Mi a különbség az elektromos gitároknál a stratocaster és a superstrat formájúak között?
???
Ezek a gitárkonstrukciók szabadalmak. A Stratocaster, a Telecaster meg a többi a Fender TULAJDONÁBAN lévő formatervezések, bejegyeztették őket az Amerikai Szabadalmi Hivatalnál. Ugyanígy a Les Paul, az SG, a Firebird a Gibson tulajdona. A Superstrat kinél van?
Senki nem a Telecastert vagy a Strat-ot vitatta.
A Superstratról beszéltünk végig, én legalábbis arról, mert ez volt a kérdés. Mármint, hogy miben különbözik a Stratocastertől.
Én elmondam, hogy miben.
Te elkezdtél előhozakodni ezzel a másolás/szabadalom dologgal, aminek a kérdező szempontjából az égvilágon semmi információértéke nincs, ráadásul már több téves dolgot írtál.
Még egyszer mondom: a Superstrat nem szabadalom és nem védjegy.
Egyébként ha már beszélünk valamiről, nem ártana pontosan.
A Fender nem szabadalmaztatta az említett gitárformákat, mert az nem egy szabadalom tárgya. A gitárt, alkatrészeivel és funkcióival együtt szabadalmaztatta annak idején,nem a designt.
Maximum védjegyoltalomat kaphatott volna rá, mint designra, amit a FEJ formájára meg is kapott.
De amikor 2003-ban bíróság előtt támadta meg a Schechter, a Peavey, a Warmoth, a Spector, a Suhr, a Sadowsky, a Lakland, az ESP és még pár más gyártót, hogy megtiltsa nekik a Strat, a Tele és a Precision forma használatát, a bíróság elutasította a keresetet és igazat adott a gyártóknak, azzal, hogy a a Strat forma például mára annyira általános érvényűvé vált, hogy gyakran az elektromos gitár szinonímájaként használatos.
Tehát állításoddal ellentétben az említett formákra se szabadalma, se védjegye nincs a Fendernek.
Befejezhetjük már végre?
De nem ez volt a kérdés.
És amit írtál, annak nagy része téves volt. Sajnálom, ha még mindig nem érted.
"Én leírtam, hogy mi a különbség a két design-formátum között, és te belekötöttél. ezek után te indítványozod, hogy fejezzük be?"
Nem, te egy nagy rakás baromságot írtál le, mint hogy a superstrat japánból származik, meg hogy bejegyzett szabadalom.
Mindkettő marhaság.
Ezekután totális zagyvaságokkal próbáltad megvédeni a mondanivalódat.
Akkor miről is beszélünk?
a Stratocaster konstrukció a Fender-gyárban lett kialakítva jó pár évtizeddel ezelőtt, a Superstratot meg valamelyik kopicég találta ki 25-30 éve (talán az Ibanez, DE LEHET HOGY A JACKSON). a Superstrat is a Stratocasterre épül.
na, így van benne hiba, okostónik?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!