Kb hány évig kell gitározni tanulnom hogy elérjek egy alapszintet?
Figyelt kérdés
Elektromos gitáron kezdem a tanulást.
És mikor tudok majd profibb szinten játszani?
Hány év után léphetek be 1 bandába?
Mennyi idő alatt tudok nehezebb számokat játszani? Pl. Metallica, Acdc, guns n roses, ozzy osbourne
2013. aug. 24. 21:57
1/5 sándorjános válasza:
Nehezebb számokat már az első évben elkezdhetsz tanulni (érdemes kottát keresni hozzá, mert akkor az ABC-s hangok is jobban rögzülnek, ha az alapján tanulsz.), hiszen mire azok tökéletesen mennek már belekúszol a 2. évedbe, de ujjgyakorlatnak mindenképp jók, legalábbis jobbak, mint az egyszerű, lassú számok. Emlékszem nekem basszuson első számom, amit tanultam az RHCP - By the way volt és a Tool-tól a The pot, ezekről azt kell tudni, hogy nehezek, de ahogy nekem megérte egyből ilyenekhez nyúlni, hogy gyorsabb, gyakorlatosabb legyek, úgy neked is érdemes valami Paradise City-t, vagy Shunderstruckot keresned. Feltételezem, hogy napi egy, vagy több órát gyakorolsz. Ha így mérem kb. 3 év alatt képes vagy nagyon alapon zenélni. Bandába, ha nagyon punk vagy, akár 0 zenei tudással is beléphetsz, már ha bevesznek. Szerintem azért érdemes banda alapítás előtt az alapszintet teljesíteni, amihez szükséges az akkordok ismerete, hogy tudj legalább 2-3 skálát. Az abc-s hangokat kívülről. És legyen gyakorlatod, ízlésed a harmóniák készítésében (Amit pedig a hármas, négyeshangzatok ismerete alapoz meg). Meg amit ajánlhatok még, hogy LÉPJ BE EGY BANDÁBA, amiben mindenki kezdő zenész, mert akkor nem vagy különféle kritériumoknak alávetve és 1. tanulhattok egymástól 2. jobban ráérezhetsz milyen egy együttessel játszani és milyen szerepet kell betöltened azon belül a hangszereddel.
2/5 sándorjános válasza:
Ja... ami kimaradt: A profiság a tehetségtől és belevetett gyakorlástól függ. Van, aki 8-9 év gyakorlás után már profinak számít (Lásd: 12-13 éves zongoristazsenik., gitárvirtuózok). Bennük vagy a gyermekkor tanulásra való hajlamuk olyan erős, vagy a tehetség, de az biztos, hogy kemény munka áll mögötte tudásuknak. Általában 14-15 évet is eltöltenek vele, mire "profik" lesznek, de ne az legyen a cél, hogy a világ legjobbjaihoz tudj felnőni, hanem, hogy szeresd csinálni, mert akkor előbb utóbb úgy is profi leszel, hogy sose gondoltál rá. Egyesek még 20 év zenélés után is elég bénán játszanak, de róluk inkább nem mondok semmit, pedig itt néhány ismert rocksztár is említhető.
3/5 anonim válasza:
Nehezebb az AC/DC? :DDDDD
Nemazért, de az össze számuk olyan egyszerű mint egy krumpli :D
4/5 anonim válasza:
rajtad múlik,hogy mennyi idő alatt tanulsz meg.. tehetség,szorgalom kérdése..
ja,és igaza van a 3#3nak! én amikor elkezdtem gitározni kb. 1 hónap után már simán gitároztam Ac/Dc-t!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!