Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Sokan mondják hogy FankaDeli...

Sokan mondják hogy FankaDeli mekkora majom, míg mások, mint pl. Siska vagy Majka sokkal jobb, igazibb módon rappelnek, akkor ez most hogy van?

Figyelt kérdés

Félreértés ne essék ez csak egy ártatlan kérdés , különben sem hallgatok FankaDelit , Siskát és hasonló raperreket se nagyon , de azok a dalok amiket hallottam , azok valamilyen módon jellemzik az előadót is .(pl. Siska Jön a tré című számában lepisálja a FankaDeli graffitit , és azt hangoztatja hogy ő mindenkinél jobb) Szurkolótáboruk pedig ugye van mind2 félnek , és mindeketten magyar előadók , és hasonló dolgokról rappelnek , általában a nyomorról és a társadalom mocskos dolgairól. Akkor mégis mi a különbség , mi alapján különböztetjük meg őket , mi az ami ellenszenvessé ill. szimpatikussá teszi őket ?

Kicsit bonyolultan fogalmaztam , de remélem azért átlátható:) erre már régóta nagyon kíváncsi vagyok.

2013. aug. 5. 23:03
1 2 3 4
 1/31 A kérdező kommentje:
De azt hiszem Mr. Busta is Siskához hasonló rapet nyom .Ő vele mi a helyzet ?
2013. aug. 5. 23:12
 2/31 anonim ***** válasza:
57%
fankadelit utalom. egyszeruen egy sima paraszt csavo aki azt hiszi hoy meno rapper. allandoan bologat a klippekbe ami anyira irrital. es valamiert o nem is bir megfogni a szovegeivel ezert nem hallgatom. akkor siska.. ot birom a zenei tetszenek,a szovege is jo es o atelte azokat a dolgokat amikrol rappel. mr. bustat regen szerettem. mara eladta magat. 15/L
2013. aug. 5. 23:19
 3/31 sándorjános ***** válasza:
65%

Amíg az egyik a nagymagyarország állarca mögé bújik, addig a másik egy kamugengszter sál mögé. Fanka lassú és nem híve a cselezgetős szövegeknek a siska meg gyors,de az ő zenéiben meg a lélek nem tárulkozik ki.

Egyik sem jobb a másiknál.

Fankát a gyors, technikás repperek, kamugengszterek, szélsőjobbal, túlzott nacionalizmussal ellenszenvezők útálják.

Siskát a valódi gengszterek, underground körök, médiakritikusok, lélekközpontú zenészek (itt szót ejtenék az oldschool rapp kedvelőkről és azokról, akik soul, jazz elemeket is beleraknak a zenéjükbe)gyűlölik.

2013. aug. 6. 00:05
 4/31 sándorjános ***** válasza:
86%

2.

"Paraszt csávó". Hát nem tudom, hogy kertváros vs külváros, melyik szül nagyobb parasztokat. Én egy Ezt Most, Mennyország, Békét után nem tudnám parasztnak tartani. Az viszont igaz, hogy kicsit elszaladt vele a ló nézettségileg, és túl erőteljesen tápolja a hungarista vonulatot (Ami a legjobb számaira nem jellemző).

Hogy Siska "megélte", amiről rappel, arról a klippekben látható spanok árulkodnak, vagy a külvárosról készült felvételek? Amíg nem beszéltél egy közeli barátjával személyesen, addig úgyse tudod meg milyen, hiszen önmagáról minden ember egy idealizáltsággal beszél (Ugye? A klippekben mennyiszer megemlíti, hogy ghettó, nyolcadik kerület, Budapest, gangszta, pisztoly, koksz, pitbul, közelharc, vagy legalább utall rá, mintha mindben része lett volna, pedig ezek csak állítások. Tényt nehezebb találni), de mások jobban meg tudják ítélni a cselekedetei alapján.

