Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Mr. Busta vs. Többi magyar...

Mr. Busta vs. Többi magyar rapper?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Van egy dolog, amit nem értek, és eléggé b@ssza is a csőrömet. Mégpedig az, hogy ugye a magyar rap "main stream" kategóriájába a "csodálatos" Mr. Busta áll. Na most én elismerem, hogy igen, sokra vitte, és 20 éve tolja, de nyomja nekünk itt a nagy gettó szöveget, közbe ott villognak a milliós autók, motorok, csilli-villi fuxos dolgok a klipjeibe. Ez így önmagába nem is zavarna, de az, hogy a Rapszakma 1-2-3 számaiba elkezdi oltogatni a többi magyar rappert, az nagyon. Például azt hiszem a Rapszakma 2-be a Killakikittet is megemlíti (és persze nem jó értelembe), az AKPH-t, és még sorolhatnám, holott a Killák és Saiidék sokkal jobb rímeket tolnak, nem beszélve arról, hogy nem csak arról tudnak rappelni, hogy megb@szok mindenkit! De megbaszlak! Nagy a f*szom megb@szlak!!! Ha valaki tud erre valami magyarázatot, légyszíves írja le, köszi szépen!:)

2012. okt. 23. 16:33
1 2 3 4
 31/34 anonim ***** válasza:
Kedves legutolsó előtti válaszoló! Ha szerinted Busta számainak a nagy része a kamugangszterségről és a farkáról szól, akkor nagyon el vagy tévedve. Húsz Mr.Busta számot találomra meghallgatsz, mennyi lesz belőle az értelmetlen, káromkodásokkal teletüzdelt zene? Nagyjából úgy egy. Egyre inkább szétb####a az idegeimet, hogy mindenki ezzel jön. Amíg nem tudsz mondani minimum 40 Busta számot, addig ne írkálj ilyen hülyeségeket! Köszönöm!
2016. aug. 18. 16:18
 32/34 anonim ***** válasza:

Fuu jó régi kérdés :D De véleményem szerint tud jó zenéket csinálni... De a jó zene nem = a minőségi,jelentés tartalmilag kifogástalan szöveggel...

A rapperek szerintem költők akik zenei alapra szavalnak... Igen van Bustanak értelmes mondanivalós számai... De nem tudom már hány éve azoknak.Most már egy teljesen más zenei aláfestéseket használ, megakar felelni ennek a kornak, de nekem nem jönnek be az új számai. Az AK-ban is csalódtam az új zenéik közül 3 db ami tetszett ami más volt mint a többi... Busta nagyon elakadt szerintem... Méghozzá a tini elvárásoknál...Volt olyan, hogy csak úgy sétáltam a kistesómmal és egy 12-13 évesekből álló banda tagjainak Ak-s, rtm-es, busta-s polója meg sapkája meg mindenük volt... Szóval mikor ezt láttam, akkor elgondolkodtam rajta, hogy "mi a f sz már ők is?!"... Szóval átnéztem neten Busta jellemét cselekedetét meg a dalait is áthallgattam és egyszerűen irritálni kezdett ha egy szót is hallottam tőle...Nagyon sokszor mentette az irháját egy eset se volt, hogy kiállt volna valaki ellen akinek épp beszólt valamelyik számában... Szerintem Goorenak a plasztik gengszter cimű száma róla szólhat... A Beersee is abbahagyta vele a km.eket. Volt egy interjú velük amiben elmondták, hogy igen fiatalok voltak és születtek olyan számok amik káromkodásból állnak(szerintem még ezeknek is volt jelentés tartalmuk a társadalmi elhelyezkedésről néhány fazonnak) de fiatalok voltak akkor ez érdekelte őket a pia,a k u r v á k meg az ilyenek de az évek során felnőttek és mindketten fejlesztették magukat szakmailag , tanultak közbe és mára elérték, hogy olyan szinten vannak, hogy tv-ben , rádioban is hallhatjuk őket...Na Busta leragadt a 20as éveibe kb. A Killakikitt egy szuper banda. A szövegeik frappánsak,igazak,ritmusosak. Igen ,igen "dehát nekik is vannak olyan számjuk" lásd:gádzsik trilógia+1 ráadással... De azok is tetszenek, hiába... Humoros szituációkat jelenítenek meg előttünk hibátlan ritmikával. A +1 ráadásban ismertem meg Mikee Mykanic-et... Naa hát ő egy teljesen új, számunkra eddig ismeretlen stílust hozott nekünk. Az ő szövegei, utalásai egyszerűen zseniálisak. A szójátékai kiválóak. Minden számában vesz egy témát és azt valami teljesen másba burkolja és a metaforáit mi értjük meg magunktól ,mi csomaguljuk ki egyszerűen kéész :D Most összezavart egy kicsit a 666 os számában amit a Most Busterssel adott elő nem akarok belemenni nagyon..vannak rejtett elemek az eszméikkel kapcsolatban, de szerintem nem az a célja, hogy rávegyen bárkit is hogy illuminátus legyen például... de ez a 666- szor elmondtam, hogy nem vagyok sátánista :""D eez kész szerintem :D Szóval ez az amit Busta nem tud elérni. Azt, hogy értelmezzük amit mond, hogy megmosolyogtasson minket a szöveg tartalma.Nem csinál már olyan mély üzenettel bíró dalokat csak valami érzelgőset összehoz néha-néha, hogy legyen valami értelmes zenéje is. Szerintem több életkritikával rendelkező és kevesebb "te b zi vagy akkor sz pjál le"(mintha a azol nem ezt csinálnák) zenét kéne csinàlni... ja és kevesebb elektronikus hangzással szerintem... jobb lenne ha a hangszereket hallhatnánk alapként néha...

