Ajándékként szeretnék klasszikus gitárhoz (tanuló "minőségű") teljes húrkészletet venni, esetleg tudnátok ajánlani márkákat?
Klasszikus húrkészletben nincsen túl nagy választék... 1200-2200 forint között mozog az áruk.
Sokáig ezt használtam, frissen nagyon szép hangja:
Viszont van a fekete változat, amit nem ajánlok, ugyanis belevesztik a sötét fogólapba és állandó jelleggel elnyúltam alatta.
Ez kicsit többe, kerül, de tapasztalom szerint sokkal tartósabb:
A gitarhangtechnika.hu oldalon megy most egy cikksorozat a (klasszikus) húrokról. Elég merész ötletet is felvetnek, de töredékért egy éltre be lehet vásárolni horgász damilból, amit húrnak lehet használni.
Az első szett-nél az E,A,D nylon húrok ezüstözött bevonatú fémtekercset kapnak.
A másodiknál ugyan ezen húrok alapja réz, amit szintén ezüsttel vontak be. Emiatt tartósabb, mert a húr kicsit rugalmatlanabb, az érintőknél nem hajlik meg annyira. A rugalmasabb nylon alapú húr könnyebben hajlik az érintőnél, viszont emiatt a sokkal rugalmatlanabb ezüstözött bevonat idővel megtörik, majd felfeslik.
Műanyag <=> nylon szerintem fordítási hiba, illetve elírás. Ha kinagyítod a szettről készült képet, láthatod, hogy nylon húrok.
Ha valami karbon szálas, vagy más kompozit húrról lenne szó azt is feltüntetnék, bár az nem ez az árkategória.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!