Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Azok, akik az olyan metál...

Azok, akik az olyan metál zenét szeretik, amiben csak rekedt hangon ordítanak, szépnek találják azt a zenét vagy mi más okból szeretik?

Figyelt kérdés

Pl. ilyesmikre gondolok a hallgathatóbbak közül: http://www.youtube.com/watch?v=WyMx_9lSD8g

http://www.youtube.com/watch?v=TXIVoKrn9uQ

Nem provokáció gyanánt írom, csak érdekel, hogy mi az, ami megfogja az ilyen zene kedvelőit. Mert nekem pl. nagyon tetszik a zene, de az az ordibálás valami borzasztóan elrontja. Nektek nem tetszene, ha normálisan énekelnének ilyen zenékben? Mi jó van ebben az ordibálásban? Mintha hánynának.

2009. júl. 30. 12:32
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
Igen? Már egyeztettünk? Jó tudni. Na mindegy, szép napot neked!
2009. júl. 30. 14:35
 12/17 Thurston ***** válasza:
65%

"De úgy látszik, hogy ez egyéni és van, akinek tetszik."

Ennél jobban nem tudlak meggyőzni, mivel ez megszokás és széles látókör kérdése, amivel kapcsolatban én nem sok mindent tehetek.

Vagy meghallgatsz pár hasonló számot, és az egyik megtetszik végülis (akkor idővel a többi is fog), vagy ha egyszerűen kizárod ezt az életedből, mert neked nem fér bele, akkor úgysincs mit tenni. (Bár ez szerintem az egyik legnagyobb hiba, amit az ember elkövethet, mert fogalma sincs általában, hogy miről marad le saját makacssága miatt.)

2009. júl. 30. 14:41
 13/17 A kérdező kommentje:
Szoktam ilyen zenét hallgatni, de átpörgetem ezeket a részeket. Nagyon szeretem a rock/metál zenét, de nem ezt a típusú éneket.
2009. júl. 30. 14:43
 14/17 A kérdező kommentje:
A másik tisztelete is széles látókört igényel...
2009. júl. 30. 14:45
 15/17 anonim ***** válasza:
100%

Nos, én kimondottan szeretem a hörgést. Pedig pár éve, amikor még csak a sympho-metálnál jártam, el sem tudtam képzelni, hogy egyszer hörgést fogok hallgatni...

Tévedés, hogy mindenki tud hörögni. Öt percig biztos, aztán elkezd fájni a gyomra, negyed óra hörgés után meg két napig nem lesz képes megszólalni... A hörgésnek - ahogy a fenti válaszoló már írta - többféle technikája is van, és legalább olyan nehéz megtanulni, mint tisztán énekelni.

Nagy igazság, és mintegy kétezer éves: ízlések és pofonok különböznek. Lehet, Kedves Kérdező, hogy számodra a hörgés nem pálya: akkor ne hallgasd! Nem kötelező!

Ha az adott együttes szükségesnek tartotta a hörgést az adott dalban, akkor ennek megvolt az oka. Van, aki jobban eltalálja az arányokat (pl. 2005 utáni Amorphis), van, aki kevésbé... Ahhoz, hogy be tudd fogadni a zenét, szükség van arra, hogy nyitott legyél az extrémebb dolgokra is. Megint egy Amorphis-hasonlatot írnék: az új albumukon található "Majestic Beast" c. számuk

http://www.youtube.com/watch?v=bz6UVSlCEXE

elsikkadna, jellegtelen lenne hörgés nélkül. Egy fejhangú sikítás pl. Tony Kakko vagy Timo Kotipelto előadásában nem fejezné ki a dal mondanivalóját. Pedig egy zseniális számról van szó, ami a hangszerelését illeti...

Szóval oké, szereted a metált, de ezek szerint nem érted.

2009. júl. 30. 18:09
 16/17 anonim válasza:
0%
Na csinaljon valaki egy ugyanilyen emos temat, abbol nagyobb flame lenne :D
2009. szept. 20. 14:03
 17/17 anonim ***** válasza:
Alapvetően én nemrég szerettem meg a death metalt, és engem nem az ének fog meg, sőt annyira nem is érdekel. A riffek fontosabbak szerintem egy dalban.
2018. júl. 24. 18:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!