2016. aug. 19. 01:08
 33/34 anonim ***** válasza:

Mr. Busta egy tehetségtelen, arrogáns, nagyképű, képmutató, ostoba bunkó paraszt. Aki annyira gengszter, mint a felsőbivalyb*sznádi TSZ-elnök, kapával a kezében. A szövegei alpári, obszcén, trágár, lenéző, semmitmondó, értelmetlen. Árad belőle a kisebbségi komplexus és a mániákus ÖNIMÁDÁS. Üzenete pedig nincs.

30 szóból álló szókincs-gyűjtemény: f-asz, p-ina, megb***lak, pitbull, páva, real trill, g*c*, gengszter, tűzben edzett férfi (bár ez 3 szó)....stb.

Mindig sír a szája, ha szidják az elhunyt édesanyját. De bezzeg ő más anyját leqrvázza és megb***ná. Az ő rajongói pontosan UGYANOLYAN csicska, agymosott PÁVAGYEREKEK, mint akiket ő szokott fikázni.

Csávókám rappelni minimálisan tud. Gyenge ritmika, pocsék tempó, dinamizmus. De...jól hangsúlyozik, és a hangszíne is meg van a raphez. A hangja mondhatni karakteres. De szegényem nincsen tisztába a rím fogalmával. Flow-ja hol van, hol nincs. Ha van is akkor gyenge. Igen tudom... mindjárt pár 12-14 éves RTM-es takonykamasz facebookgengszter beszól, hogy már pedig nagyon tud a Busta bácsi. Nem gyerekek, nem jó rapper Busta úr. Hitelesség tripla nulla. Mr. Busta egy jó üzletember és manipulátor, ennyi. Több mint 20 éve rappel a tag. De még mindig nem tudott legalább EGY normális számot megcsinálni.

Ez az egész RTM, egy mocskosul túlerőltetett, agyonra hypeolt valami. Az RTM(=Rappelni Tanuló Majmok) többi tagja sem tud jobban rappelni, mint az ilyen otthon hobbiból rappelő full ismeretlen amatőr "nappali szobasztár". (Mondjuk 1-2 kivétel azért akad). Annyi, hogy őket felkarolták. Az AK26-ból a Hiro gyerek is, olyan mint egy nyálas R&B-s ratyirambó, tud azért énekelni a csávó, de rappelni azt nem. A bátyja (Giajjenno) még azért tud valamit, ott azért van tehetség, de pazarolja a tehetségét itt az RTM-en belül. Bukta brigádja nélkül és egyedül solo-ban, többre vinné. Amúgy a maradék RTM-es rapper, egy fogyatékos nyomorék, rappelni nem tudnak, a szövegük is semmi, sablonos vacak.

