Mi a véleményetek a Gibson SG Standard gitárról?
Durung nyak, jó szand, ha azt az egyet akarod hallani, amire képes, veszélyes illesztések, el ne dőljön, mert reped, akár fejnél akár nyaktőben. Ha újonnan vennéd, én mindenképp javaslom, nézz körül a használt (Kipróbált) cuccok közt, és fülelj meg pár hasonlót.
Amúgy a gitár tisztességes státusszimbólum, ráadásul az újabb modellek nyaka már "játszaható" is a "slim" tekből kifolyólag. Bár ez utóbbi nyilván buktat valamit az elvárható szandon.
Szerintem nézz körül a többi "sg" háza táján is, mielőtt döntesz.
de utálom ezt a kifejezést, hogy "szand" :D szerintem annyira idegesítő, angol szót majmolni, majd magyarul írni, mert úgy amerikásabbak vagyunk.
nekem az a véleményem a gitárról, hogy felesleges annyit költeni rá, amikor sokkal olcsóbban megkapsz jobb minőséget. persze, ha szerelmes vagy a formába, vagy valamelyik kedvenc zenészed kötődik hozzá, úgy talán érthetőbb, de én soha nem vennék gibsont, az biztos. és a hangzása nekem kifejezetten nem tetszik, bár lehet csak azért, mert az "én fajta stílusomban" nem állná meg a helyét
Az SG nem egy metálgitár kimondottan.
Hardrock, blues, ilyesmi... bár mondjuk Tony Iommi a metál atyja, és ő szinte mindig SG-n játszik, de azért a Black Sabbath és a mostani metálnak nevezett zene közt van a különbség.
Metálra Ibanez, Cort, Schecter szerintem ebben az árkategóriában, de a Hagstrom Ultralux XL is nagyon gyors nyakú...
Na most a Gibson SG standard igen messze van az 50-100 ezres pénzhatártól...
Lol.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!