Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Milyen feszesnek kell lennie...

Milyen feszesnek kell lennie a hosszbordás szíjnak (alternátor, szervó)?

Figyelt kérdés
Nincs műszerem. Van erre valamiféle tipp, ami alapján nagyjából be tudom lőni, hogy megfelelő legyen?

2013. jún. 26. 11:57
 1/5 anonim ***** válasza:
Ha kézzel kb. 1 centit be tudod nyomni, akkor nagyjából jó lesz.
2013. jún. 26. 12:59
 2/5 A kérdező kommentje:
Köszi. Erőből legfeljebb egy centit, vagy legalább egy centit menjen?
2013. jún. 26. 13:35
 3/5 anonim ***** válasza:
Legfeljebb 1 centit, de ez persze függ attól, hogy milyen hosszú szakaszon nézed. Inkább legyen egy kicsit lazább és utánafeszítesz, ha kell, mintsem túl feszes legyen!
2013. jún. 26. 13:52
 4/5 A kérdező kommentje:
Köszi, hát annál azért picit több van még úgy is, hogy ma feszítettem rajta. Nem csúszott meg startoláskor, de azt hittem mégis laza, mert hideg motornál valami folyamatosan cincogott. Onnan hallottam, de nem az volt. Sajnos nem tudom, mi lehet.
2013. jún. 26. 15:31
 5/5 anonim válasza:

Vezérműszíj esetében ez úgy van hogy a szíj jelénél vagy műszerrel mérünk, vagy a nagy könyv szerint ha 90fokot éppen ki tudjuk fordítani akkor a feszesség megfelelő. (mutató és hüvelykujj közé fogva).

Műszeres mérésnél a szíj feszességét általában a szíj hátfalára merőlegesen kifejtett mérőerő hatására bekövetkezett behajlás mértékével adják meg.

2013. jún. 26. 21:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!