amiket ismert emberek irányítanak.

OTP Supra, OTP Emda, Concorde Citadella, Concorde VM, Kolombusz alap, a Concorde Platina alapjai.

Az abszolút hozamúak azért jók, mert az irányítói bármibe tehetik a pénzt, amit rájuk bíznak, a lényeg hogy jól hozzon neked.

2014. jan. 1. 18:36
 5/12 A kérdező kommentje:
De ezeknél nagyon magas a kockázat is.
2014. jan. 1. 20:29
 6/12 anonim ***** válasza:

Nem.

Olvasd el egyenként az abszolút hozamú alapok befektetési politikáját.

Itt van például az egyik alap, amit az előbb is említettem.

Concorde Citadella

[link]

Mit ír? - Azt hogy a célja, hogy pár százalékkal többet hozzon, mint a bankbetét és hogy nagyon biztonságos legyen.

Érted? Szóval az hogy abszolút hozamú, még önmagában nem determinálja azt, hogy ez most kockázatos vagy sem. Az alapot 1-2 ember vezeti és az ő befektetési politikájuk (amiket le is írnak ilyen tájékoztatókban) eltérő lehet.

Van olyan aki azt mondja, hogy ő csak minél több pénzt akar csinálni, de ezért figyelmeztet is hogy ez brutálisan kockázatos. Más meg -mint a Citadella alap vezetője- azt mondja hogy ő nagyon vigyáz majd az ügyfelek pénzére és a célja az, hogy megverje a bankbetétek, állampapírok, tőkevédett alapok hozamait mondjuk 5%-kal. Tehát ha a bankbetét 5%, akkor ő 10%-ot akar elérni. Ezért nem kockáztat annyit és nagyon vigyáz a pénzre.

2014. jan. 1. 20:38
 7/12 anonim ***** válasza:

Ezt is olvasd el. Remek keretet ad annak, amit én is leírtam az előbbi válaszomban.

[link]

2014. jan. 1. 20:39
 8/12 A kérdező kommentje:
Értem. És ide nem csak nagy pénzzel lehet beszállni?
2014. jan. 1. 20:44
 9/12 A kérdező kommentje:
Hát én az általad linkelt elemzésekből pont azt olvasom ki, hogy igencsak kockázatosak.
2014. jan. 1. 20:58
 10/12 anonim ***** válasza:

Igen, általánosságban azok. És a cikkben ott van a lényeg: Hogy minden abszolút hozamú alapot egyenként kell vizsgálni, mert az alapot vezetők különböző dolgokat tehetnek.

Van olyan abszolút hozamú alap, ami mehetne forexezni (az összes mehetne), vagy tőzsdézni, de csak kötvényekkel foglalkozik szinte. Szóval sok fajta van.

Nem. Minden befektetési alapba be lehet szállni bármennyi pénzzel. Akár 50 ezer forinttal is. Vagy havi 20 ezret beletenni például.

Mondom, például a Citadella alap vezetője mondja folyamatosan, hogy a célja megverni a 0 kockázatú bankbetétet/állampapírt/tőkevédett alapot.

Nagyobb a kockázata, mint a tőkevédettnek. De a tőkevédetten kapsz 3-4-5% hozamot. Itt meg 8-10-12%-ot.

2014. jan. 1. 21:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!