Azt hogyan deríthetem ki, hogy a gitáromon az egyik húr rossz-e?
Mármint, hogy megfelelő húr van-e rajta. A G húr nagyon elüt a többitől valahogy hangzásban... olyan tompa vagy nem is tudom... A tuner viszont megfelelően érzékeli, mikor beakarom hangolni... viszont behangolva is furcsán hangzik nekem...
Persze nincs fülem az ilyesmihez sajnos még, de akkor is valahogy túlzottan elüt a többi húrtól :S
Nem mondtam, hogy bűn, se azt, hogy óriási, nem kell mindjárt megsértődni. Csak annyit mondtam, hogy egy gitáros legyen képes felhúrozni a gitárját, azt hiszem, ez alap dolog és a videó alapján egy átlagos kézügyességgel meg lehet csinálni.
"Megnéztem a nyerget, de minden húr ugyan úgy van befogva, semmi különbség nincs azon a részen..."
Nem egészen értelek. Bevallod, hogy nem értesz hozzá, ami nem baj, nem is várható el, de utána meg úgy csinálsz, mintha meg tudnád állapítani, hogy néhány tizedmillliméteres eltérés van-e vagy nincs. Gondolom, nem tudod, hogy kell a húrnak elhelyezkedni megfelelően a nyeregben.
Nem mondom, hogy tutira az a probléma, de ilyen esetben vagy a nyereg, vagy a húrláb. A húrláb lényegesen egyszerűbb szerkezet, mert gyakorlatilag csak egy "ék" formájú feltámasztó. Ott is lehetne persze gond, ha berágódik és beleül, de mivel nem használtad, ez kevésbé valószínű.
Ez egy meglehetősen olcsó távol-keleti gitár. Nem szokták ezeken a nyerget valami komoly precizítással készíteni, ezért sokkal valószínűbb, hogy egyszerűen nem kellő méretű a vágat a húrnak.
Ez a legvalószínűbb forrása annak, ha nem jól szól a húr.
De ha két hete kezdted el, akkor miből gondolod, hogy ezt el tudod-e dönteni?
Ezeket nem azért mondom, hogy szemrehányásnak érezd, nincs semmi gond azzal, ha valaki még csak most ismerkedik a dologgal, de ebben az esetben sajnos el kell fogadni, hogy nem biztos, hogy magad helyesen meg tudod ítélni, mi egy hiba oka, ahogy az se, hogy én innen a távolból pusztán szóbeli közlés alapján meg tudom mondani.
Az mindenképpen jó, ha elviszed szakemberhez, bár egy hangszerbolti eladónak gyakran nagyon halvány fogalma van csak szakmai dolgokról, tisztelet a kivételnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!