Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Led Zeppelin, Black Sabbath,...

Led Zeppelin, Black Sabbath, miért "szarozzák" le a mai fiatalok?

Figyelt kérdés
2009. aug. 19. 10:27
1 2 3 4 5
 11/44 anonim ***** válasza:
97%

Én is "mai fiatal" vagyok, de a Led Zeppelin-t és a Black Sabbath-ot is szeretem, mégha az osztálytársaim szerint sz@rok.

Szerintem amúgy azért sz@rozzák le őket, mert a legtöbb fiatal a régi zenéet lenézi, és csak a mai a jó nekik. Én ezzel pont fordítva vagyok: a régiek tetszenek nekem, a maiak szerintem nagyon rosszak, egy-két kivételtől eltekintve.

13/L

2009. aug. 19. 16:12
 12/44 Thurston ***** válasza:
35%
Aki azt mondja, hogy a mai zenék szarok, az szerintem nem lát tovább a vivánál meg az emtívínél.
2009. aug. 19. 16:20
 13/44 anonim ***** válasza:
47%
Régen (90-es évek) sokat hallgattam és imádtam őket. Egyetértek a zenész "kollégával". Azért "szarok", mert az alapokat vonultatják fel. Más kérdés, hogy a saját idejükben űttörők és zsenik voltak. Viszont porosan hangzanak és ma már nem túl kihívó sem hallgatni, sem játszani őket. A zene is fejlődik, mint a kommunikáció vagy az autóipar. Ettől függetlenül, ha valaki kerek perec rámondja, hogy szar, az azt jelenti, hogy valószínűleg nem ért a zenéhez és ezért nem tiszteli a mögötte rejlő tehetséget, szorgalmat és tudást. Valamint azt sem, hogy ők indították el a rock igazi fejlődését.
2009. aug. 19. 16:54
 14/44 anonim ***** válasza:
81%

A "mai fiatalok" nagy részének elég az előbb említett Pókerfész stílusú zene: 0 szöveg, egyszerű dallamok, műbotrányok, slágerlistákon előkelő hely. Az ilyen "zombik" már az 5 éves zenéket is "égőnek" tartják, nem lehet elvárni tőlük, hogy olyan együttest szeressenek amit '68-ben alapítottak.

Amúgy ebben a két idézetben van a Zigazság:

" ma divat, ezek meg régen voltak divatosak... Mindegyik korban voltak sokkal előremutatóbb, profibb és ötletesebb bandák, csak jobban körül kell nézni egyszerűen."

"aki azt mondja, hogy a mai zenék szarok, az szerintem nem lát tovább a vivánál meg az emtívínél."

2009. aug. 19. 17:49
 15/44 anonim ***** válasza:
95%

Na igen... az MTV.... szánalmas, hogy milyen zenéket raknak be! annyira gagyi... egy kettő van, ami nem rossz...

Nekünk is van zenekarunk, és tök egyszerü 3 akkordból zenét csinálni egy tök értelmetlen szöveggel. De azt csak magunk szorakoztatására csináljuk, felvételre pedig igyekszünk valamennyire igényesebb zenét összehozni. Persze nem egyszerü...

Dream Theater pl. na ők azok, akik a legtöbb zenész példaképe. legalábbis szerintem. Ők olyat csinálnak, amit igen nehéz, vagy netán lehetetlen leutánozni. Őket nem fogják majmolni a mai magyar pop-rock csapatok. Hooligans = Good Charlotte.

2009. aug. 19. 22:24
 16/44 Thurston ***** válasza:
49%
A Dream Theater is viszonylag nagy divat mostanában. Zenészek között legalábbis. Pedig annál sokkal bonyolultabb és érdekesebb (előremutatóbb, ötletesebb) dolgokat is lehet találni. Például egy Opeth számot milliószor lehetetlenebb eljátszani bármelyik hangszeren. (Meg mondjuk a DT-ben szar az ének, de ze már mellékes.)
2009. aug. 19. 23:43
 17/44 anonim ***** válasza:
96%

De ott nem is az ének a lényeg... A dobosuk (Mike ortnoy)

nem véletlenül az egyik legjobb progressiv dobos. Nálam nem most lett divat DT, már lassan 8 éve ismerem és szeretem őket. Divatot csinálhat egy zenekarból a közönség is, meg divatot csinálhat a zenekar magából.

2009. aug. 20. 00:35
 18/44 Thurston ***** válasza:
64%
Portnoy sem az igazi már. Régen még tényleg nagyon progresszív, meg profi volt amit csináltak, de ma már csak ismétlik magukat. Nagyon könnyen bele lehet esni ebbe a hibába sajnos...
2009. aug. 20. 01:04
 19/44 anonim ***** válasza:
71%

jöttök megint ezzel a "10 perc alatt összerakok ilyet számítógépen".. próbáljátok már meg egyszer :)

Én elektronikus zenét hallgatok. Nem divatzenét. Sőt a legtöbb dolog amit szeretek Magyarországon annyira ismeretlen, hogy neten is max. ha említést tesznek róla itt-ott. Azokat a zenéket általában 1 ember csinálja, nem pedig egy egész stúdió/kiadói emberek. És igencsak van ami akár több hónap után kerül a kész állapotba. Aztán sokan meg mondják, hogy áh dallamtalan és hasonló dolgok. Máshogy kell hallgatni az tény, de ettől nem lesz rosszabb. És ezeket a zenészeket tisztelem a legjobban, mert egyedül képesek olyan zenéket írni, hogy mások elbújhatnak.

Na de most nem Lady gaga-t és a fajtáját védem. Őket én is rühellem, mert producerek találják ki őket és semmi dolguk a zenekészítésben, csak bábok.

Rátértve a kérdésre :D

Aki nem tiszteli legalább a Led Zeppelin-t vagy a Black Sabbath-ot azok nyilván tökhülyék a zenéhez. Mert nem muszáj szeretni őket, de tisztelni mégiscsak kéne hiszen alapot teremtettek. Én is szeretem őket annak ellenére, hogy egyáltalán nem a rockzene a fővonalam.

Az hogy valaki leszaroz egy zenét az csak az ő butaságát mutatja ki. Csomó zene van ami nem a szívem csücske (természetesen mai popzenén kívül), mégse szarozom le, ha tudom róla, hogy sok munka van vele stb.

Na bocs a kitérőért

2009. aug. 21. 01:41
 20/44 anonim ***** válasza:
97%

Teljesen igazad van.

Csak azt ne felejtsd el, hogy egy zenekarban van mondjuk 5 ember. Nos, ők elkezdenek egy zenét "kitalálni". Az az 5 ember elég sokat dolgozik, hogy a kezében lévő hangszeren olyan dolgoz csináljon, hogy az valami uj legyen. Sokkal nehezebb, mint egy dj, aki leül a gép elé, ott vannak alapjai és azokkal rakosgassa össze a zenét. Egy Dj kezébe adj egy hangszert, és mond neki írjon egy zenét. Valószínüleg nem fog tudni. Viszont egy képzett zenész leülne a gép elé egy jó programmal, olyan zenét csinálna, hogy csak na.

2009. aug. 21. 01:47
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!