Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Hogyan lehet befutni egy...

Hogyan lehet befutni egy újonnan alakult együttessel?

Figyelt kérdés

lehetőleg a pénzes megoldásokat hanyagoljátok...

most kezdünk összeszokni, vannak köztünk profik és kevésbe profik, de úgy érzem mindenki tehetséges.

rock-ot és metált játszunk.

mennyi esélyünk van arra hogy felfigyelnek ránk ?

2012. nov. 5. 19:00
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon nehéz. Én electro, minimal, dubstep világában mozgok de hihetetlenül nehéz kiadót találni. Javaslom hogy csináljatok saját dalokat, terjesszétek őket de eleinte ingyen hogy megismerjen titeket mindenki. Amúgy itthon borzalmasan nehéz befutni. Ha tudtok angolul akkor úgy érné meg énekelni is, és akkor próbáljatok kiadókhoz demókat küldeni. Csináljatok facebook oldalt magatoknak, kérjétek meg az ismerőseiteket hogy osszák meg a zenéteket stb. De nem lesz egyszerű, ismétlem magam.
2012. nov. 5. 19:08
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Ha igényes rock/metál zenét játszotok, akkor úgy igazán befutni soha nem fogtok. Ez alatt azt értem, hogy a média nem fog benneteket felkapni.

Ahhoz pedig, hogy rock/metál berkekben felfigyeljenek rátok, szerintem először is néhány szám/kislemez szükséges, és azt kell terjesztenetek mindenhol (fb, myspace, stb.), esetleg megkérni valakit a nuskull-ról, hogy írjon róla kritikát, az is figyelemfelkeltő. Ennyit tudok tanácsolni.:D

2012. nov. 5. 19:09
 3/5 A kérdező kommentje:

köszönöm az eddigi két választ :)

sokat segítettek :)

gondoltam én is előre hogy nagyon nehéz lesz, de sztem megéri azt az energiát belefektetni.

ha más nem, annyival is beérem hogy akár helyi bárokban, klubbokban vagy kocsmákban zenéljünk hétvégente...

de egyenlőre nem akarom ennyivel levenni a "lécet"

de addig is megfogadjuk a tanácsaitokat :)

2012. nov. 5. 19:13
 4/5 anonim ***** válasza:
Első válaszoló vagyok. Egyetértek a második hozzászólással. De még kiegészíteném az én hsz.-met is. Youtube. Egy hatalmas fegyver, hozzatok létre saját profilt és oda töltsétek fel a zenéteket. Ha klippes, az még vonzóbb lehet a dalotok, ez egy tanulmány bizonyítja. És ha úgy érzitek hogy "profin" nyomjátok ne csak egy kiadóhoz küldjétek. Fontos hogy olyan kiadó legyen, aki ezzel a műfajjal foglalkozik. És a PR manager munkát elintézik helyettetek. Kiadót ami érdekelni fogja: mennyien nézik a videóitokat Youtube-on (vagy máshol) mennyi rajongótok van Facebookon (kb 5000-től kezdenek figyelembe venni) Persze ott a Soundcloud is. No, de sok sikert!
2012. nov. 5. 19:24
 5/5 anonim ***** válasza:
2. vagyok.: Bizony, a Youtube is nagy fegyver, jól írta az első válaszoló, teljesen egyetértek. Közben eszembe jutott még valami. Sok bandát az húz fel, hogy az emberek hallanak róluk olyan emberektől, akiknek értékelik a zenéjét (tehát ismertebb zenészektől). Nem mondom, hogy nyalizzatok más bandáknak, mert nem így van, de szerintem nem ártana valahogyan ismeretséget kiépíteni magatoknak, mert tudom én, hogy a rock/metál nem erről szól, de ha be akartok futni, ez kell hozzá. Persze ha a zenétek nem jó, akkor ez lósz.rt sem ér, de bízom benne, hogy nem így van.:)
2012. nov. 5. 19:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!