Mennyivel nehezebb szervó nélküli kocsival vezetni mint szervóssal?!
Ne tedd. Tanuld meg, milyen szervó nélkül. Ha aztán egyszercsak kénytelen leszel szervó nélkülit vezetni, azt mondod majd, bocs, nem tudom vezetni, szervóson tanultam?
Az automata váltó hasonló téma. Aki nem tanulta meg a kézit, nem is igazán tud vezetni.
Japánban a "sima" jogsi csak automata váltóra érvényes, kézi váltóhoz külön le kell vizsgázni.
Legjobb egy minél fapadosabb autón tanulni, azokon lehet megtanulni vezetni. Engem még a fater tanitott meg otthon a régi Dacián, megtanultam, mit jelent egya autót vezetni. És tudok olyat, aki megtanult a fullos autóval vezetni, aztán mikor át kellett üljön egy Ladába, akkor meg nyávogott.
Na de az is fontos, hogy a kisautóknál nem is érződik szinte hogy szervós vagy nem.
Persze mikor az ősrégi Lada Nivát kellett vezetnem a bütykös terepjáró gumival, izomból kellett tekernem a kormányt, szóval nem mindegy milyen autóról van szó.
Mikor a régi E34-es BMW-men is elszállt a szervóolaj, izzadtam a kanyarokban, a 245/45-ös gumiknak köszönhetően, de nem nyávogtam, mert már megszoktam. Szóval azért kell minél régebbi meg fapadosabb autóval tanulni vezetni.
de a szervó az az hogy visszaugrik a tekeréstől rögtön, ugye ?
magyarán nemkell visszafelé tekerni :D
Ha azért tetted fel a kérdést, mert úgy akarsz vezetni (vezetni tanulni), hogy ne kelljen visszafelé tekerni a kormányt, akkor ne is gondolkozz tovább. Egyből megbuksz a vizsgán, ha hagyod visszapörögni a kormányt kanyarból kifelé jövet (ha normális az oktatód, ő sem hagyná, hogy így vezess). Ilyen szempontból egyébként nincs komoly különbség a szervós és a nem szervós között.
A modernebb (tehát ebben az évezredben gyártott) autóknál amelyikben nincs szervó, abba valószínűleg nem is nagyon kell, mert könnyű, kicsi motoros, és nem igényel nagy erőkifejtést a kormányzása (pl. Swiftek).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!