Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Miért jók a hörgő, ordítozós...

Miért jók a hörgő, ordítozós metál számok?

Figyelt kérdés
Egyszerűen nem tudom kitalálni, miért jó ez a fajta zene, miért jó hallgatni! Ha valaki ad erre valami ésszerű magyarázatot, elfogadom.
2012. nov. 7. 17:08
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
Amikor kialakult a "hörgős metal" (gyengék kedvéért death metal, az ordítozós meg a thrash, a károgós pedig a black) akkor egyfajta verseny volt a metal színtérben, melynek a lényege az volt, hogy ki tud agresszívabb, extrémebb zenéket írni. Erre nagy hatással volt az emberiség morális hanyatlása is. Gondolj bele: pop zenébe szerintem hülyén hangzana egy durva társadalomkritika az általános elbutításról, vagy a háború borzalmairól, esetleg egy elmezavar állapotának bemutatásáról. Ezekhez a zenékhez, és szövegekhez ez a fajta énekstílus illik, és megvan a maga varázsa. Az, hogy sokan nem szeretik, az meg azért nem hátrány, mert nincs annyi divatkövetője... Ezek a zenék már nem arról szólnak, hogy anyucinak megmutasd, miért vették neked a hangszert, hanem hogy a lelked mélyén rejlő érzéseket is maximálisan kinyilváníthasd.
2012. nov. 13. 02:21
 12/13 anonim ***** válasza:

de a Children of Bodom hivatalosan melodic death metál, márpedig szerintem inkább károg, mint hörög. jó, persze tudom, hogy egyik se nagyon marad szigorúan egy-egy stílusnál.

de mind értelmesebb, mint a tuctuc pl. kezdve ott, hogy eleve meg kell tanulni játszani hangszeren, azt produkálni nem csak egyszer, meg még szöveg is kell.

2012. nov. 13. 19:34
 13/13 anonim ***** válasza:
a bodom nem is régi, nem is death metal, és nem is boncolgat különösebben társadalmi témákat :)
2012. nov. 13. 23:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!