Mi a különbség a "Gibson" és az "Epiphone" feliratú Les Paul-ok között?
Az epiphone is mahagóni, ugyanolyan fákból készítik. a fej máshogy néz ki, de ez csak desing beli dolog, illetve más hangszedőkkel szerelik őket. A Gibsonokat az usában gyártják, és ott elvileg nagyon odafigyelnek arra, hogy mit adnak ki, míg az Epiphone távolkeleti, így azokból könnyebb melléfogni. árban pedig a Gibson kb 3-4x annyiba kerül (vagy többe)
Szerintem is tökéleted az Epiphone, profi gitárosok is használják, Zakk Wylde és Slash is állt ki azzal színpadra , szóval hozzák a színpadképes színvonalat, csak a Gibsonnak nagyobb presztízse van, nagyobb a márkanév
Az sem igaz, hogy "az Epiphone is mahagóni", van Epiphone juhar nyakkal.
(SG Special)
Sőt, van superstrat Epiphone is, de itt már a kérdésben is a Les Paul szerepelt.
az apróbb eltérések pedig inkább az olcsóbb modellekben vannak, amiről én írtam, az mondjuk a custom, vagy a standard. a legolcsóbb epihpone-on 2potméter van, és nincs koptatólap sem gyárilag, gondolom ott nyilvánvaló a különbség, egy Standardnál viszont szerintem tényleg csak annyi, amit leírtam
Rendben. De van juhar nyakú Epiphone Les Paul is :)
Csak arra utaltam, hogy nagy általánosságban igazad van, de vannak kivételek.
Aktív gitárnak riszpekt, hogy a sok téves infó között rendes választ ad :D
Egyébként leegyszerűsítve a Epi a Gibson olcsóbb verziója.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!