Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Stratocaster szólógitár...

Stratocaster szólógitár tapasztalatok?

Figyelt kérdés
2 éve játszok Akusztikuson, szeretnék most már elektromoson is játszani, 80.000 alatt gondolkoztam és ezt találtam esztétikailag a legjobbnak, de nem tudom, hogy hangzásra mennyire jó. Ezt néztem: [link]

2012. aug. 11. 15:07
 1/9 anonim ***** válasza:
Attól függ, milyen zenét akarsz játszani. Torzítóhoz nem a legjobb választás. Inkább jazz, funk zenéhez való. Nekem is ilyenem van. A tipikus strat hangzás. Persze nem pont olyan mint az eredeti Stratocaster, de mezei felhasználónak simán megteszi. Én évek óta elvagyok vele.
2012. aug. 11. 15:18
 2/9 anonim ***** válasza:
Az én Squier-em nem pont ilyen, hanem a hagyományos Strat (3 single hangszedővel).
2012. aug. 11. 15:20
 3/9 A kérdező kommentje:
Hát főleg Pop-Rock zenét játszanék rajta, nem hallgatok kőkemény metált :D
2012. aug. 11. 15:33
 4/9 anonim ***** válasza:

Ez pontosan nem tipikus Strat hangzás.

A tipikus Stratocasternek 3 single coil hangszedője van, ennek meg HSS.

Tehát az alső két állásban semmi köze a Strathoz.

Ettől függetlenül miért ne lehetne vele torzítós rockot játszani? Számtalan rock és blues gitáros használ ilyesmit.

2012. aug. 11. 17:31
 5/9 anonim ***** válasza:
Jó választásnak tűnik.
2012. aug. 11. 18:44
 6/9 anonim válasza:

szerintem mindenképp próbáld ki mielőtt megveszed, nekem is stratocasterem van bár alsóbb kategóriában egy Harley Benton, de tökéletes hangja van (torzítás nélkül) :D

egy jó strato minden stílusban megállja a helyét

2012. aug. 12. 07:48
 7/9 A kérdező kommentje:
Oké, köszi a válaszokat :)
2012. aug. 12. 10:26
 8/9 anonim ***** válasza:

Hogy mennyire jó metálhoz, azt hiszem az Iron Maiden elég jó bizonyíték rá.

http://www.youtube.com/watch?v=kI1DpDxdkAw&feature=colike

2012. aug. 12. 18:39
 9/9 anonim ***** válasza:

..valóban, de , ha jobban megfigyeled, mind a kettő gitárosnak a húrláb felőli hangszedője , ki is van cserélve, úgynevezett hot-rail az-az szimpla méretű, dupla tekercselésűre!

Ennek hiányában valószínüleg, max. csak bluest játszanának..

A hot-rail egy kicsit vastagabb és zajtalanabb megszólalást eredményez és ez torzított játéknál nem kevés előny jelenthet.

A hagyományos strató hangzás általában a single, éger, vagy esetleg kőris kombináció eredménye. Rocknál a nehezebb a tömörebb fák mahagóny, éger vagy esetleg basswood eredményesebb az-az mélyebben szól és nem utolsósórban a humbucker hangszedő.

2012. aug. 15. 12:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!