Gitárosok! Szeretnék egy multieffektet venni. Linkelnétek párat melyik mit tud, mennyibe kerül?
Minden multieffekt tud torzítást és visszhangot. A hangerő alatt nem tudom, mit értesz...
Ha hangerőpedált, akkor az már a kicsit komolyabbakban van inkább.
Ha minél olcsóbb ár a lényeg, akkor menj fel bármelyik hangszerbolt honlapjára és nézd ki a legolcsóbbat és vedd meg. Nagyjából abban a kategóriában nincs nagy különbség szerintem, egyformán elég gyenge-közepes hangminőséget kapsz.
De legjobb, ha bemégy egy hangszerboltban és kipróbálsz párat.
az mind1... csak 2 gitárkábel meg 1 adapter kell...
ha nagyon valami ajánlatot vársz akkor nekem sokáig volt Digitech Rp80-as om az mindent tud amit te leírtál... közel sem valami qrvajó cucc de elsőnek talán megteszi...
Nekem volt Digitech RP-500-am, ami már közel van a cég valamikori zászlóshajójához, de nagyot csalódtam benne. Az itthoni kis csöves erősítőm hangját úgy ahogy volt taccsra tette. Nem is beszélek a nagycuccról, amin egyszer kipróbáltam és soha többé. Szerény véleményem szerint ezek a multieffektek tranyós, vagy digitális erősítőkkel tudnak úgy működni, hogy nem elvesznek, hanem hozzáadnak a szandhoz.
Konkrétan azt javaslom, hogy a Line6 dolgai közt nézz körül, ami talán a legdinamikusabb fejlesztéseket végzi a témában. Ha be tudsz annyit áldozni, akkor a Line6 HD sorozatból válassz eszközt. Nekem az a tapasztalatom, hogy az ilyen multiknál nincs jelentősége a csövességnek, úgyis tiszta digi az egész. A parasztvakítást meg kár megfizetni egy olyan hangzás oltárán, ami nem létezik.
Ahogy elnézem, aligha lesz ebből Line6 HD, hiszen a legolcsóbb effektet akarja, ez meg elég távol van az olcsótól. :)
Amúgy egyetértek, egyszerű tranyós erősítőkhöz oké lehet a Digitech, ha nincs nagy elvárás, de ha jobbat akar valaki, akkor tényleg érdemes Line6-et nézni.
Én sose értettem mi értelme kiadni egy rakat pénzt arra, amitől csak rosszabb lesz minden, értsd itt az olcsó multikat.
Akkor venne inkább egy igényes delay-t 20-30-40 között meg egy hangerőpedált 5 ezerért és megmarad a jó szandja a szükséges effektekkel...
Abban teljesen igazad van, hogy ha valaki már tudja, mit akar, annak jobb ez a megoldás. De sokan csak próbálgatják magukat, egyáltalán mit lehet kihozni.
Ha a hangminősége nem is valami jó, de talán egy multival rájön, mi az, amit majd szeretne továbbfejleszteni..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!