Mit tegyek akkor, ha nem tudom lefogni a húrokat? Gitárosok válaszát várom!
"Az én tanítványaimnak még a legelején sincsenek ilyen gondjai, nem véletlen"
ez a nagyképűség papa ;)
a dolog lényegét nem érezted át, de akkor fogalmazom máshogy, nehogy bántónak érezd :)
aki tanárhoz jár, akár 8éves, akár 20, nincsenek ilyen problémái. Tehát, nem a kezeddel van a baj, és nem is a kevés gyakorlás miatt van ilyen gondod, hanem valószínűleg nem jól tartod a kezed, viszont egy jó tanár, vagy egy tapasztalt gitáros ha látja, meg tudja mondani, hogy hol a gond. Lehet merev a csukló, lehet a karodat húzod nagyon magadhoz, lehet az ujjad nem görbíted eléggé, de ezt netes szarokból, és a musztay könyvéből is nem fogod jól megtanulni, ezért keress valakit aki meg tud nézni személyesen.
najó a sok okoskodó helyett inkább leírom a világ legegyszerűbb skáláját ami segíthet (nekem is ez segített anno ilyen problémákban)
0-1-2-3-4
az összes húron lefele aztán ugyanezt vissza
4-3-2-1-0
Aztán kezdd valami egyszerűbb akkordokkal mondjuk:
5 D
5 A
3 E
Mutató ujjad a hármason,gyűrűs és kisujj pedig az ötösök.Hagyd,hogy hozzá szokjon a kezed aztán válts,pengetés tök mindegy igazából a váltás a lényeg.
7 D
7 A
5 E
Aztán jöhet egy kicsivel komolyabb váltásos gyakorlat
0 E
0 B
0 G
2 D
2 A
0 E
Mutató és középső ujj a két kettesen,aztán
3 E
0 B
0 G
0 D
2 A
3 E
Középső a felső hármason,mutató a kettesen,gyűrűs legalsó hármason.
Aztán egy teljesen más formáció:
X E
1 B
0 G
2 D
3 A
X E
Gyűrűs a hármason,középső a kettesen,mutató az egyesen (Az X et nem kell pengetni,hogy kényelmes legyen én a felső Et a hüvelyk ujjammal tompítom,az alsóba pedig szimplán hagyom belelógni a mutató ujjat.)
Nem valami nagy durranás,nekem ezek voltak az első akkordjaim.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!