2013. aug. 6. 00:26
 5/31 t_GaRami_a ***** válasza:
87%
Ohó, félreértés ne essék Fankadeli és siska legkisebb mértékben se hasonlítanak. Sokan azt hiszik Fanka csak náci, de nem mert egy hazaszerető ember. Siska meg a "menő gettócsávó" azért hugyozza le a fankadeli feliratot. Pletykák is terjednek, hogy cigány, de ez mondjuk nem igaz. Azt tudom még róla hogy boxoló volt vagy mi de a lényeg, hogy Azthiszi ő az "utca gyermeke". Mr. busta... Róla ne is beszéljünk. Ja és fankadeli nem paraszt hanem amint mondtam hazaszerető.
2013. aug. 6. 00:35
 6/31 Lord Keri ***** válasza:
72%

Fankadeli szövegei szerintem elgondolkodtatóak, tény, hogy egy ideje elment eléggé hungarista irányba.

Az hogy ez most jó e vagy sem, ez döntse el mindenki maga. Egyik előadót sem ismerem személyesen, de nekem Fankadeli hitelesebb előadó, összeszedettek és intelligensek a szövegei, van mondanivalója és általában véve nem hülyeségekről szövegel.

A mérleg másik oldalán nézzük Siskát, nagyon jól rappel ez tény, de nem túl bonyolultak a szövegei tehát mélységet senki ne keressen benne. Végülis a szövegei 90% csak arról szól, hogy ő meg a barátai mekkora királyok.

Tinédzser korban ezt rohadt menőnek találtam, mint anno a Ganxsta-t is, de amikor az ember elkezd megkomolyodni, egy idő után már több mondanivalót keres a rap-ben mint a sima egózás.

2013. aug. 6. 07:13
 7/31 A kérdező kommentje:

Érdekes , köszi a válaszokat. :) Elég jól kifejtettétek , szóval számomra világos, azért nekem egyikük se igazán tetszik . FankaDeli a Dancsó Péternek küldött videója miatt akasztott ki , mert jól látja mit csinál Péter , de akkor is , az általa kritizált film szerintem senkit se izgat. Legalábbis a Dobogó kövek , nem egy túl színvonalas alkotás :)

Bocsi hogy elkalandoztam :D De én ezért orrolok FankaDelire.

Siska pedig kicsit felnagyít mindent , mintha mindenben a rosszat látná ,egy kis káromkodással körítve, mondjuk ez érthetőnek tűnik , mert átélhetett durva dolgokat. Bár most hogy pénze van , Tatabányának is a csúf oldalát mutatja a klipjében ( Jön a tré ) , de biztos más videóiban is így vélekedik a városáról. Sosem jártam Tatabányán , nem tudom milyen hely ,de biztosan nem olyan Bp. 8ker meg ilyenek. Amúgy Siska eléggé egoista szövegeket nyomat. A ,,nyomorhely császára " , valami ilyesmit veszek ki a dalaiból.

2013. aug. 6. 17:36
 8/31 Szergej55 ***** válasza:
62%
Fankadeli egy gyíkfasz. Ezzel mindent elmondtam.
2013. aug. 8. 18:23
 9/31 Szergej55 ***** válasza:
66%
Amúgy én is azért rágtam be rá végleg (eddig is utáltam emiatt a nagy álpatriotizmus miatt), mert teljesen ok nélkül próbálta Dancsót ekézni, akinek mellesleg rohadtul igaza volt, szóval ezzel hatalmas öngólt rúgott, nem beszélve a tenyérbemászó, ótvar homokos stílusáról.
2013. aug. 8. 18:25
 10/31 Lord Keri ***** válasza:
51%

Csak az utolsó hozzászólás miatt néztem utána a Dancsó és Fankadeli féle összetűzésnek.

Akárhogy nézem ebből számomra Fankadeli százszor értelmesebbnek és összeszedettebbnek tűnik.

Lehet, hogy a koromból adódik, de én már az értelmes intelligens tudást keresem nem a baromságokat...

Tény, hogy az említett filmet nem láttam, de nem is igazán érdekel, én csak a két ember kommunikációját hasonlítottam össze, ami nem is említhető egy lapon. :\

2013. aug. 8. 20:30
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!