Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mennyivel nehezebb szervó...

Mennyivel nehezebb szervó nélküli kocsival vezetni mint szervóssal?!

Figyelt kérdés
2013. aug. 13. 14:08
1 2
 11/19 Wadmalac ***** válasza:

Ne tedd. Tanuld meg, milyen szervó nélkül. Ha aztán egyszercsak kénytelen leszel szervó nélkülit vezetni, azt mondod majd, bocs, nem tudom vezetni, szervóson tanultam?

Az automata váltó hasonló téma. Aki nem tanulta meg a kézit, nem is igazán tud vezetni.

Japánban a "sima" jogsi csak automata váltóra érvényes, kézi váltóhoz külön le kell vizsgázni.

2013. aug. 13. 14:37
 12/19 anonim ***** válasza:
Azért a sebességváltó más tészta.Ha automatán tanulsz akkor az bele lesz írva a jogsidba és akkor nem mehetsz manuális váltóssal.Ellenben a szervó-nem szervót nem írják bele.Csak emiatt ne menj sehova ugyanis ha tényleg tudsz vezetni akkor a szervó vagy annak hiánya nem lenne szabad hogy probléma legyen.
2013. aug. 13. 15:45
 13/19 anonim ***** válasza:
Menet közben kb. semmi különbség nincs, csak parkolásnál érezni. De az elmúlt 10 évben már egész biztos nem gyártottak szervó nélküli autót, így szvsz már teljesen felesleges "megszokni" egy szervómentes kormányt.
2013. aug. 13. 15:46
 14/19 anonim ***** válasza:

Legjobb egy minél fapadosabb autón tanulni, azokon lehet megtanulni vezetni. Engem még a fater tanitott meg otthon a régi Dacián, megtanultam, mit jelent egya autót vezetni. És tudok olyat, aki megtanult a fullos autóval vezetni, aztán mikor át kellett üljön egy Ladába, akkor meg nyávogott.

Na de az is fontos, hogy a kisautóknál nem is érződik szinte hogy szervós vagy nem.

Persze mikor az ősrégi Lada Nivát kellett vezetnem a bütykös terepjáró gumival, izomból kellett tekernem a kormányt, szóval nem mindegy milyen autóról van szó.

Mikor a régi E34-es BMW-men is elszállt a szervóolaj, izzadtam a kanyarokban, a 245/45-ös gumiknak köszönhetően, de nem nyávogtam, mert már megszoktam. Szóval azért kell minél régebbi meg fapadosabb autóval tanulni vezetni.

2013. aug. 13. 16:00
 15/19 A kérdező kommentje:

de a szervó az az hogy visszaugrik a tekeréstől rögtön, ugye ?

magyarán nemkell visszafelé tekerni :D

2013. aug. 13. 16:36
 16/19 anonim ***** válasza:
Nem egészen.A szervó annyit csinál hogy nem kell izomból tekerni a kormányt.Egy kézzel is könnyen kezelhető,parkolni is sokkal könnyebben lehet vele egy kézzel.
2013. aug. 13. 16:40
 17/19 anonim ***** válasza:
Nem. A szervó RÁSEGÍTÉS, egy hidraulikus rendszer segítségével könnyebb tekerni a kormányt. Magától nem ugrál az sehova sem. Pont ezért nincs a világon semmi különbség vezetéstechnikailag egy szervós és egy nem szervós autó között. Csak a nem szervós kormányt nehezebb tekerni álló és lassan haladó ( > 5 km/h ) autónál.
2013. aug. 13. 16:42
 18/19 anonim ***** válasza:
Most járok tanfolyamra egy szervós autóval, de nem lehet elengedni a kormányt, még tenyérrel sem lehet tekerni. Csak a parkolásnál okozhat gondot ha nincs szervó, de ott sem jelentőset. Szabad tudni, hogy milyen autóról van szó? Csak mert ha nem egy Lada, akkor nem lehet probléma. F Astrát vezettem szervó nélkül, de azt alig nehezebb kormányozni mint egy szervós kocsit az áttétel miat ahogy írták is.
2013. aug. 13. 16:55
 19/19 anonim ***** válasza:

Ha azért tetted fel a kérdést, mert úgy akarsz vezetni (vezetni tanulni), hogy ne kelljen visszafelé tekerni a kormányt, akkor ne is gondolkozz tovább. Egyből megbuksz a vizsgán, ha hagyod visszapörögni a kormányt kanyarból kifelé jövet (ha normális az oktatód, ő sem hagyná, hogy így vezess). Ilyen szempontból egyébként nincs komoly különbség a szervós és a nem szervós között.

A modernebb (tehát ebben az évezredben gyártott) autóknál amelyikben nincs szervó, abba valószínűleg nem is nagyon kell, mert könnyű, kicsi motoros, és nem igényel nagy erőkifejtést a kormányzása (pl. Swiftek).

2013. aug. 13. 18:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!