Ti 4 hónap gitározás után mennyit tudtok/tudtatok?
Sztem C, Amoll, D, E, háromujjas G - valahol itt tarthatsz.
Ha megy a barrés F vagy Hmoll, az már valami.
Befoghatod a szeptimeket a kisujjal, de hát mondom a tanár, akinek repertoárja van egyre nehezebb, de még számodra nem lehetetlen gyakorlatokból, fogásokból - sokat segíthet.
Az igaz, hogy nem ingyen van...
Az rendben van, hogy megtanulsz egy egy neked tetsző dalt valamilyen fokon és nyomod, de a lényeg az, hogy kottából, vagy nem bánom TABból lejátsz akármilyen egyszerű dolgot, anélkül, hogy előtte ismerted volna.
Ez a lényeg és ha ez elindul, már nem vagy analfabéta, akkor már tudsz tanulni...
A barrékat nagyjából tudom játszani csak lassan, de Pl az F et nem barréba játszom hanem simán F.
Hát igen. Kottából nem, de TAB-ból tudok játszani, de jobban szeretem ha levan írva milyen akkordok kellenek és ha valamelyiket nem ismerem fel, akkor rákeresek neten és kész :)
Végül is ezt olvashatja más kezdő is, ezért folytatom.
Bizonyára megérted, hogy egy 6 éves gyereknek rettenetesen nehéz a betűket megtanulni.
Először akadozik a betűk silabizálásában, de ha megtanul olvasni, akkor lehetősége van a tanulásra. Hallatlan az előnye, ahhoz képest, aki nem tud olvasni.
Éppen ezért KOTTA.
Haladj lépésről lépésre, egész, fél hangok, negyedek (valahol itt tartasz) nyolcadok, triola, stb...
A tab az túró, illetve egy kezdetleges leírás, csak alacsony szinten segítség.
Hát a kérdés az hogy mi mit tudtunk így most inkább erre válaszolok ,de gondolom arra vagy kíváncsi hogy hol kell tartanod.
Én esetem pont az hogy gyorsabban haladok mint mások mert tatám gitártanár és már mikor meg kaptam a gitárt egész nap
gyakoroltam vele már az nap az alap akkordokat tudtam.
Utána gyorsan eljutottam arra a szintre mint barátom aki 1 éve gitározik,de a probléma az hogy csak gyakorlatilag mert én a szolfézst nem nagyon "komázom" és így amíg azt nem tanulom meg nem is jutok előrébb. (bár mivel tatám gitártanár le olvassa nekem a dalokat és meg tanítja nekem.)Na ,de most jön képbe az hogy internetes tanulással
pont idáig fogsz jutni ha van érzéked hozzá. Találkoztam már sok emberel aki netről tanul szinte mindenkinek az eleje gyors ,de utána le ragadnak és csak lassan aprányit döcögnek előre. Igaz nem ez volt a kérdés ,de ha meg fogadod tanácsom akkor ha csak egyszer - kétszer pár órára ,de elmész tanárhoz és akkor csak ki lehet javítani azokat a hibákat amit a netről tanulva szedtél össze és egy kis szolfézst is tanulhatsz. Elég csak pár alkalom hogy fejlődj kicsit.
Ja és mellesleg én 8 hónapja gitározok.
És bocsi az elírások ért mert volt egy kis balesetem és alig látok és alig tudok írni. :(
Lehet, hogy jó a kotta, de én nem is szeretnék olyan nagy szinten megtanulni, csak hogy amelyik szám tetszik azért el tudjam játszani.
Lehet ha lesz rá igény Elmegyek tanárhoz, de én így jobban szeretem és eddig jól haladok más szerint is :)
Kben2000 válasza: - nagyon igazad van, aki netről elkezdi, és nagyon jól halad, úgy érzi, aztán hirtelen van egy szint, ahol tanár nélkül már csak kinlódás, azt hamar elérik, és utána ráunnak, abbahagyják, vagy egy szinten toporognak sokáig.
kérdező, az a baj, hogy az, hogy bármelyik számot meg tudd tanulni, amihez van kottád, illetve az, hogy tájékozódsz kottában, az nem egy emelt profi szint, az az alap. persze lesznek olyan dalok, amihez több év gyakorlat kellene, és vagy technikailag, vagy zeneileg nehéz, de mindenképp érdemes barátkozni a kottával, legtöbb punk-rock zenekar, green day, tankcsapda, és hasonló stílusokban olyan nehézségűek, hogy ha egyet el tudsz játszani, akkor az összeset. ha megy olyan szinten az akkordváltás, hogy lekísérj egy dalt, akkor elég ciki, hogy az ugyanolyan nehézségű, csak más akkordokból álló hasonló dalt már nem tudod. ne videókról tanulj, próbálj meg vagy kottát használni, vagy a füled, és minden más lesz. én írtam a komolyzenei dolgokat, az elején, de azt nem írtam, könnyűzenéből én is úgy álltam hozzá, hogy nem dalokat tanultam, hanem akkordot, és a fülemet használni, így most ilyen green day, jonas brothert meg hasonló (egyébként általam nagyon nem kedvelt) zenekarok dalait első hallás után el tudom játszani. lassabb volt így tanulni, mint ha videókból meg gitárpróból tanultam volna, de sokkal könnyebb most, amikor játszottam zenekarban , akkor sem kellett kotta, semmi, meghallgattuk a dalt, és mindenki tudta a saját részét. és ez még szerintem mindig nem a profi zenész kategória, aki szereti a hangszerét, az előbb utóbb úgyis eljut ilyen szintre:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!