Tudnátok segíteni az akusztikus gitáromon? Bővebben lent
Régi akusztikus gitárom van (kb. 30 éves), amin nem szimpla húrláb van, hanem úgy oldották meg, hogy miután lefogatták a húrokat, egy különálló alkatrészen vezették át őket. (egy léc aminek a tetejébe egy réz pálca van erősítve) Na most a húrok kikoptatták a pálcát, és ettől fura rezonáló hangja lesz a húroknak. Tudnátok segíteni, hogy hívják ezt az alkatrészt?
pont ilyen:
Szerintem se ilyenről beszélsz. It se léc, se réz pálca, hanem egy fém idom van.
Egyébként húrtartó a neve.
Amit elmondtál, az alapján inkább ilyennek tűnik.
De miből gondolod, hogy az rezonálo?
1.válaszoló: leírtam, hogy nem egy szimpla húrláb, de köszi
2.válaszoló: a seggénél
3.válaszoló: a fém idom után pár centivel, ott egy fekete léc, kb 1cm magas, és úgy 10-12cm széles lehet, a teteje fehér és azon futnak át a húrok, és arról lenne szó, hogy mi a neve, lehet-e ilyet szerezni.
file:///C:/Users/Pavlics/Desktop/Downloads/1171090811.jpg
Aktív Gitár: rezonál, mivel a réz pálcát a húrok koptatják amiért puha fém. Úgy képzeld el, hogyha kinagyítanád azt a pontot ahol átfutnak a húrok, úgy nézne ki mint egy kulcs, sok kis apró völgyel, amiken a húr végig ugrál amikor pengeted. Mintha a lakáskulcsoddal az asztal szélét reszelnéd.
Minden válaszolónak köszönöm a segítségét! :))
Te jó ég, mennyi zagyvaság.
Most akkor a húrlábról beszélsz, amin feltámaszkodnak a húrok???
Egyszer azt mondod, fehér, máskor meg azt, hogy réz. Dönts már el.
"ott egy fekete léc, kb 1cm magas, és úgy 10-12cm széles lehet,"
Ez a híd. Többnyire rózsafa.
"a teteje fehér és azon futnak át a húrok, és arról lenne szó, hogy mi a neve, lehet-e ilyet szerezni. "
Ez a húrláb, nevezik alsó nyeregnek is. Ha fehér, akkor műanyag és ilyen.
De ne várd, hogy megfelelő méretű lesz, ezt általában be kell csiszolni precízen.
Ha viszont réz (mert egyszer rézről, másszor fehérről beszélsz), akkor meg egy olyan formájú és méretú réz lemezt kell készíttetni. Ilyet aligha fogsz találni boltban, legfeljebb ebayen vagy más külföldi oldalon.
Amit Pencroft mondott, szerintem óriási melléfogás, semmi köze a bundhoz, persze amilyen zagyva volt a leírás, még akármi is lehet...
Namost, levettem az enyémét. Kedves Aktív Gitár, ez a vacak úgy néz ki, hogy a híd tetején van egy kb 1 mm vastag műanyaglap, mely kb 4 mm centi széles, az be van reszelve a húroknak, az képzi itt az alsó nyerget. Ez előtt pedig van egy bundléc. Eléggé egyedi megoldás :D.
Leginkább erre hasonlít:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!