Mennyi az esély, hogy egyedül megtanuljak basszusgitározni?
én is így tanulok, csak azért ha komolyabban együtt akarnék majd játszani másokkal, akkor muszáj lesz a szolfézst megtanulnom. De amúgy az előző hozzászólónak igaza van abban az esetben, ha van hozzá érzéked meg ha csak tanulnod kell a kottát nem pedig kitalálni:)
szerintem ez egy igen hasznos oldal:
szerintem a hírnév és a jó zenész fogalom nem járnak együtt, példa erre a Beatles..:) ma olyan tudást pár hét alatt össze lehet szedni, de nem is azért szeretjük (szeretitek) a Beatlest, mert zeneileg összetett.
Ha komolyan akarsz hangszeren tanulni, kell hozzá tanár, netről nem lehet. Persze elszórakozhatsz vele, otthonra, meg zenekarozáshoz egy ideig elég lehet, amit youtuberól összeszedsz, de ha komolyan akarod venni, kell egy tanár.
tudom, ezt énis olvastam, erre mondtam, hogy más volt. bár szerintem a helyes tartás is onnan ered, hogy valaki megmutatta neki, de aki otthon tanul "magától", az már ritkán csinál olyat, mint anno Slash. Ő zenéből tanulta a zenét, gondolom sok hallgatás után olyan dolgokat is észrevett, hoyg egy-egy dallamot, vagy akár teljes szólót hogy frazeál az eredeti gitáros, hol a hangsúlyozás, hogy kell lassítani, gyorsítani, és még sorolhatnám. manapság meg azt jelenti legtöbb embernél a zenetanulás, hogy a gitárpró megmutatja, hogy hol milyen hangokat kell lefogni, ezért nem tud a tanárnélküli gitárosok nagyrésze hallás után játszani, artikulálva, értelmesen játszani, illetve új ötletekkel előállni, mert szájukba van adva legtöbb dolog.. (és pont azok a dolgok, amiktől zene lesz a zene, azokhoz fingjuk sincs)
bocsi hogy eltértem egy kicsit, de én ezt így látom, várom az ellenérveket :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!