Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Botfülem van T_T Megtanulhatok...

Botfülem van T_T Megtanulhatok így is gitározni?

Figyelt kérdés

Az a helyzet, hogy botfülem van. Legalábbis szerintem. x"D

A barátnőm most tanul gitározni és megpróbált megtanítani egy részletet egy számból de mindig elrontottam meg nem jól tartottam meg rosszul pengettem meg blabla... (Bár foglalkoztunk vele vagy 10 percet xD)

Botfülel meglehet tanulni hobbiszinten gitározni? Úgy, hogy felismerhető legyen amit játszok.

És lenne még egy kérdésem: Internetről is meglehet tanulni? Tanártól tanulni sajnos nincs lehetőségem :s

2013. nov. 4. 16:39
 1/5 anonim ***** válasza:

Én nem gitározom, de tanárom gitározott, elvileg neki is botfüle volt, de megtanult.. igazából akarás és gyakorlás kérdése szerintem.. elektromoson (szólón) megpróbáltam megtanulni egy részt, és tudtam egy idő után. szerintem 10 perc alatt még arra sem érzel rá, hogyan kell megfogni a gitárt.. ha szeretnél szerintem menne..

Internetről nem hiszem h menne, bár nem sokban különbözhet attól h valaki melletted magyaráz.. Bár elsőre biztos nem lenne jó ötlet százezreket költeni gitárra de ezt te érzed..

2013. nov. 4. 17:07
 2/5 A kérdező kommentje:
Nem százezreket szeretnék rákölteni ^^ Láttam 24 000-ért egész jó kis kezdő gitárt tokkal :3
2013. nov. 4. 17:13
 3/5 anonim ***** válasza:
akusztikusokat annyira árban nem ismerem. de hát sok sikert hozzá :D
2013. nov. 4. 17:30
 4/5 anonim ***** válasza:

Ahogy az előttem válaszoló is írta 10 perc alatt semmit nem lehet tanulni max. hogy hogyan fogod meg azt a szerencsétlen gitárt! :D

Vegyél egy olcsó (de ne túlságosan azért lehessen játszani rajta) akusztikus/klasszikus gitárt, kb. 20 ezer felett viszonylag már tűrhető minőségű egy kezdő gitár. (ha kell linkelek oldalt)

Ha elektromossal szeretnél kezdeni akkor kicsit drágább (+erősítő, kábel) és nehezebb lesz tanulni mivel közelebb vannak a húrok és több a bund is rajta.

Internetről bizonyos oldalak/videók alapján és ha a barátnőd is megtanít egy-két dolgot meg lehet tanulni akár hobbiszinten gitározni, ha foglalkozol vele. Én is így kezdtem, egyszerű számokat el tudsz játszani de idő után érdemes egy tanár.

2013. nov. 4. 17:39
 5/5 anonim ***** válasza:

8 éve gitározok. Igaz hobbi szinten.

Világ életemben videókból tanulgattam, meg néha idősebb haverhoz jártam 1-2 tanácsért és közösen játszottunk gyakorlatokat, skálákat.

Először én sem értettem a hangokhoz. Sőt süket is vagyok (nem vicc orvosilag megállapítva). Az a lényeg ha jól hallom a gitárt onnantól kezdve sima dolog a hangolás meg a játék. :)

Igazából a hangok ismerete nemcsak a jó halláson múlik. Hiába hallasz mindent perfektül, ha most nem tudod eldönteni mi az amit kiválóan meghallottál, nemde?

Értened kell a hangokat. Először tanulj meg gitárt hangolni másik hanghoz viszonyítva (NE HANGOLÓGÉPEZETTEL). Ez legyen a kezdő gyakorlat.

Nézz youtube-on akusztikus leckéket van egy csomó magyarul is (bár sok videó sületlenségeket mond/hitet el).

és nem árt ha érted azt is melyik hang merre van a nyakon

[link]

ez az alap

minden jót!

2013. nov. 6. 22:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!