Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Fender Squier Bullet Strat -...

Mathew555 kérdése:

Fender Squier Bullet Strat - megéri?

Figyelt kérdés
Szeretnék egy olcsobb gitárt venni, mivel nincs sok pénzem drágábbra... Ezt néztem ki magamnak... Megéri megvennem?

2012. szept. 20. 16:08
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
Zavaró már csak ez a rendesen beállítás kérdés maradt, na meg persze hogy eresztenek elég rendesen a kulcsok. Sajnos nem oktávtiszta a gitárom, ha rendesen E-re hangolom az üres húrt, akkor 3-4 bunddal feljebb fogva már jóval magasabb a kelleténél például egy G hang... Gondolom ezt az oktávolás megoldaná, tegnap próbálgattam is csavartam erre, arra, de nem igazán tudom, hogy hogyan kell
2012. szept. 23. 10:38
 12/21 anonim ***** válasza:

Hát igen ezek (is) az olcsó gitár hátrányai. Valószínűleg nem fogod tudni oktávtisztára állítani. Ezen kívül mindegyik strató hamis valamennyire a húrok feszítése miatt(?). Valami olyasmi a stori, hogy ha behangolod jól a D húrt, akkor a G hamís lesz és fordítva. Ezt nem lehet kiküszöbölni állítgatással. Vannak már spéci megoldások erre mint pl a módosított nyereg vagy ferde bundok, de persze nem egy 30ezres gitáron. Steve Vai gitárja egyik gitárja pl ilyen. Lényeg, hogy valószínűleg úgy sem hallod ki -egyenlőre- hogy oktávhamis a gitárod.

Egy normális hangolókulcskészlet, ami már tuti nem hangolódik el igen komoly pénz. Alap, hogy olcsó gitárra nem ilyeneket raknak, ez ezzel jár sanjnos...

2012. szept. 24. 15:10
 13/21 anonim ***** válasza:
De ennél jobban is be lehet állítani azért egy ilyen gitáron is az oktávtisztaságot. Nyilván nem lesz egyforma az egy oktávval feljebb lévő E, de nem is majdnem F. Valamilyen szinten lehet állítani biztos, azért vannak rajta a csavarok, és ezt nem tudom én megcsinálni, ezért kell a hangszerész.
2012. szept. 24. 15:20
 14/21 anonim ***** válasza:

A normál gitár alapvetően temperált hangolású hangszer, azaz ha az oktávot jól beállítod, akkor eleve nem lehet tiszta minden hang.

Ez nem a minőség függvénye.

Azt, hogy a Strat a húrfeszítés miatt ne lenne beállítható, ne haragudj, de hülyeség.

Miért épp a Strat? Meg egyébként is...

2012. szept. 24. 15:26
 15/21 anonim ***** válasza:

A ferde bundok nem elsősorban a hangolás tisztasága miatt vannak, hanem olyankor használják, ha eltérő menzura van a mély és a magas húroknál.

A totálisan pontos hangokra az egyetlen valóban teljes megoldás a nem egyenes bundok használata.

[link]

2012. szept. 24. 15:29
 16/21 anonim ***** válasza:
A startót azért írtam, mert erről volt épp szó, de nyilván nem csak ezek ilyenek. Az meg csak tipp, hogy a húrfok feszítése miatt, nem véletlenül írtam kérdőjelet utána.
2012. szept. 25. 20:32
 17/21 anonim ***** válasza:
Na, úgy látom, a következő cikket ebben a témában fogom írni, itt is nagyon sok a mítosz és tévhit. :)
2012. szept. 25. 20:46
 18/21 anonim ***** válasza:

Várom a cikkedet a témában! :) Jó lenne kicsit tisztán látni...

Amúgy feltudnál világosítani erről a "D és G húr behangolhatatlanságáról". Fentebb okoskodtam róla picit, de érdekelne, hogy mégis mi az oka ennek az egésznek, mert azt tudom, hogy valami miatt hamis lesz az első pár bundnál a hang az egyik húrnál a kettő közül. Vagy valami ilyesmi, nem értem pontosan... Ha tudod miről beszélek és van egy kis időd megköszönném, ha elmagyaráznád röviden.

2012. szept. 27. 18:17
 19/21 anonim ***** válasza:

Ez nem csak a D vagy G húrokat érint.

Elég bonyolult matematikája van a dolognak. Talán az a lényege, hogy a természetes skálában a hangközök a frekvenciák arányain alapulnak és a félhangok nem egyformák, míg a temperált skálán, amilyen a gitár, zongora, az oktávot egyenletesen egyforma félhang távolságokra osztották fel.

A természetes skála félhangjainak nem egyformasága miatti félhangjai közti különbség az ún. komma.

A temperált skálánál gyakorlatilag csak az oktáv teljesen tiszta, a többi hang - mivel a természetes skála egyenetlen távolságaitól eltér - egy picit alá-fölé mászik. De azért ez nem olyan vészes általában.

2012. szept. 27. 20:14
 20/21 kreator666 válasza:

Sziasztok!

Én is most vettem egy ilyet tanulógitárnak! Bocs ha nem jól fogalmazok, de nagyon kezdő vagyok Volna vele egy nagy problémám,hátha tud valaki segíteni! Szép jó de a vastag E-húr becsörög a többi tökéletes! Ez gyakori hiba, vagy lehet orvosolni! Hangszerész vagy ki tudna segíteni sajnos közelemben sehol

2013. márc. 2. 19:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!