Hogy hangoljam be a gitáromat a Heart Shaped Box cimű számhoz a Nirvanától?
Figyelt kérdés
Már rég megtanultam, de valahogy nem az igazi, mert ahogy hallom, sokkal lentebb kell tekerni. Ezt hogy kell megcsinálni? Honnan tudom, hogyha elég mélyen van? Jártam szolfézsra, tehát ne féljetek konkrétumot mondani. Mennyivel kéne lejjebb hangolni? Valami segítségre volna szükségem. Előre is megköszönném az értelmes válaszokat. (:
14/L
#zene #gitár #hangolás #elektromos gitár #akusztikus gitár #Nirvana #gitárhangolás #Heart-Shaped Box
2013. febr. 28. 15:43
1/10 A kérdező kommentje:
Ja elfelejtettem mondani, hogy akusztikus gitárom is és elektromos is van.
2013. febr. 28. 15:47
2/10 anonim válasza:
Beírod gugliba a szám címét meg hogy tab, szinte minden kottában benne van a hangolás, aztán egy hangolóval behangolod olyanra.
3/10 anonim válasza:
Egyszerűen behalgolod alapra, aztán mindent 1 fél hanggal lejjebb hangolsz :) Én úgy szoktam hogy a H húrt 4-esnél lefogom és ahhoz hangolom az E húrokat, utána azokhoz képest meg már be lehet hangolni
4/10 A kérdező kommentje:
Ahha. Ééértem, nem butaság amit mondasz.
2013. febr. 28. 19:42
5/10 anonim válasza:
Azért nem hangzik jól, mert drop D hangolásban kell(ene) játszani. Ez a normál hangoláshoz képest annyi változást jelent, hogy a mély E húrt D-re ereszted. Ha van hangológéped, sima ügy, ha nem, akkor próbáld a d húrhoz hallás alapján belőni, annál egy oktávval kell mélyebben szólnia. 16/f
6/10 anonim válasza:
Na most ránéztem én is pár tabra, valóban Drop D, hármaska félrebeszél.
7/10 anonim válasza:
transzponálsz. egy zenésznek illik tudnia ezt megcsinálni.
8/10 A kérdező kommentje:
De csak az alsó E-t hangoljam be D-re, vagy hangoljam hozzá az összes húrt is?
2013. márc. 7. 16:38
9/10 anonim válasza:
Csak a mély E-t. Tehát így vannak a hangok sorban, mélytől magas felé: Dadgbe. A nagybetűvel írt D egy oktávval van mélyebben a másiknál. Tehát annyit kell tenned össz-vissz, hogy a mély E húrt 1 hanggal mélyebbre hangolod, a többit nem kell áthangolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!