Mennyivel nehezebb 7 húros gitáron játszani mint 6 húroson?
Pont 1 húrral nehezebb.
Milyen C-ben?
A hetedik húrt H-ra szokás hangolni, hogy megmaradjanak a tiszta kvart hangközök.
"Nem világos, hogy mikor kell a 7. húrt pengetni"
Amikor a 7. húron akarsz játszani.
"pl amikor idáig a 6 húroson a 6-at pengettem, most a hetediket fogom?"
Nem, miért tennéd?
"(nem vagyok szakértője a gitározásnak,"
Ez átjött elég hamar.
"Tulajdonképpen a 7. húrral a csak még mélyebb hangok elérése a cél?"
A 7 húros gitárt eredetileg jazzerek találták ki, hogy lehessen heteshangzatokat is fogni illetve kevesebb ugrálással lehessen témákat eljátszani.
Ott ez annyira nem terjedt el.
Aztán jött a metálgitározás meg a nagytorzítás és itt viszont elterjedt a 7 húr.
Szóval egyrészt a mélyebb hangok elérése a cél, másrészt a lehetőségek kibővítése.
Ha ennyire fogalmad sincs a 7 húros gitárokról hidd el semmi szükséged rá, 6 húron sem egyszerű dolog szépen játszani, de ha sokat gyakorolsz abban is lehetsz király...
Metálkodáshoz meg lehet 6 húrost is lehangolni, én is azt szoktam inkább.
Képzelj el egy egyszerű példát.
Mi történne, ha a jelenlegi hat húros gitárodról leszednénk az E húrt, vagyis csak 5 húrod maradna. Könnyebb lenne játszani a gitárodon? Határozottan nem, sőt rengeteg dallam, riff stb. amit eddig le tudtál játszani egyszerűen, azt már egyáltalán nem, vagy csak nehezen, az egyel fentebbi A húron megkeresgetve az E húron lévő hangokat.
Tehát, mint ahogyan azt már leírták, attól, hogy több a húr még nem lesz nehezebb a játék (könnyebb se), csak éppen kibővülnek a lehetőségeid.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!