Kezdő basszusgitáros mivel kezdjen?
Figyelt kérdés
Karácsonyra kaptam egy basszusgitárt, és szeretnék megtanulni játszani rajta. egyenlőre csak itthon, hobbiból, jöhet punk-rock, metal stb.
mivel kezdjen, ami egyszerű? (Guitar Pro-t használok!)
2012. dec. 26. 22:07
11/34 anonim válasza:
200ból 1, és értek hozzá, hidd el.
12/34 anonim válasza:
Nem is neked szántam.:) A klasszikusgitáros kollégának. Viszont fenntartom azt, hogy autodidakta módon is meg lehet tanulni, sőt az igazi kimagasló tehetségek azok. (és nem csak a zenére igaz) Igazad van, 200-ból 1. De hát nem lehet mindenki híres.:)) Épp ez a lényege, 200-ból egy, aki kimagasló. Jól néznénk ki, ha minden utcasarkon lenne egy Flea, vagy egy Slash.:)
13/34 Solarian válasza:
Mindless Self Indulgence - Shut Me Up
Evanescence - Anywhere
Tankcsapda - Egyszerű Dal
Nirvana - Smells Like Teen Spirit
Mind Standard hangolásban van.
A többi válaszoló meg ne legyen ilyen nagyon okos. Számcímeket kért, nem hegyi beszédet.
14/34 A kérdező kommentje:
köszönöm!:)
2012. dec. 30. 18:42
15/34 anonim válasza:
Szerintem aki Slash-t isteníti, az ne szóljon le senkit :) Véleményem szerint érdemes klasszikus gitárral kezdeni. Én is azon kezdtem. Beszélgettem egy "kollégámmal", aki akkor kb 5 éve basszusozott, és mondta, hogy nagyon bánja, hogy ő nem játszott soha akusztikuson, miután tartottunk egy kellemes eszmecserét. Egyikünk sem szobagitáros. Persze nem szükséges, csak ajánlott a klasszikus gitár. Aki meg attól hiszi magáról, hogy nem "szobagitáros", hogy párszor csörömpöltek valamit a próbaterembe, meg volt pár koncertjük, ahol nem dobálták meg őket rohadt paradicsommal, azt szépen megkérem, hogy ne írjon ide! :)
16/34 anonim válasza:
Szerinted aki Slash-t isteníti, az ne szóljon le senkit,! Akkor tegyél le legalább fele annyit az asztalra, játssz olyan egyedien, mint ő!.. (lehet vitatkozni róla, de 1000 szóló közül azon kevesek közé tartozik, akit felismersz 1ből.) Én meg szem. szerint a nagy matekzenészeket sz*rom le, mégse hozom fel...Nekem többet ér egy bluesos, rnr szóló/játék, mint egy matek, kottazene...Ja nekem meg jó pár, több évtizede basszerozó (tanult!) ismerősöm van, akik szerint (kivétel nélkül) felesleges a klasszikus.
17/34 anonim válasza:
Mindenki ezzel a "tegyél le az asztalra" dumával jön? Marha unalmas, mint maga a Slash-kultusz. Nem rossz gitáros, az tény, de vannak nála klasszisokkal jobbak. Matek-gitárosok? Az öncélú technikamatyikra gondolsz? Ebben látod egyetértünk, hogy semmi értelme olyat tolni. Nálam a kedvenc gitárosok: Chuck Schuldiner, Dimebag, Eric Peterson, Gary Holt, K.K. Dowling, csak hogy párat említsek. Én őket klasszisokkal jobb gitárosnak tartom Slash-nél.
18/34 anonim válasza:
K.K. Dowling tény, hogy jó gitáros, de negyed annyira sem egyedi, mint pl. Slash...Ja igen és ez az klasszikus duma: mindenki a klassz.gitárral jön, mert azt tudja...gitár-bassgitár hmm..nem is kell túl nagy ész az összefüggések keresésére. Az meg sem fordul a klasszikusok fejében, hogy a bassgitár alapja a nagybőgő?!...Na az olyan alap a bassgitárnak, mint gitárnak a klasszikus. Nem hiába van nagybőgőiskola a basszusgitár tanulás elején...
19/34 anonim válasza:
Jaa igen: a gitárosokat, akiket felsoroltál én is nagyon szeretem, de ha nem csak a technikát nézzük, hanem a játék egyediségét, ízét, akkor bizony Slash és Dime a befutó.
20/34 anonim válasza:
De kicsit elkanyarodtunk a témától:). A hangsúly itt a klasszikus gitár alapokon van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!