Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Kezdő basszusgitáros mivel...

Kezdő basszusgitáros mivel kezdjen?

Figyelt kérdés

Karácsonyra kaptam egy basszusgitárt, és szeretnék megtanulni játszani rajta. egyenlőre csak itthon, hobbiból, jöhet punk-rock, metal stb.

mivel kezdjen, ami egyszerű? (Guitar Pro-t használok!)

2012. dec. 26. 22:07
1 2 3 4
 21/34 Solarian ***** válasza:
Lol. Nem, a hangsúly a basszusgitáron tanulható számokon van.
2013. jan. 3. 17:56
 22/34 anonim ***** válasza:
Mármint, az válaszokban...
2013. jan. 3. 18:15
 23/34 anonim ***** válasza:
Igazából technikailag tényleg majd' mindegy, hogy játszottál-e valaha is klasszikuson, de ha számot akarsz majd írni, akkor jön az, hogy mégis nekem van igazam :) klasszikusról basszusra sokkal könnyebb átszokni, mint basszusról klasszikusra.
2013. jan. 3. 20:27
 24/34 anonim ***** válasza:
Ez igaz, de nem előfeltétele a klasszik a basszusnak. Ha mindenképp lenne egy előfeltétele, az a bőgő lenne.
2013. jan. 3. 21:47
 25/34 A kérdező kommentje:

akik szerint nem lehet guitar pro-n tanulni: Debauchery- Death Metal warmachine

Green Day- American Idiot, Holiday, Know your enemy

ezek a számok mennek, főleg az első! szinte már hibátlanul:)

2013. jan. 3. 22:57
 26/34 anonim ***** válasza:

:DDDDDDDDDD

A mestergitáros, taníts! :D

2013. jan. 3. 23:27
 27/34 anonim ***** válasza:
hogy hibátlanul? egymás után jó sorrendben el tudod játszani a hangokat? az nagyon szép teljesítmény, de gondolom tök értelmetlenül játszod, és fogalmad sincs arról, hogy mi miért, és hogyan van. egymás után azt a 4hangot bárki meg tudja tanulni, a zenélés nem ott kezdődik
2013. jan. 3. 23:40
 28/34 anonim ***** válasza:

Pajtikám, majd ha ezeket tolod le ilyen gyorsan CSAK guitar pro segítségével, akkor dobszóra nyalom ki a segged a Hősök Terén :'D Green Day szintűt akkor tudtam már játszani, mikor először adtak a kezembe basszusgitárt...

http://www.youtube.com/watch?v=cPd9DycAVUI

http://www.youtube.com/watch?v=l8DqLaF1fk4

http://www.youtube.com/watch?v=9HJkHaupnHg

Nem megy? Na nyomás azonnal kezdeni AC/DC-vel, Judas Priest-tel, Black Sabbath-tal!

2013. jan. 4. 08:42
 29/34 Atomnindzsa ***** válasza:

Most komolyan, buknó vagy "Bákszli"! :D A srác (vagy csaj? - nem derült ki a kérdésből) nem azt kérdezte, hogy kik a szakma legjobb gitárosai, de felteszem még csak arra sem volt kíváncsi, hogy te melyik nagyöreg zenekart szereted. Sőt, azt sem mondta, hogy ő akar lenni a következő Rex Brown (tudom, eddig Dime volt a téma, de ha már basszusgitár...), vagy hogy egyáltalán szereti a Panterát. Tényleg ekkora baj, hogy akar valami hobbit magának, nyilván nem a Carnegie Hall a cél.

Szóval nyomjad, én veled vagyok! :D Ha meg Green Dayt akarsz, akkor legyen Green Day, sőt, mivel a kérdésed az volt, hogy mivel kezdjél, szerintem pont ilyesmivel, ez egyszerű, de mégis dallamos. Vagy lehet Beatles, ha szereted, az is egyszerű, esetleg a Bákszli által említett AC/DC-nek is vannak olyan számai, amit el lehet pötyögni. Egyébként szerintem bármilyen egyszerű pop-rock megteszi (pl.: Oasis, Offspring, Foo Fighters, Nirvana, Three Days Grace, stb.) Hajrá!

2013. jan. 12. 00:00
 30/34 A kérdező kommentje:
egyébként srác vagyok, és köszi utolsó, és köszi a többieknek is!:)
2013. jan. 12. 09:33
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!