Mennyibe kerül készíteni egy elektromos gitárt?
Szerszámok:
Szalagfűrész, felsőmaró csapágyas megvezetésű marófejjel, asztali állványos fúró, kézi vésők, rengeteg csiszoló-polírozó, extra hosszú fúrófej (30 cent), szorítók, stb.
Jó döntés. :)
Már írtuk páran. Szerintem 200e alatt nem nagyon kapsz egyedileg kézzel készített gitárt. Látod, hogy elég komplex dolog szépen és jól megcsinálni, a kézműves munkát meg kell fizetni.
Nem lehet.
A 30e arra vonatkozott, ha magad megcsinálod a legolcsóbb anyagokból, használt alkatrészekkel, vagy leggagyibb kínai cuccokal.
Ha egy hangszerkészítő nekiáll, nem fog gagyi anyagokat használni, tehát kapásból az anyagköltség magasabb lesz. És valami elképzleésed már lehet, hogy milyen sokat kell dolgozni vele, a hozzáértést és a kézműves munkát meg kell fizetni, már mondtam.
Ha ez nem tetszik, vehetsz valami sorozatgyártású ázsia másolatot...
Tulajdonképpen budideszkából is lehet gitárt készíteni, csak a végeredmény és főleg annak a hangzása a kérdéses. Szerintem ha van rá 50 vagy akár 100ezer forintod, ne ilyenekre pocsékold. Próbálkozzon az gitárépítéssel, akinek
1. már van jó gitárja, és csak úgy kísérletezget
2. akinek rengeteg pénze van, és nem bánja, ha 60ezret öl valamibe, ami szarul szól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!