Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » GITÁROSOK! Mi a véleményetek...

GITÁROSOK! Mi a véleményetek a Gibson Les Paul Standard 2008 Desert Burst gitárról? Megéri kicsit mélyebben a pénztárcába nyúlni, mondjuk egy Epiphone/Burny/Ibanez LP/ESP stb LP gityókkal szemben?

Figyelt kérdés
2010. febr. 18. 11:15
 1/10 anonim ***** válasza:
71%
Szerintem nagyon jó gitár:) Mennyiért akarod venni? Egyébként, Az Epiphone nem sokkal tud kevesebbet, csak annyi a különbség hogy távol keleten gyártják.. sok ember inkább már akkor vesz egy igazi amerikai gitárt, ezt te tudod hogy milyet akarsz:) Burny gitárokról még nem is hallottam. Ibanezt én nem vennék, az ibanezekből nem is igazán a les paul gitároknak van nagy hírük, az ESP meg szerintem rohadt jó gitárokat gyárt, de azt inkább keményebb, szinte csak metál zenéhez tudom elképzelni. MEnnyit akarsz rákölteni?
2010. febr. 18. 14:52
 2/10 anonim ***** válasza:
0%
De egyébként legjobb ár/érték aránya a Cort gitároknak van:)
2010. febr. 18. 15:29
 3/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a választ! 1830 euróért vesztegetik (kb 495 ezer HUF), de odaadják 1600-ért, mert a hangerőpotiban van egy nyolcas, ami inkább csak esztétikai baki. (elég sokan panaszkodnak manapság a Gibsonra és tényleg olyan, mintha szívességet tennének azzal, hogy megveheted a cuccaikat) A Burnyt japánban gyártják, ugyanazok asszem, akik a Fernandezt, de Moszkvában játszottam csak rajta, MO-n nem tudom, hol lehet kapni... Akkor szerinted, ha van egy Epi 140 rugóért, meg van ez a Gibson, 430-ért, akkor melyik? Van köztük annyi különbség (hang, kényelem, pontosság, hangolódás stb), hogy érdemes lenne ennyire túlköltekezni?
2010. febr. 18. 16:19
 4/10 anonim ***** válasza:
Nemtudom, szerintem inkább próbáld ki őket, és te döntsd el:) Ha megveszed olcsón az epi-t, akkormég vehetsz mellé valami jó EMG pickupot, amitől a hangzás meg lesz oldva:D Én epiphone-on játszok, nem ízlés miatt választottam ezt a Gibson helyett, hanem az ár miatt..:D Próbálj ki többet, és úgy döntsd, mert ahány gitáros, annyi ízlés:)
2010. febr. 18. 19:23
 5/10 A kérdező kommentje:

OK, köszi! Kipróbálom őket még egy párszor!

Neked is az LP fazon jön be a legjobban? Miért pont az? Milyen zenét játszol?

2010. febr. 18. 23:35
 6/10 anonim ***** válasza:
Hát, én valójában inkább klasszikus gitáron játszok, a szólógitár az csak hobbiszinten van, mikor az első szólógitáromat vettem, akkor azt mondták hogy floyd-rose-osat kell venni, mert az a jó. Megvettem azt, demár akkor is a Les Paul tetszett:) Idő közben sikerült beszereznem egy Epiphone Les Pault, és annyira imádom az a formát, nagyon tetszik:) Szeretem a Metál zenét, nem a thrash és death metált, hanem például a Metallica-t, ahhoz például pont jó a Les Paul. Azon kívül szeretem a blues-t, és a "sima rockot":) Te milyen zenét játszol?
2010. febr. 19. 07:09
 7/10 A kérdező kommentje:

Nem mondod!!! Én évekig küzdöttem magammal, hogy most melyiken játszak, klasszikuson, vagy szólón!! Sajnos se időm, se energiám nincs arra, hogy mindkettőn úgy nyomjam, hogy ne szégyelljem magam miatta. Próbálkoztam klasszikus zenével, brazil cuccokkal (bossa nova, samba, stb) meg flamenkóval is, de nem voltam megelégedve magammal, mindig nagyon görcsöltem. A pengetővel, villanygityón lazábban, könnyebben jönnek a dolgok, de ehhez évek kellettek, hogy erre rájöjjek. Mondjuk sokan mondják is, hogy könnyebb is a műfaj és én egyetértek velük.. :-)

Én is rock meg blues vonalon mozgok, Gary Moore, Guns n' Roses, Dream Theatre és a "NAGY" gityósok a kedvencek, mint Andy Timmons, Paul Gilbert, Zakk Wylde, vagy Steve Vai, és lehetne sorolni...

Akkor te akadémián/fősulin tolod? Hogy van időd megoldani mindkét hangszert?

2010. febr. 19. 10:26
 8/10 anonim ***** válasza:
Soha az életben nem vennék Gibsont gitárt, ugyanis más gyártók harmad ennyiért csinálnak neked ilyen minőségű gitárt. Inkább vegyél ennyiért egy ESP-t, aktív hangszedőkkel, átmenő nyakkal. Jobban jársz vele. De amúgy ennyiért már simán vehetnél PRS-t vagy Mayones-t, amik szintén elég sznob gitárok, de bőven modernebb a hangzásuk és a felépítésük mint a Gibsonoknak. Meg szebbek is, de ez már szubjektív.
2010. febr. 20. 02:12
 9/10 anonim ***** válasza:
Ja, és ami fontos: az általam felsorolt gyártók olyan gitárokat gyártanak, amiket ténylegm indenre hazsnálhatsz. Míg a Gibsonoknak kényelmi és hangzási szempontokból is elég limitáltak a képességei szvsz.
2010. febr. 20. 02:14
 10/10 anonim ***** válasza:
A Gibson gitárokkal csak az áruk a baj..Nagyon jó gitárok,de csatlakozok az előttem szóló(k)hoz,hogy megfontolóra kell venni,hogy te mennyit adnál egy ilyen gitárért.Nekem is személyes kedvencem a Gibson,hiszen mindenféle stílusban nagyon jól szól.Az Epiphone-Gibson összehasonlításról meg csak annyit,hogy az Epiphone is nagyon jó gitár,a Gibsonnál talán a pickupok nagyobb teljesitményt adnak le,meg a kinézetre is nagyon adnak:gondolok pl itt az aranyozott kulcsokra.De igazából az a nagyon nem mindegy,hogy milyen erősítőről szól,mert hallottam már eszméletlen jó,és drága gitárt vacak erősitőn szólni,és nekem az a "pack" még kb a 8ad áráért se kellett volna.
2010. aug. 26. 10:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!