Milyen szólógitárt ajánlanátok nekem?
5 éve játszok akusztikus gitáron , 2éve szóló gitározok , jelenleg egy van egy akusztikus gitárom(Hora) , és egy elektromos gitárom(SX) .
És valami jobb , haladóbb szintű dizájnosabb elektromos gitárt szeretnék jó áron .
Egy amatőr rock bandában játszok és valami olyan gitár kéne ami jól bírja az effekteket .
Köszi a segítséget :D
Ha effektezni akarsz elsősorba, ahhoz nem gitár kell, hanem egy jó effektprocesszor. Aztán akár bele is finghatsz, akkor is jó effektet kapsz.
Ellenben ha zenélni szeretnél, akkor érdemes meghatározni először is a stílust meg a pénzügyi keretet ugye. + hogy komolyan gondolod, vagy csak ideiglenes hobbi lesz, mert utóbbi esetben nem éri meg nagyon sokat rákölteni.
Én azt mondom, nézz szét a weben használt hangszerek között. Néha lehet jó vásárt csinálni. Haver most vett 27-ért egy használt Jacksont vintage húrlábbal, de neki jó, mert nem tremolózik. Nem mindegy milyen húrlábat választol. Ha punkos rockot játszol, jó a hagyományos bridge. Kevés benne az alkatrész, és stabil. Ha Dimebag klón vagy, akkor mindenképp Floyd-Rose rendszerű kell, de azt meg is kell fizetni, meg macerás, meg sokat kell rá költeni, ha elromlik vagy eltörik.
Nézz szét a hangszerdiszkonton, ott minden árkategóriában vannak gitárok. Egy éve vettem egy ilyet: [link] de nem színpadra, csak itthoni örömködésre, és nagyon meg vagyok vele elégedve. Persze én nem vagyok gitáros, csak koca.
"és bírni fogja az effekteket, mert két humbuckeres."
Ez nagyon szakszerű volt. Feljegyzem magamnak. :)
Vorsont soha. Uszadékfa.
Még mindig nem írtál árkategóriát. Igaz a special II-vel be lehet kb lőni. Nekem is Epiphone van, de úgy gondolom, ez nem lenne túl nagy előrelépés, még egy SX-hez sem.
Jól bírja az effekteket... lol
Mondjuk itt el is dőlt a kérdés komolysága. :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!