Az AKPH és a Hősök, tipikus, prosztó-proli keménykedés, kamu gettós szövegvilág, drogozás és füvezés. Jobban rappelnek, mint a Busta, van pár jó szövegük, jobbak a beat-ek is. De amúgy egy fos, mind a kettő.

Majka, Dopeman és Curtis. Ezek még annyira sem tudnak rappelni, mint a Busta (és az rtm-es brigád tagjai). Se szöveg, se technikás rappelés. Semmi flow. Ritmika nulla. Ők a hiphop SZÉGYENEI.

Wanted (Paja-G és Razo) és Escobar. Aláírom, hitelesek és tényleg kemények. Nem rossz a szövegük, de kevés témájuk van. Egysíkúak és egy idő után ez végett unalmasak. Ja és cseréljenek beatmaker-t! Feleslegesen erőltetik a beef-eket és diss-eket. Minek 8-10 db beef nóta? Amúgy R.I.P Paja-G.

Igazság szerint mindössze 2 olyan magyar rapbanda és 1 rapper van akik, JÓK és SZÍNVONALASAK, mint beat-ben, szövegben, flow-ban, (ének)hangban, előadásmódban, kreativitásban, akik megütik a külföldi rapperek szintjét is.

1. Barbárfivérek

2. Killaikitt

3. Tkyd

Ők rapperek, ők tudnak.

Aztán van a maradék a Fluor, aki már inkább nyálas popzenész. A Fankadeli, az sok mindent képvisel, csak pont a rap-et nem.

A Pixa az ugye egy érdekes dolog. Őt tartják a legjobb beatmakernek is. Hát nem tudom, egy Tibbah vagy Aza beat sokkal jobb. Túl hypeolt gyerek ez a Pixa. Nem mondom, hogy nem tud. De nem akkora szám, mint amennyire tartják.

A Gangxsta Zolee egy rocker csávó. Az nem rap, amit csinál, maximum nagy dumás bohóckodás. Az Animal Cannibalsnek sincs semmi köze a műfajhoz, idiotizmus, esetleg gyenge hiphop-paródia, de nem rap.

2017. márc. 6. 16:35
 34/34 anonim válasza:

Ha már itt tartunk az sem túl hiteles amikor a Killakikitt a gyillkolásról beszél vagy az ufókról plussz az sem túl érdekes hogy a narkó a téma az NKS,AKPH,Killakikitt meg ilyeneknek.

Más szemszögéből nézve Busta sem hiteles de neki is vannak jó számai mint pl a Tűzben edzett férfi.

Plussz a 0duplával egymást köpködte AZA , a Kezdet meg köpködte az idő urait abban meg a mostani NKS is benne volt.

Siska irt Tibbah beef et most meg Bloose Broavaz forever 😅 és a Siska is zenélt Bustaval meg NKS el.

Plussz a híres győri meg pesti meg soproni meg ezeknek a vonalaknak a zenéje oltós zene címzett nélkül pl Barbárfivérek Sziklaszív annyira gerinctelenek hogy meg sem nevezik akit fikáznak szóval nem biztos hogy az a rossz aki kimondja a nevüket .

Ha meg hiteles rap-et akartok magyarból akkor halgassatok Funktasztikust vagy Weszélyes Elemeket vagy esetleg Wanted-et mert több nincs m.o.-n és Magyarország legnagyobb repper-e Káló Bone . Egyébkint kár marni egymást mert a híres kedvenceitek egymásra köpködnek aztán meg elvannak maguknak csak nézetség meg pénz legyen és mindenki azt hallgat amit akar és akit akar attól sem jobb sem rosszabb ember nem lessz . Béke . Peace. Respect.

2020. ápr. 23. 03:36
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!