Rock és metal műfajból melyik bandákat érdemes hallgatni? Melyek az "alap" együttesek?
Régieket annyira nem hallgatok, de a Running Wildot pl. tudom ajánlani vagy a Manowar -t, ACDC -t.
Szerintem ne feltétlen arra menj, hogy mit hallgat a többség vagy mire mondják rá a rockerek, h ez jó ez alapmű. Elég sok olyan bandát ismerek akiket nagyon kevesen hallgatnak/ismernek.
Pl.: The Unguided, Disarmonia Mundi, Rise to fall, The Stranded, I Legion, My Dear Addiction, The Neologist, Sonic Syndicate
Hanyagolni nem kéne semmit, azt hallgasd ami neked tetszik. Most komolyan kit érdekel más véleménye?
Pokolgép, Kalapács, Ossian, Akela
Iron Maiden, Megadeth, Motörhead, Pantera, Kreator, Judas Priest, Kiss, AC/DC, Van Halen, Alice Cooper, Scorpions, Bon Jovi, Skid Row, Dokken, Queen
Nem mondanám hogy ezek "alap" együttesek, de szerintem egy rockernek mondjanak valamit ezek az együttesek :)
Továbbá: láttam hogy Arch Enemy-t is említetted. Ha szereted a hozzá hasonló death metalt akkor ajánlom még ezeket: Obscura, At The Gates, Carcass, Dying Fetus, Amon Amarth, Varg, Six Feet Under.
Rock: Pink Floyd, The Who, The Cure, The Doors, King Crimson, Lynyrd Skynyrd, Aerosmith
Metál: Dream Theater, Tool, Opeth
Eagles, R.E.M., Dire Straits, Red Hot Chili Peppers. Ezeket szerintem érdemes megpróbálni, egyik se olyan kemény rock, de jó számaik vannak.
Ha hanyagolásra gondolsz, hát én nem hallgatok ennyi újabb zenét mert szerintem a régeikhez képest nagyon gagyik. Szerintem a 60'-as évek végétől a '80-as évek legelejéig és a '80-as évek végétől a '90-es évek közepe-végéig volt a legerősebb a rock műfaja. A '80-as évek közepét azért nem írtam mert ott rengeteg tökugyanolyan glam metal előadó volt a híres, szerintem ezek közül egyiket sem érdemes hosszútávon hallgatni. (pld.: Europe, Poison, Bon Jovi, Twisted Sister, Quiet Riot)
Iron Maiden, Megadeth, Anthrax, Pantera, Manowar
Moby Dick, Pokolgép, Ossián
Power Metal:
Rage ,Freedom Call, Gamma Ray, Helloween, Axxis, Hammerfall, Sabaton, At Vance, Stratovarius, Bloodbound, Wisdom, Demonlord, Mago de Oz
Azt hogy mit hanyagolj csak te tudod megmondani miután legalább egy-két számukba belehallgattál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!