Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Kit tartasz a legtúlértékelteb...

Kit tartasz a legtúlértékeltebb gitárosnak?

Figyelt kérdés

Tudom, kicsit negatívan hangozhat a kérdés, de szerintem sok gitáros, vagy zenekedvelő néz úgy 1-1gitárosra, hogy egyszerűen nem érti hogy miért tartják számon a legjobbak között, illetve ilyen rossz játékkal hogy lehet valaki ennyire híres. Akár hazai gitáros, vagy nemzetközi hírűről van szó, várom a véleményeket :)

lehet klasszikus gitáros, basszusgitáros, szólógitáros, mindenféle gitáros egyaránt érdekel!

2013. aug. 1. 15:35
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:
Az a lista egy vicc, ahol Keith Richards a 4., Curt Cobain megelőzi Dimebaget (vagy egyáltalán mit keres a listán cobain, az nekem nem hiteles lista :D meg amúgy is, sok szempont alapján lehetne listát készíteni, de szerintem felesleges. Mindenesetre nem a lista alapján dől el szerintem egy-egy gitáros értékelése
2013. aug. 1. 21:05
 12/22 anonim ***** válasza:
82%
Kirk Hammet, Slash.
2013. aug. 1. 22:14
 13/22 anonim ***** válasza:
97%
Az a lista tényleg röhejes. Olyan apróságok mondjuk, hogy Kurt Cobain, akit én nagyon jó énekesnek tartok, de gitárosként kifejezetten gyenge, megelőzi mondjuk Brian May-t, John Frusciante-t vagy Jack White-ot... Ez elmond róla mindent. De visszatérve a tárgyra, én Slash-t nagyon túlértékeltnek tartom, de ha már a tipikus pentatonos rockgitárosoknál tartunk, akkor Angus Youngnak is sokkal nagyobb az elismertsége , mint a tudása.Félre ne értse senki, kifejezetten szeretem a zenéjüket, de nem áll arányban a hírnevük azzal, amit felmutatnak. A fingerstyle gitárosok közül Sungha Jungot és Igor Presnyakovot emelném ki, őket a youtubos videóik tették sztárrá. Mindketten jól nyomják, de nem annyira, hogy emiatt világsztároknak kellene lenniük.
2013. aug. 1. 22:19
 14/22 anonim ***** válasza:
97%

Ne keverjük a hírnevet a muzikalitással. Angust nem a virtuózitásáért szeretjük, hanem azért, hogy egyszerű, dögös , sallangmentes rockot játszik és milyen jól...

Teljesen érthető a hírnév.

A lista meg aligha szakmai szempontok alapján, inkább a közönségre tett hatás, avagy az alapján készült, mennyire lettek slágerek a számok, amikben gitározott.

Mark Knopfler se virgázik, nem tappingel, nem gurigázik, a számai nem túl komplex felépítésűek, de nagyon zene, amit csinál és iszonyú jó dinamikával és frazírozással, érzéssel játszik. Technikailag ez nyilván egész mást igényel, mint egy Satriani, Guthrie Govan, John Petrucci. De ettől még nem lesz rosszabb gitáros, mert a saját stílusában király.

Ez az egész kérdéskör meglehetősen szubjektív, hiszen sokféle szempontból lehet egy gitárost értékelni.

Mennyire gyors és pontos, mennyire innovatív, mennyire sokoldalú, mennyire népszerű azonos műfajú másik gitárosokhoz képest, mennyire népszerű általában, mennyire értékelik a szakmaiak, mennyire tud jó zenét csinálni, mennyi top hit-je volt, mennyi lemezt adott el stb.

2013. aug. 1. 22:47
 15/22 A kérdező kommentje:
Tudom, hogy ez egy szubjektív dolog, nem is azért tettem fel a kérdést, hogy meggyőzzük egymást, vagy hogy eldöntsük, hogy ki a legtúlértékeltebb, hanem hogy ki kit tart annak, tehát csak véleményeket várok, ha nem is értek velük egyet, attól még hasznos :D
2013. aug. 1. 22:56
 16/22 anonim ***** válasza:
77%
steve vai, joe satriani
2013. aug. 2. 03:02
 17/22 Pável Alex ***** válasza:
0%

Ez így azért gáz mert aki szereti a rockot az védi Slash-t,Vait,Satrinait,Santanat,Morset,Cubaint stb...

Én Őket imádom de akárkit el tudok küldeni a p*csába hogy a metál egy szar ami áll 4 hangból és az nem lehet jó gitáros....

Ez ízlés kérdése!

De szerintem az összes istenített metál gitáros egy kalap fos.

Lehet ilyenekkel dobálózni aki csak kicsit nem szeret (ez jó mondat volt :D ) az simán ráhúzza hogy túlértékelt!

2013. aug. 2. 07:53
 18/22 anonim ***** válasza:
86%

Aktív gitárral kell egyetértenem.

Angus nem egy technikai csoda, keveset csinál, de azt nagyon jól. Valamint nem is tartja senki egy csodagitárosnak, egyáltalán nem túlértékelt.

Míg mondjuk Kirk Hammett általában még a hangnemet sem tudja megtalálni egy-egy szólónál, mégis minden második kommentben ő a legjobb gitáros a világon... Vicc...

"Ez így azért gáz mert aki szereti a rockot az védi Slash-t,Vait,Satrinait,Santanat,Morset,Cubaint stb..."

Ez egy baromság, maximum az, aki elvakult és/vagy nem ért hozzá.

"Én Őket imádom de akárkit el tudok küldeni a p*csába hogy a metál egy szar ami áll 4 hangból és az nem lehet jó gitáros....

Ez ízlés kérdése!"

A zenei stílus ízlés kérdése, a technikai tudás nem az.

"De szerintem az összes istenített metál gitáros egy kalap fos."

Ehhez meg csak gratulálni tudok.

2013. aug. 2. 08:57
 19/22 anonim ***** válasza:
100%

OFF: Akkor már nem tenném fel új kérdésben: Mit gondoltok Stevie Ray Vaughan-ról? Jó gitáros? Nekem nagy kedvencem.

ON: Kurt Cobain egyértelműen túlértékelt. Mondom ezt annak ellenére, hogy imádom a Nirvanát.

2013. aug. 2. 17:34
 20/22 anonim ***** válasza:
97%
Talán a legtúlértékeltebb gitáros Johnny Ramone.
2013. aug. 22. 12:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!