Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Rock és metal műfajból melyik...

Rock és metal műfajból melyik bandákat érdemes hallgatni? Melyek az "alap" együttesek?

Figyelt kérdés
Még csak 18 éves vagyok, és 3-4 éve hallgatok rockot és metalt, szóval nem igen tudtam megtapasztalni, milyenek is a régi nagyok, de azért mégsem akartam eltűnni abban a páwák és p'csák által hallgatott, zenének hívott akármiben. Jelenleg a Slayerrel ismerkedem, hallgatok még Metallicát (Master of Puppets a kedvenc), és a Guns 'N Roses sem ismeretlen, plusz a legrégebbiek közül a Black Sabbath (bár nem túl sok számuk tetszik, de alapnak éreztem, hogy ismerjem őket). A maiak közül Slipknot, Rammstein, Murderdolls, néha Linkin Park, Oomph!, ritkán Skillet (tudom, keresztény rock, csak 1-2 számuk tetszik), kicsit régebben The Black Dahlia Murder, Five Finger Death Punch, Bullet for my Valentine, újabban az Arch Enemyvel és a The Agonisttal is haverkodom, hébe-hóba Egypt Central, valamint az Emperorral és a Mardukkal ismerkedem. Magyar előadók közül a Tankcsapda és a Road tetszik, még a Depressziót is ismerem, tudok a Led Zeppelinről és a Deep Purple-ről, azokba is tervezem belehallgatni ( szóval viccesen széles a zenei skála XD). Tehát, ha sikerült elolvasnotok idáig, a kérdés annyi lenne, hogy mik azok, amik alap bandának számítanak még, amiket érdemes meghallgatni, és mit hanyagoljak (akár ezek közül is, akár magyar, akár külföldi)?

2014. jan. 2. 01:35
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
100%
Sonic Syndicate, The Unguided, Kamelot, Sick Puppies, Eluveitie, Papa Roach, Thousand Foot Krutch, DragonForce, Amaranthe, Sonata Arctica, Epica, Within Temptation
2014. jan. 2. 13:45
 12/26 anonim ***** válasza:
100%

Látom, hogy említettél együtteseket, de inkább azokat is beleveszem a listába, nehogy kimaradjon valami.

A rockban nem vagyok otthon, csak az AC/DC-t tudom ajánlani, metalhead létemre nagyon szeretem őket. :D

A metal populárisabb alműfajait is egy kalap alá veszem, ha nem baj: Iron maiden, Judas priest, Motörhead, Pantera, Black sabbath, és az a helyzet, hogy a "lágyabb" jellegű alműfajok között azt hiszem ennyi az "alap" együttes, még ez sem egészen az én stílusom, de ajánlok pár kevésbé ismert együttest is: Bloodbound, Metal law, Lonewolf

Thrash metal: Metallica, Slayer, Megadeth, Anthrax(nyilván a nagy négyes) aztán még Sodom, S.O.D., Exhumer, Nuclear assault, Morbid saint, Vio-lence, Exodus, Death angel, Dark angel, Kreator, Municipal waste, Venom, Evildead, Toxic holocaust

És látom, hogy ismerkedsz az extrémebb alműfajokkal is! :)

Death metal és grindcore: a Cannibal corpse a legnagyobb alap, de szerintem ne velük kezdj, mert elég durva zenét játszanak :D, Death, Morbid angel, Deicide, Autopsy, Pungent stench, Nile, Dethklok, Dying fetus, Six feet under, Vader, Obituary, Bolt thrower, Napalm death, Exhumed, Terrorizer, Opeth, Brain drill

és nem alap együttesek de ajánlom őket: Aborted, Impaled, Mortician(ezt az együttest mindenképp ismerd meg, ha szereted a horror filmeket), Arch enemy, Kataklysm, Skinless, Blood erection

Black metal: Marduk, Carpathian forest, Mayhem, Immortal, Bathory, Burzum, Emperor, Darkthrone, Gorgoroth, Dark funeral és a hazaiak közül: Tormentor, Christian epidemic

2014. jan. 2. 16:23
 13/26 anonim ***** válasza:
100%

*Exumer, nem Exhumer, elnézést.

Az előző válaszoló vagyok.

2014. jan. 2. 16:25
 14/26 Kill The Sexplayer ***** válasza:
100%
Úgy látom, senki nem írta, de a Mercyful Fate első lemezét (Melissa) is érdemes még meghallgatni.
2014. jan. 2. 18:45
 15/26 anonim ***** válasza:
100%

Magyarország valaha élt és a mai napig létező ,legjobb Rock zenekarai az Edda Művek és az Ossian!

Külföldiekből amit még a többiek nem mondtak a queen is jó zenekar volt sajnos már régen megszűnt!

2014. jan. 3. 17:09
 16/26 anonim ***** válasza:
100%

Ja bocsi látom a queent már írták!Bocsi

Még amit ki hagytam a régiek közül a P-mobile is a kedvenceim között van!

Újabb zenekarok amik kevésbé ismertek Avatar,Road(ezek magyarok),külföldiből Alter Bridge , Avenged Sevenfold és a Evanescence legalábbis én szeretem ezeknek a zenekaroknak is a számait.

2014. jan. 3. 17:25
 17/26 anonim ***** válasza:
85%

Lehet, hogy valamelyiket már említették, akkor bocsánat.

Wisdom, Demonlord, The Offspring, Twister (magyar), Omen, Lord, Kalapács, Sabaton, Helloween, Leander Rising, Rammstein.

Ha írsz egy privátot, linkelem is a legjobb számaikat. :)

2014. jan. 4. 10:07
 18/26 anonim ***** válasza:
100%
Iron Maiden, Anthrax, Testament, Judas Priest, Motörhead.
2014. jan. 5. 09:56
 19/26 anonim válasza:
100%

Fintroll, Amon Amarth- Viking metál

Manowar-Power metál

Ossian (magyar)-Hard rock

Megadeth, Die Krupps-Heavy metál

2014. jan. 5. 11:15
 20/26 anonim ***** válasza:
100%
Igen, sok jó "elhangzott", meg kiegészíteném a Bon Jovival.
2014. jan. 8. 02:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!