Mennyi idő mire meg tudnék tanulni zongorázni?
Tudom fura a kérdés mivel minden embernél más lehet...
CSAK UGY SACC/KB
Arra lennék kíváncsi hogy mennyi időre lenne szükség hogy pl random kottát kinyomtatom és gond nélkül végig tudnám játszani?
Fél év? év? több ? kevesebb?
Akkor még 1 kérdés
Mennyi idő még úgy az ember "belejön" a dolgokba?
[Volt osztálytársam annó elmagyarázta a kottát szolmizálni vagymit tudok ismerem a zongorán hogy cdefgah az do re mi fa so la ti de valahogy ha kottát látom totál zavar (még ha le is van szolmizálva]
Hát ezt nehéz megmondani. Én 8 éve tanulok zongorázni, de egyből még nem tudom lejátszani a nehezebb darabokat, csak az egyszerűbbeket. Sokat kell tanulni 15-20 évet, míg elsőre le tudod játszani a nehezebb darabokat. Sok tapasztalatra van szükség.
Mire úgy "belejössz" a zongorázásba, az kb. 4-5-6 év.
Kottát olvasni olyan, mint szöveget olvasni. Meg kell tanulni, hogy hol vannak a hangok. Ha komolyabb darabokat akarsz játszani, akkor ezt még az elején ejtsd meg (mármint a hangok megtanulását), mert később ebből lehetnek komolyabb gondjaid.
Ha kitartóan csinálod (napi 30-60 perc) akkor sikerülni fog. Hajrá!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!