Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Gitár akkordokhoz valamilyen...

Racz Mario kérdése:

Gitár akkordokhoz valamilyen oldalt ajánlanátok, esetleg elmagyaráznátok itt?

Figyelt kérdés

Pár alap dologra lennék kíváncsi. PL, hogy mit jelentenek a számok az akkordok megnevezésében, pl. C7.... mit jelent a maj, az aug, vagy éppen a sus, esetleg valahol láttam ilyet is, hogy m(maj7) kifejezés.

Amit én tudok az akkordokról az annyi, hogy van az alap hang, amiről elnevezzük az akkordot, aztán van a 2. hang az dur esetén nagy terc, moll esetén kis terc és a 3. hang mindkettőnél tiszta kvint. De van ahol egy akkor több hangból áll...azoknál mi a helyzet ?

2012. dec. 11. 18:01
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
Gitáron pedig bárhol megszólaltatod az E-Gisz-H hangokat egyidejűleg, az mind E dúr lesz. És mivel 6 húr van, ezért a 3-ból bármelyik hang ismétlődhet, akkor is E dúr lesz.
2012. dec. 15. 14:57
 22/27 A kérdező kommentje:
ok, ertem...koszi meg egyszer
2012. dec. 15. 16:01
 23/27 A kérdező kommentje:
Nem tudod véletlenül, hogy hogyan lehet a szamitogépen felvetetni a Waves GTR programmal játszott(effektezett) gitárt ? Én az audacity nevű programmal próbáltam, de nem ment
2012. dec. 16. 01:00
 24/27 anonim ***** válasza:
meg ha már erre jársz, leírnád a paprikáskrumpli receptjét is?:)
2012. dec. 16. 09:30
 25/27 anonim ***** válasza:
vagy a sífelvonó működési elvét :D
2012. dec. 16. 09:58
 26/27 anonim válasza:
Hello, Van olyan akkord hogy a hatodik és a hetedik hangja is szerepel az adott skálának, de nem szűk hanem tág fekvésben,hogy a két szomszédos hang ne legyen egymáshoz közel, a 6/7 akkordokat szokták 13 nak is jelezni, mert simán összeadják a két fokszámát. pl A6/7 az balkéz: A jobb kéz: G, C#, F#, A és a kvint kimarad az akkordból,nem kell bele az E.
márc. 24. 08:57
 27/27 anonim válasza:
A 6/7 jelölésű akkordok ugyan azok,mint a 13 akkord csak a 13 akkordban a kvint is benne van,míg itt nem, pl A6/7 az balkéz: A jobbkéz: G,C#,F#,A fontos,hogy a két szomszédos fokok ne szerepeljenek egymás mellett szűk felrakásban,hanem tág fekvésben legyenek. A kvint kimaradhat nincs E hang benne. Az aug akkordok pedig az augmented ,bővített akkordok ahol a kvint hangja van megemelve jelezni szokták ezt + jellel vagy keresztel is, pl Caug az másként jelölve C+ vagy C+5 vagy C5+ vagy C#5
márc. 24. 09:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!