Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mennyivel nehezebb szervó...

Mennyivel nehezebb szervó nélküli kocsival vezetni mint szervóssal?!

Figyelt kérdés
2013. aug. 13. 14:08
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
SOKKAL
2013. aug. 13. 14:12
 2/19 anonim ***** válasza:
53%
Csak parkolásnál vagy beállásnál (ahol lassú sebességnél sokat kell tekerni a kormányt), nehezebb valamivel, egyébként inkább jobb és pontosabb szokott lenni a sima mint a szervós.
2013. aug. 13. 14:16
 3/19 anonim ***** válasza:

nem veszélyes, észre sem venni egy jól eltalált kormányáttételt...

a kérdésed nem arra vonatkozik, de akkor izgalmas, mikor egy elektromos szervósnál kikapcsold a motort, és vitorlázva gurusyz le a hegyről..ha kanyar jön, akkor igencsak baj van...

2013. aug. 13. 14:20
 4/19 anonim ***** válasza:

Próbáld ki! Erre nem lehet objektív mérőszámot megadni.

Nekem fel se tűnt, hogy nehéz lenne, amíg nem vezettem szervós autót. Utána viszont amikor megszoktam és visszaülök egy szervó nélkülibe igen csak szembetűnik a különbség.

2013. aug. 13. 14:21
 5/19 anonim ***** válasza:
68%
Én speciel szeretek nem szervóssal menni, jobban érzem, és fiúsabb.
2013. aug. 13. 14:22
 6/19 Wadmalac ***** válasza:

Aki szervóhoz van szokva, az a tecsóparkolóban megszenved szervó nélkül. Mint előttem is írták, normál haladási tempónál nincs jelentős különbség. Hegyi szerpentinen remek kondigyakorlat. :)

Mondok én sokkal rosszabbat: olyan kocsit vezetni, ami alapból szervós, de bedöglött a rásegítés. A szervós kormányművek általában direktebb áttételezésűek, ha hiányzik a rásegítés, baromi nehéz lehet a kormány.

Engem vontattak már a saját 1600 kilós vasammal, álló motornál ugyebár se szervó, se fékrásegítő, hát halálközeli élmény. Se kormány, se fék.....leizzadtam rendesen. Persze ebbe jócskán belesegítettek a 17" 225/45 gumik is.

2013. aug. 13. 14:25
 7/19 anonim ***** válasza:

"a kérdésed nem arra vonatkozik, de akkor izgalmas, mikor egy elektromos szervósnál kikapcsold a motort, és vitorlázva gurusyz le a hegyről..ha kanyar jön, akkor igencsak baj van..."

Kormánynál ez szerintem még nem ia annyira gáz, hiszen mozgásban van az autó, úgy nem nehéz szervó nélkül se tekerni. A féknél viszont annál inkább. A gyújtást ráadva hirtelen beesik a fékpedál és olyat fékez hogy majd kiesek a szélvédőn.

Egyszer ezt én is eljátszottam. :)

2013. aug. 13. 14:25
 8/19 anonim ***** válasza:
Lehet érezni azért a különbséget.Én személy szerint jobban szeretem a szervósat de azért vannak helyzetek amikor jól jönne egy szervó nélküli.:D
2013. aug. 13. 14:27
 9/19 Wadmalac ***** válasza:
Volt régen egy ezres swiftem, ott parkolóban is tenyérrel pörgettem a kormányt, pedig nem volt szervó. Mondjuk ez nem releváns példa, a Swift 1.0 könnyű mint a papírpohár, meg a 145-ös gumik sem fognak sokat.
2013. aug. 13. 14:28
 10/19 A kérdező kommentje:
ha szervó nélküli kocsival tanulok vezetni át lehet kérni magam másik autósiskolába ahol szervós kocsi van ?
2013. aug. 13. 14:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!