Kb mennyi idő alatt lehet megtanulni gitározni?
Szia!
Természetesen ez függ attól is,mennyire vagy benne tehetséges,de az alapokat gyorsan meg lehet tanulni,a többi meg már csak azon múlik,hogy mennyit gyakorolsz.(kivéve ha rockstar akarsz lenni,akkor sok-sok tapasztalatot kell gyűjtened :D)
nem a válaszok voltak hülyék eddig sem, hanem a kérdés. bár én írtam más kérdésnél is normálisat :D
szóval, tudósok szerint 10ezer óra, körülbelül 10év alatt, hogy magabiztosan elsajátítsd a hangszer kezelését. ez kb napi 3óra gyakorlást jelent 10 évig. de mivel különböző stílusok más más játékot igényelnek, ez nyilván végtelen. ACDC szinten meg szerintem tizedennyi is sok.
én 7éve gitározom, amit írtál ACDC dalt, azt én első hallás után vissza tudtam játszani, a szólót meg kellett néhányszor hallanom de csak hogy meg tudjam jegyezni. kb 12percet vett el az életemből, és még csak kotta sem kellett hozzá :D de messze vagyok még attól, hogy profinak tudjam magam
3-as és 4-es jól írja. Az ACDC-hez szólóstul, tehetségtől, hallástól és memóriától függően szerintem fél-másfél évet kell napi 1-2 órát foglalkozni a gitárral és egy kis zeneelmélettel.
Stílust ugorva egy komolyabb Dream Theater-hez például, vagy akár egy komolyabb saját improvizációhoz van akinek 4-5 év, van akinek 10-15, de van akinek egy egész élet is kevés.
Van olyan aki képes eljátszani egy dream theater számot? :D
- Jó, nem egy Build Me Up & .. -re gondolok, hanem mondjuk egy Lost Not Forgotten -re, vagy egy Count of Tuscany/Instrumedley :D
Egyébként 2,5 éve van gitárom, kb átlagosan hetente kevesebb mint fél órát gyakoroltam, inkább akkor aktívkodtam mikor kaptam, eddig tudok játszani pár Guns N' Roses számot, a Green Day szint már alapból megy, most Avenged Sevenfold számokat nézegetek..
Dream Theatert még kb tavaly ilyenkor próbáltam, On the back of Angels, hát, arra emlékszem hogy valamennyi ment belőle, de aztán meguntam, és el is felejtettem :DD
Azért ahhoz már rendes tudás kell, hogy valaki Dream Theater -t tudjon játszani, én azt mondanám hogy aktív gyakorlás mellett 3 év, akár 5, az egyszerűbb számaikhoz. Úgy meg mint én, hát, próba cseresznye, szenvedsz vele és egyszer csak menni fog talán :D
Napi tíz perc nagyon kevés magas szinthez.
Aki igazán mestere a hangszerének az napi minimum több órát gyakorol.
A skálázás csak egy nagyon kis szelete ennek. És napi 10 perc skálázás épp csak arra elég, hogy bemelegíts...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!