Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Basszusgitár vagy elektromos...

Basszusgitár vagy elektromos gitár? Melyik a jobb? Miért?

Figyelt kérdés
Szerintem basszusgitár a jobb, mert sztem az elektromos gitár bonyolultabb.

2013. aug. 27. 08:04
 1/5 anonim ***** válasza:
helyes a megközelítés... bár a basszus gitár is elektromos általában... viszont érthető a kérdés, és a válasz határozottan a basszus gitár... én is azt tanultam, és sokkal könnyebb...
2013. aug. 27. 08:05
 2/5 A kérdező kommentje:
Köszi a választ!
2013. aug. 27. 08:23
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Hát basszgitáron így is lehet játszani:

[link]

szóval nem mindig olyan könnyű az..:))

Amúgy egyik sem "jobb", mert mindkettőnek megvan a maga nélkülözhetetlen funkciója a zenekarban.

Ne úgy állj hozzá, hogy melyik a "könnyebb" ,mert van az a szint, ahol már egyik sem könnyű... a húrok száma se tévesszen meg, mert pl. ez is basszgitár:

[link]

A basszus kemény és pontos alapokat hoz (stílustól függően a játékmód is változik), az "elektromos" gitáros akkordozik, riffel, szólózik stb.

Azzal viszont számolni kell, hogy a basszgitáros a legtöbb esetben a dobossal együtt háttér-ember, annak ellenére, hogy a ritmus szekció a zenekar szíve.:))

Bár van olyan banda is, ahol csak dob-bassz a felállás:

[link]

2013. aug. 27. 08:57
 4/5 anonim ***** válasza:
Nincs jobb vagy rosszabb.
2013. aug. 27. 10:27
 5/5 kojee ***** válasza:

És szerinted melyik a jobb? A cselló vagy a nagybőgő? És akkor ezek jobb hangszerek mint mint a gitár , mert ezeknek is "csak" 4 húrja van? Mint ahogy írták is már, mindegy milyen hangszeren játszik valaki, egy szint felett már egyik sem egyszerű.

Amúgy meg , én a gitárra adom le a szavazatomat, mert ha itthon rám jön a zenélhetnék , akkor az akusztikus gitárt fogom meg (van bassz. is), feleségem énekel, a gyerek meg örül.

2013. aug. 28. 05:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!